Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč milují Václava Klause?

To jsem si dovolil moc - veřejně prohlásit, že se stydím za současného prezidenta. Kdybych se styděl jen za Jiřího Paroubka, určitě bych dopadl mnohem líp.

Jsem jen „mainstreamová eurobolševická ovečka“, „malej českej čecháček kterej dovede jenom vyblit svou nenávist vůči presidentu“. V Reakcích na článek jsem se dozvěděl na sebe i daleko horší věci. To vše jen proto, že jsem svobodně vyslovil svůj názor ve svobodné zemi. Názor, který se ovšem negativně dotýká bezmezně milované osoby Václava Klause (dále jen VK), tak milované, že jí to dává status nedotknutelnosti a kult osobnosti.

Ale kdo jsou ti oddaně milující podporovatelé VK?
Rozdělil bych je do tří skupin.

První skupinu tvoří slepí vyznavači kultu osobnosti VK. Ať se bude dít co se bude dít, stále budou věrně stát po jeho boku. Sami slabí a bez vlastního názoru, papouškující oddaně názory svého vůdce, aniž by o nich sami přemýšleli. Každá silná osobnost v politice takovou partičku nohsledů kolem sebe má. Má je Paroubek, měl je Sládek, točí se i okolo VK.

Druhou skupinu tvoří lidé inteligentní a vzdělaní, často s problematikou Lisabonské smlouvy (dále jen LS) velmi dobře obeznámení, s vlastním názorem, ne vždy s VK souhlasící, ale více méně názorově si s ním velmi blízcí. Obdivují VK proto, že blokuje LS a tím zachraňuje český národ ze spárů byrokratického Bruselu.

Třetí skupina jsou lidé velmi hloupí, kteří mají dojem že VK je zase naopak velmi chytrý (ne-.li nejchytřejší), a tím, že se jej zastávají a vulgárně mě za kritiku VK napadají, si myslí, že jejich IQ tím automaticky taky vzroste.

S první skupinou nemá smysl o postoji VK k ratifikaci LS diskutovat. Mají v sobě zakódováno bránit VK za každou cenu a jakýkoliv jiný názor vnímají jako nenávist k milovanému VK, útok na jeho majestát. Musím zde uvést, že můj článek vůbec nebyl psán z nenávisti, nýbrž pouze s pouhého rozčarování nad chováním hlavy našeho státu. Na toto rozčarování mám právo, jako že mám právo na svůj svobodný názor a právo jej svobodně vyslovit nebo napsat. Jako nenávist to pojmenovali oddaní nohsledi. Pro ně budu za každých okolností jen „hlupákem, který mlátí pantem prázdnou slámu.“

S druhou skupinou naopak smysl diskutovat má. Diskuze s nimi totiž přinese mnohdy spoustu zajímavých myšlenek, které nutí člověka k zamyšlení. Těm slušným jsem také emailem odpověděl.
Zástupci této skupiny se mě často ptali, jestli jsem si LS dopodrobna nastudoval. Odpověď zní ne. Nenastudoval. Jako si ji nenastudovalo 99 procent národa. Ale to, že mám o LS pouze povědomí z všeobecných informací z tisku, mi přeci nebere právo vyslovit názor.  Navíc jsem nepsal o LS jako takové, ale o nediplomatickém vystupování VK v souvislosti s ní. Ani jsem LS nechválil, že s ní bezmezně souhlasím, to si mylně vydedukovali zaujatí čtenáři.
Dopodrobna si ale LS měl nastudovat VK – neboť je za to placený. A měl to udělat včas. Teď přichází s křížkem po funuse a snaží se LS zablokovat tématem velmi vděčným – Benešovými dekrety (dále jen BD). Tím si zajistil podporu značně velké části „sudetofobní“ české společnosti.

Zástupci této druhé skupiny píší, že se za mě stydí. Neboť oni jsou naopak na svého presidenta hrdí. Neboť brání práva České republiky, špatně v LS ošetřená. Že silné mocnosti si vymohly řadu jednostranně výhodných výjimek, že LS neférově ošetřuje volný pohyb pracovních sil, že LS nahrává velkým najít odbytiště na trzích malých a ne naopak, že EU bude řídit nedemokraticky zvolený vládní aparát, že náš hlas nebude mít stejnou váhu jako hlas třeba Francie a tak dále. To jsou jisto jistě pádné a zajímavé argumenty a já jsem také nenapsal, že bezmezně souhlasím s plným zněním LS. Ale bohužel, ať se snažím jak snažím, v podmínkách VK k ratifikaci žádnou požadovanou výjimku měnící něco z těchto do očí bijících nespravedlností nevidím. Pan VK pouze touží po jistotách týkajících se BD! Jinými slovy, pokud nám členské státy tuto výjimku udělí, pan VK podepíše takhle zatraceně nevýhodnou smlouvu! Co budou zástupci této druhé skupiny říkat potom?

