Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co takhle vybombardovat teploušské bary?

To jsem si to zavařil. Dovolil jsem si položit otázku, jestli by nestálo za hřích, zrušit katolickou církev. Do horoucích pekel mě neposlal nikdo. Nicméně nadávek přímo od srdce jsem si v diskuzi pod článkem užil dost. Že jsem hlava skopová i vepřová, samozřejmě bolševik, psychopat, který předčí Stalina, Hitlera i Polpota. Tolik vřelých slov od lidí milující bližní své, to si snad ani nezasloužím.

Jeden nejvytrvalejší a nejrozhořčenější katolík dokonce vyhrožoval občanskou válkou a „házením bomb na teploušké bary“. To by měl pan Ježíš Kristus radost. Nicméně takový „teplouš“ nemůže za to, že ho Pán Bůh stvořil teploušem. Bůh to tak chtěl, katolíci to ale překrucují a chtějí vybombardovat, to pro lásku k ryze heterosexuálním bližním? (doufám, že mě někdo nezapomene v diskuzi nazvat teploušským buzerantem)

Diskutéři vehementně brání historické zásluhy katolické církve na vývoj naší společnosti. Bez Církve by prý nebyla Evropa. Bez Církve bychom byli dneska asi negramotní a nosili turbany. To jsou tvrzení velmi diskutabilní a dost neprokazatelná. Ale nikdo se už ani slůvkem nezmínil, čím je dnešní katolická církev tak význačná, že si zaslouží podporu 270 miliard? Včelařské spolky jsou pro společnost minimálně stejně potřebné a nikdo jim miliardy na provoz nedává.

Podtrhávám fakt, že nechci zakazovat víru ani křesťanství. Víru v Boha (ať už mu kdokoliv říká jakkoliv) ať si každý svobodně nosí v srdci a má právo se k ní veřejně hlásit. Ale proč církev potřebuje vlastnit sv. Víta a vláčet nás až k soudu do Štrasburku? Neřeknu, kdyby stát zakazoval hlásat v chrámu sv. Víta slovo Boží. Ale k čemu potřebuje katolická církev ještě vlastnit kameny a omítku? Co je zatím jiného, kromě chamtivosti a touhy po majetku a moci?

Je mi jasné, že katolickou církev nikdo nezruší ani její činnost výrazně neomezí. Byla to jen řečnická otázka, abych rozpoutal diskuzi. V té se ale neobjevil jediný argument, který by dokazoval jakoukoliv významnost katolické církve v současné společnosti, kromě toho, že je zodpovědná za šíření AIDS na černém kontinentu zakazováním kondomů. Proto nevidím jediný důvod, proč by se měl tento spolek stát nejbohatším klubem na finančním trhu ČR, na úkor obrovského zadlužení státu. Peníze se nalijí do kapes pár vybraných jedinců a milióny daňových poplatníků to budou roky splácet.

Nepíšu tento článek ze závisti či nenávisti k věřícím, a za ateistu se rozhodně nepovažuji. Nicméně pokud si stát myslí, že má na rozhazování, ať ty miliardy „rozdá“ na bohulibější aktivity, než je břich a kapsa lačného kardinála Vlka. Domy pro tělesně postižené a mentálně zaostalé, dětské domovy, výzkum rakoviny prsu, výcvik slepeckých psů… seznam by byl velmi dlouhý. Avšak seznam chamtivých katolíků krátký…

blogger #1195 © jan boettinger


Autor: Jan Boettinger | pátek 4.7.2008 16:14 | karma článku: 29,98 | přečteno: 2441x
  • Další články autora

Jan Boettinger

Big fat Greek divorce

Už je to přes deset let, co se slavila velká tlustá řecká svatba. Chlupatý jižan s charismatickým nosem se tehdy chytře vženil do bohaté rodiny platící eurem. Rodinka včele s francouzským tchánem a německou tchýní byla ale pěkně naivní, když se nechala obalamutit zfalšovaným výpisem z banky a báchorkami, jaký že je ten Řek dříč a jak moc že vydělává.

29.2.2012 v 9:00 | Karma: 18,01 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Potřebujeme novou válku pro Pandury!

Je zajímavé zjistit, že jsme za Pandury zaplatili trojnásobek, co Portugalci. Ale ještě zajímavější je zjistit, že jsme Pandury nakoupili do války v Afghánistánu, abychom se teď z médií dozvěděli, že pro tamní podmínky nejsou vůbec použitelné. Z Kosova se naopak pomalu stahujeme a další vhodnou válku zatím nemáme. Necháme tedy obrněnce za 14,4 miliard korun zrezivět na skládce?

2.3.2010 v 8:44 | Karma: 27,75 | Přečteno: 2522x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Odboráři loutkáři

Zdá se, že se v tomto státě někdo úplně zbláznil. Nejenže nám stále hrozí stávka ve čtvrtek, ale jestli poslanci nebudou hlasovat podle představ odborářů, přijdou další a další stávky!

2.3.2010 v 7:11 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1891x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Řekněte mi jediný důvod, proč by nezaměstnaní nemohli uklízet psí e

Tak se nám rozhořel dialog mezi rozhořčeným lidem a radnicemi Prahy o tom, kdy se odklidí exkrementy psů vystupující na světlo Boží v tajícím sněhu. Velebnosti, to je hnus, stěžuje si řadový občan a slalomuje přitom mezi polorozloženými výkaly. Volá, píše, apeluje za změnu na svých domovských radnicích. Odtamtud ale přichází rezolutní ne.

27.2.2010 v 16:53 | Karma: 43,63 | Přečteno: 7838x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Příliš drahá ajznboňácká réžíjka

Naše metropole a řada dalších velkým měst Česka jen o vlásek unikla totálnímu kolapsu běžného života v pondělí ráno. Ten hrozil ne kvůli tsunami, zemětřesení, prasečí či ptačí chřipce, ale kvůli škůdci jménem odborář. Hrozba kolapsu není ale odvrácena natrvalo, odboráři vyhrožují i nadále.

27.2.2010 v 9:15 | Karma: 32,81 | Přečteno: 2279x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci rozhodují o podmínkách prodeje některých lehčích drog

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  10:54

Přímý přenos Politici rozhodují o tom, zda umožní za pevně daných podmínek prodej některých lehčích drog jako je...

Zkouška z češtiny? Proti dřívějšku to byla dávačka, hodnotí maturanti

3. května 2024  8:24,  aktualizováno  10:46

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Poslanci kývli na zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  10:30

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  10:27

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.