Co takhle vybombardovat teploušské bary?

To jsem si to zavařil. Dovolil jsem si položit otázku, jestli by nestálo za hřích, zrušit katolickou církev. Do horoucích pekel mě neposlal nikdo. Nicméně nadávek přímo od srdce jsem si v diskuzi pod článkem užil dost. Že jsem hlava skopová i vepřová, samozřejmě bolševik, psychopat, který předčí Stalina, Hitlera i Polpota. Tolik vřelých slov od lidí milující bližní své, to si snad ani nezasloužím.

Jeden nejvytrvalejší a nejrozhořčenější katolík dokonce vyhrožoval občanskou válkou a „házením bomb na teploušké bary“. To by měl pan Ježíš Kristus radost. Nicméně takový „teplouš“ nemůže za to, že ho Pán Bůh stvořil teploušem. Bůh to tak chtěl, katolíci to ale překrucují a chtějí vybombardovat, to pro lásku k ryze heterosexuálním bližním? (doufám, že mě někdo nezapomene v diskuzi nazvat teploušským buzerantem)

Diskutéři vehementně brání historické zásluhy katolické církve na vývoj naší společnosti. Bez Církve by prý nebyla Evropa. Bez Církve bychom byli dneska asi negramotní a nosili turbany. To jsou tvrzení velmi diskutabilní a dost neprokazatelná. Ale nikdo se už ani slůvkem nezmínil, čím je dnešní katolická církev tak význačná, že si zaslouží podporu 270 miliard? Včelařské spolky jsou pro společnost minimálně stejně potřebné a nikdo jim miliardy na provoz nedává.

Podtrhávám fakt, že nechci zakazovat víru ani křesťanství. Víru v Boha (ať už mu kdokoliv říká jakkoliv) ať si každý svobodně nosí v srdci a má právo se k ní veřejně hlásit. Ale proč církev potřebuje vlastnit sv. Víta a vláčet nás až k soudu do Štrasburku? Neřeknu, kdyby stát zakazoval hlásat v chrámu sv. Víta slovo Boží. Ale k čemu potřebuje katolická církev ještě vlastnit kameny a omítku? Co je zatím jiného, kromě chamtivosti a touhy po majetku a moci?

Je mi jasné, že katolickou církev nikdo nezruší ani její činnost výrazně neomezí. Byla to jen řečnická otázka, abych rozpoutal diskuzi. V té se ale neobjevil jediný argument, který by dokazoval jakoukoliv významnost katolické církve v současné společnosti, kromě toho, že je zodpovědná za šíření AIDS na černém kontinentu zakazováním kondomů. Proto nevidím jediný důvod, proč by se měl tento spolek stát nejbohatším klubem na finančním trhu ČR, na úkor obrovského zadlužení státu. Peníze se nalijí do kapes pár vybraných jedinců a milióny daňových poplatníků to budou roky splácet.

Nepíšu tento článek ze závisti či nenávisti k věřícím, a za ateistu se rozhodně nepovažuji. Nicméně pokud si stát myslí, že má na rozhazování, ať ty miliardy „rozdá“ na bohulibější aktivity, než je břich a kapsa lačného kardinála Vlka. Domy pro tělesně postižené a mentálně zaostalé, dětské domovy, výzkum rakoviny prsu, výcvik slepeckých psů… seznam by byl velmi dlouhý. Avšak seznam chamtivých katolíků krátký…

blogger #1195 © jan boettinger


Autor: Jan Boettinger | pátek 4.7.2008 16:14 | karma článku: 29,98 | přečteno: 2441x