Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

coj@nato

29. 10. 2009 11:14
Nějak mi článek unik......

.....proto dodatečně karma !R^

:-)

0 0
možnosti

Clara Shot

23. 10. 2009 11:11
Ale no tak..

Váš předchozí článek je na prvním místě z nejčtenějších, podle karmy s Vámi spousta lidí souhlasí, že ještě máte potřebu se obhajovat..:-/

0 0
možnosti
PP

parat

23. 10. 2009 12:13
Re: Ale no tak..

Protože tyto články se nosí a jsou podporovány... Jdou s oficiálním proudem! Přínos není důležitý. Jako když psal a mluvil Milouš Jakeš. Nikdo ho neposlouchal, ale byl veřejně publikován! I když se normální lidé smáli.

0 0
možnosti
PP

parat

23. 10. 2009 10:57
Spíše hlupáček

zajímalo by mě, chlapče, kolikkrát jsi s Klausem hovořil. Mě vždy fascinuje, že jednodušší lidé, jednoduché děti kritizují ty výš. Nic proti tomu, ale bez jasných tézí, se kterými se dá diskutovat, oponovat, to nelze. Napsat o někom, že je vůl, protože je vůl, je nad síly rozumných lidí. Měl jsem možnost vidět jeho diskuze s velvyslanci, ekonomy, historiky či dokonce s ochránci přírody nikoliv štěkáním v televizi, ale ve věcných debatách a není příliš prezidentů či předsedů vlád, kteří by dosahovali jeho úrovně. Třeba Sarkozy je hlupáček. A to nevadí? Nevzdělaný, jednoduchý člověk ve věcech obecných. Na úrovni Jakeše. A vládne skoro Evropě. Takže normální člověk nemá strach z Evropy, ale z bláznů, co jí chtějí vládnout. A to je sakra rozdíl v komentování toho, co se děje. Bohužel dodnes to nechápavým nedošlo. Svoboda je o osobním myšlení, o osobní svobodě a zodpovědnosti. Brusel chce paternalismus, co jsme zde měli! Tak o čem je diskuze? Pokorný

0 0
možnosti
P

pilgren

23. 10. 2009 11:26
Re: Spíše hlupáček

Já jsem s VK hovořil při jeho návštěvě v senátu v roce 2006. Týkalo se to tehdy tolik populárního globálního oteplování. Když došlo na věcnou argumentaci odborníků, VK se jen pousmál, řekl nějaký ten vtípek a elegantně odplul od tématu. Pochopil jsem tehdy, že VK se baví jen s lidmi, které vyhodnotí jako méně inteligentní, než je on sám. V opačném případě uraženě ukončuje rozhovor a vyzdrhá z něj.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

23. 10. 2009 10:45
No

No když vy znáte jen stud a nadšení. Já snám ještě postoje "je mi putna", "kdo to je".

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

29. 10. 2009 10:52
Re: No

Pokud jste si nevšiml, tak on analyzuje odezvu na svůj text. Kolik myslíte, že bylo odpovědí "mně je to jedno, dejte mi pokoj!"?

0 0
možnosti
SN

kuča

23. 10. 2009 10:05
Proč pořád diskutejeme jalově?

:-( Máme parlamentní systém, nebo monarchii????????????  Současný prezident si;-O osobuje práva která nemá !!! Šmytec........ a vláda by mu to měla rázně zatrhnout !!!

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

23. 10. 2009 10:07
Re: Proč pořád diskutejeme jalově?

Myslíš tu vládu, kterou prezident jmenoval? ;-D

0 0
možnosti
KP

krysodlak pizmovy

23. 10. 2009 9:57
mezi skupinou 1 a 3 nevidim zasadni rozdil

do techto skupin bych zaradil diskutera Sira Humphreye, Edmunda Cernou Zmiji, A Co Treba, nebo blogery jako pan Pokorny. Lenin jim rikal "uzitecni id...ti". Diskuze s nimi je marna. Postradaji sebemensi zdani inteligence, sebereflexe, nadhledu. Kritika na VK je ATENTAT a VLASTIZRADA. Takto nejak musel byt obdivovan i Adolf Hitler svymi nekritickymi priznivci.

