Iveta Bartošová už zpívá andělům

Iveta Bartošová (česká zpěvačka, třikrát se stala Zlatou slavicí) se narodila 8. dubna 1966 a zemřela 29. dubna 2014, svůj život ukončila dobrovolně skokem pod vlak.                 

O kauzách Ivety Bartošové jsme slyšeli snad úplně všichni, myslím, že vzdor všemu každý z nás četl minimálně (a to opravdu s vykřičníkem) jeden článek, její letní „výlet“ byl propírán všemi a všude. Dnes, v úterý 29. dubna 2014, skočila pod vlak, čímž ukončila svůj nepříliš šťastný a spokojený život. Co ji k tomu vedlo? Pravdu asi nikdo nikdy nepoznáme, ale můžeme se jen domnívat.

                Psychický stav zpěvačky nebyl dobrý, což jsme si jistě také všimli všichni. Byla zřejmě nemocná, otázkou je, zdali se léčila, neléčila, … Bylo v její situaci možné požádat o pomoc? Sama nechápu, proč jsou psychická onemocnění stále tak tabuizována a zesměšňována, místo pomoci smích, posměch, otočení se zády a mnohé jiné. A v jejím případě tomu nepomohl ani bulvár. Řekněme to otevřeně – uštvali ji. Sám Pavel Novotný v rozhovoru z léta 2013 přiznal, že Ivetu Bartošovou z lidské stránky lituje, ovšem její kauza, život plní stránky a díky ní si bulvár kupují i lidé, kteří jinak o příběhy podobného typu nejeví zájem.

                Od léta se řada věcí změnila, Iveta se dala zase (bohužel zřejmě jen na oko) do pořádku, zkrásněla, vdala se, vypadala spokojeně, ale její nitro spokojené asi nebylo, čemuž nasvědčoval její váhový úbytek, rušení koncertů. Nevím, měla-li nějaké závažné zdravotní potíže jiného než psychického rázu. To už nám ona teď neřekne.

                Uchopme tento příběh jako memento lidí s psychickým onemocněním, které třeba nechtějí přiznat, a pomozme jim, zvlášť jsou-li z našeho okolí. Není to vždy lehké a my se můžeme stát terčem, do kterého se budou strefovat, ale jejich uzdravení či jen zlepšení stavu je největším poděkováním.

                Bulvár by se měl zamyslet nad tím, do jaké míry o kom píše a co, protože jak vidíme, např. Iveta Bartošová se stala štvanou zvěří, které k věčnému klidu právě bulvár nepochybně pomohl.

                Z celého srdce si přeji, aby Iveta Bartošová nyní již našla klid a mohla s úsměvem a lehkostí na duši tančit a zpívat andělům. A jejímu synovi Arturovi přeji mnoho sil, ten za nic nemůže a odnesl tuto bouři, která kolem Ivety byla po většinu jejího života, odnesl také…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Veronika Laura Boháčková | úterý 29.4.2014 14:16 | karma článku: 25,66 | přečteno: 1686x