No a ta třetí skupina? Za jejich mluvčího bych zvolil jistého pana Vodičku z Brna, který mi napsal:
„Pan president je u nás jediný vysoký politik který hájí české zájmy. Jinak jsou to zasraní zrádci kteří by národ prodali cizákům. Bohužel situace je taková že co nestačili rozkrást a zkurvit komunisti před rokem 1990 tak se podařilo tomuto režimu který tady vládne už 20.let. Ale přijde doba kdy tento Pseudohumanisticko-multikulturní Havlovsko-komunisticko-socansko-odesacko-mafiánský režim půjde do hajzlu a bude zde národně-sociálně spravedlivý stát který bude hrdý a nepoleze do prdele ani Rusům ani Američanům a ani neobolševické čtvrté říši zvané EU. Přijde doba že vystoupíme z EU i z imperialistického paktu NATO a dojde k druhé sametové revoluci a komunisti všech barev a odstínů co jsou nalezlí ve všech stranách budou odstaveni od moci.“  Co k tomu dodat? Snad jen ještě jednu citaci z dalšího emailu pana Vodičky: „Až zvítězí Dělnická Strana a pravý vlastenci tak tento režim půjde do hajzlu.“

A to je to, co mám na demokracii rád – právo vyslovit svůj názor a rozpoutat tak diskuzi, ze které se pak člověk dozví tolik zajímavého. Třeba že sympatizant Dělnické strany (dále jen DS), která sympatizuje s rasizmem, se kterým sympatizují neonacisté, kteří sympatizují s vyhnanými sudetskými Němci, se kterými naopak nesympatizuje VK, se kterým sympatizuje sympatizant DS. To je ale propletenec.

Nechci tedy brát právo na názor nikomu. Ani třeba  jistému panu Čertíkovi, který mi napsal, že můj text považuje za „snůšku floskulí, které si tak dlouho klausofobové vyměňují, až je přijmou za axiomy, o kterých se nepochybuje.“
A nechci to právo brát ani již výše citovanému panu Vodičkovi, který mi nadal do „volů s chorým mozkem“. Přesto mu děkuji za názor - tedy pod podmínkou, že si na mě někde nepočká za rohem s nunčakami a nedá mi v rámci nové sametové revoluce jako havlovsko-komunisticko-socansko-odéesáckému mafiánovi do držky.


blogger #1195 © jan boettinger

Autor: Jan Boettinger | pátek 23.10.2009 7:59 | karma článku: 22,77 | přečteno: 1643x
  • Další články autora

Jan Boettinger

Big fat Greek divorce

Už je to přes deset let, co se slavila velká tlustá řecká svatba. Chlupatý jižan s charismatickým nosem se tehdy chytře vženil do bohaté rodiny platící eurem. Rodinka včele s francouzským tchánem a německou tchýní byla ale pěkně naivní, když se nechala obalamutit zfalšovaným výpisem z banky a báchorkami, jaký že je ten Řek dříč a jak moc že vydělává.

29.2.2012 v 9:00 | Karma: 18,01 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Potřebujeme novou válku pro Pandury!

Je zajímavé zjistit, že jsme za Pandury zaplatili trojnásobek, co Portugalci. Ale ještě zajímavější je zjistit, že jsme Pandury nakoupili do války v Afghánistánu, abychom se teď z médií dozvěděli, že pro tamní podmínky nejsou vůbec použitelné. Z Kosova se naopak pomalu stahujeme a další vhodnou válku zatím nemáme. Necháme tedy obrněnce za 14,4 miliard korun zrezivět na skládce?

2.3.2010 v 8:44 | Karma: 27,75 | Přečteno: 2522x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Odboráři loutkáři

Zdá se, že se v tomto státě někdo úplně zbláznil. Nejenže nám stále hrozí stávka ve čtvrtek, ale jestli poslanci nebudou hlasovat podle představ odborářů, přijdou další a další stávky!

2.3.2010 v 7:11 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1891x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Řekněte mi jediný důvod, proč by nezaměstnaní nemohli uklízet psí e

Tak se nám rozhořel dialog mezi rozhořčeným lidem a radnicemi Prahy o tom, kdy se odklidí exkrementy psů vystupující na světlo Boží v tajícím sněhu. Velebnosti, to je hnus, stěžuje si řadový občan a slalomuje přitom mezi polorozloženými výkaly. Volá, píše, apeluje za změnu na svých domovských radnicích. Odtamtud ale přichází rezolutní ne.

27.2.2010 v 16:53 | Karma: 43,63 | Přečteno: 7838x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Příliš drahá ajznboňácká réžíjka

Naše metropole a řada dalších velkým měst Česka jen o vlásek unikla totálnímu kolapsu běžného života v pondělí ráno. Ten hrozil ne kvůli tsunami, zemětřesení, prasečí či ptačí chřipce, ale kvůli škůdci jménem odborář. Hrozba kolapsu není ale odvrácena natrvalo, odboráři vyhrožují i nadále.

27.2.2010 v 9:15 | Karma: 32,81 | Přečteno: 2279x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Brazílii po silných deštích zalilo bahno, obětí záplav je už přes 50

4. května 2024  16:12

Počet obětí záplav způsobených silnými dešti na jihu Brazílie se zvýšil na 56. Dalších 67 lidí se...

OBRAZEM: Zkáza ukrajinského Donbasu pohledem reportérů iDNES.cz

4. května 2024  16:04

Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Doněcká oblast byla se svými čtyřmi miliony obyvatel nejlidnatější částí Ukrajiny. To změnila...

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hořel kovošrot

4. května 2024  13:06,  aktualizováno  14:56

V Tlumačově na Zlínsku hořel kovový šrot na autovrakovišti v průmyslovém areálu. Zasahovalo tam 13...

Oslavný song na Kima je hitem TikToku. Pecka, je to jak ABBA, líbí se mladým

4. května 2024  14:54

Oslavná propagandistická píseň na severokorejského diktátora Kim Čong-una se stala hitem sociální...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.