Do te dalsi skupiny bych zaradil treba diskutera Zeleny Raoul nebo par jinych inteligentnejsich. Tady ma diskuze smysl, protoze tito lide jsou minimalne schopni uznat, ze VK nejake chyby preci jen ma. Pokud toto uznaji, pak se lze zacit bavit o vecnych argumentech.

0 0
možnosti
_

_Pixie

23. 10. 2009 8:39
Nevím, zda bych klasifikovala obhájce

VK stejně jako autor, jisté však je, že mají často společné rysy.

V první řadě je spojuje strach. Strach z ciziny a cizinců (Sudety jsou oblíbené téma pana prezidenta), strach z návratu komunismu, strach ze ztráty čehosi, co chápou jako naše, české. Volební plakáty VK s nápisem "Mobilizace" krásně symbolizují Klausovo populistické zneužívání a posilování tohoto strachu.

Druhým společným prvkem je neschopnost najít kompromis a vést dialog - vše je stavěno na myšlence buď a nebo. Reakce VK na knihovnu na Letné? Přiváže se k bagru. Globální oteplování? Neexistuje. Finanční krize? Pouhá chřipka. Není prostě možné připustit, že protivník může mít v něčem pravdu a vést s ním o tom dialog.

Také se stydím za prezidenta Klause. Navíc je mi ho i svým způsobem líto.

0 0
možnosti
KP

krysodlak pizmovy

23. 10. 2009 10:06
Re: Nevím, zda bych klasifikovala obhájce

Klaus je velmi pravdepodobne psychicky nemocny. Osobne jsem o tom presvedcen. Lide s dusevnimi nemocemi casto trpi, ale jeho mi neni lito ani v nejmensim, stejne jako mi neni lito Hitlera nebo Stalina a jinych psychicky nemocnych uchylu. Doufam ze se jednou bude smazit v pekle, kam zcela urcite patri.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

23. 10. 2009 8:21
Škatulkování, to by vám šlo

Každý by měl začít u sebe a hledat věci, za které se ON SÁM může stydět. Stydět se za druhé je nesmysl, pokud za ně nejsme přímo odpovědní.

-

Takže když se podívám na váš text, řekl bych, že byste se měl především stydět za to, že aniž byste si LS přečetl, děláte na základě informací z druhé ruky nebo na základě nepodpožených předpokladů závěry, které odsuzují jiné lidi.

-

Ale ještě není pozdě přestat blábolit, otevřít LS a něco se dozvědět o tom, jak si bruselští páni představují integraci Evropy. Třeba tady: http://europa.eu/lisbon_treaty/full_text/index_cs.htm

0 0
možnosti
B

Boetti

23. 10. 2009 8:44
Re: Škatulkování, to by vám šlo

Přepošlete, prosím, ten link, panu prezidentovi, ať si přečte co bude podepisovat, až mu bratři a sestry v EU schválí výjimku o BD ;-D

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

23. 10. 2009 8:15
Vy opravdu nejste malý idiot ...

Nicméně i tací jsou potřeba, jako odstrašující příklad velmi vhodní. Parciální negace totální kontinuity ve Vašich vědomostech a následné mylné závěry nejsou chybou a omylem nás, ale Vás .Přeji dobrý den.

0 0
možnosti
B

Boetti

23. 10. 2009 8:42
Re: Vy opravdu nejste malý idiot ...

pro ty větší idioty, jako jsem zřejmě já, můžete vysvětlit, co je to "Parciální negace totální kontinuity" v mých vědomostech ? ve věci LS nejsou "mylné závěry", jsou pouze závěry na základě osobního názoru a výkladu LS... takto všeobecně funguje právo... nejde o znění zákona, ale o výklad zákona.

0 0
možnosti
J

jjezekj

23. 10. 2009 8:13
4. skupina ?

A proč hned každý musí VK milovat nebo nenávidět. Co takhle prostě úcta k instituci prezidenta republiky. Navíc si myslím, že horších prezidentů než VK jsme měli podstatně víc než těch lepších.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.