Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Aktivní boj s extremismem – dejme Romům 160 miliónů

Normálnímu člověku už se z toho začíná točit hlava. Problém s extremisty se prý vyřeší tak, že se Romům zdarma opraví barák, který sami zničili.

Romové v Chanově získají svůj vysněný tzv. „Bezpečný dům “.  Na sídlišti se předělá nejméně zdevastovaný barák, který dostane nové vstupní dveře, světla, zvonky, okna či dveře ke sklepům. Akce spolkne 350 tisíc korun. „Nájemníci“ budou prý pak muset v domě dodržovat pevně stanovený domovní řád. Kdo na to bude dohlížet a jak nájemníky donutí, aby se chovali jako lidi a ne jako zvířata, už se ale neřeší. Neřeší se ani, jak se usvědčí zloději těch zvonků a světel, nebo vandalové, kteří prokopnou dveře a rozbijí okna. Nikdo už taky neříká, co se ale stane, jestli tito „nájemníci“ nebudou platit nájem. Vyhodí se na ulici? Bude po nich požadována náhrada? Půjdou do vězení? Dost sotva. Kdokoliv, kdo se jen odváží upozornit na jejich vandalství, bude nazván rasistou. Těch 350 tisíc je ale jen zrnkem písku v chystaném megaprojektu „Úsvit“. Naše vláda do projektu nalije milión korun. Z Evropských peněz však připutuje dalších 160 miliónů na rozvoj lokality. Pár drobných! „Naším úkolem je snížit podporu veřejnosti extremistickým stranám a přesvědčit majoritní společnost, že situace v lokalitách osídlených Romy je řešitelná," prohlásil Jiří Komorous, náměstek ministra vnitra.

Pan náměstek si asi myslí, že jsme v naší republice všichni pitomci! Za sto šedesát miliónů je řešitelná situace v každé lokalitě! Co je to ale za řešení, když se zdarma opravují baráky těm, kteří ty baráky sami rozmlátili?! Nechápu, jak někdo může předpokládat, že lidé začnou milovat Romy, když se jim místo potrestání za devastaci domů dostane odměny v podobě rekonstrukce zdarma! Právě naopak, ještě více lidí začne Romy nesnášet a s extremisty sympatizovat.

To ale není všechno. Na nechvalně známém sídlišti taky začnou působit terénní pracovníci projektu Mentor. Každý bude mít na starosti dva až tři Romy a bude je učit, jak vyplnit formuláře, doprovázet je na úřady a pomáhat hledat práci. Navíc ministerstvo prohlásilo, že mentorem bude vždy Rom, protože dokáže se členy své komunity pracovat lépe než ostatní. To je v řeči pseudohumanistů jasná diskriminace. Jak může někdo tvrdit, že Rom bude lepší v nějaké práci než příslušník jiné rasy? To diskriminuje všechny, kteří se na podobnou pozici kvalifikovali svým vzdělání a předešlou prací s romskou komunitou. Předpokládám, že v poměru 1:3 bude potřeba vyškolit stovky Romů, aby se naučili pracovat s formuláři, a orientovat se na pracovním trhu. Kde se ale vezmou ty stovky Romů, kteří jsou specialisté na hledání práce, to už je mi záhadou.

Politici z nás dělají opravdu pitomce. Tvrdit nám, že se přestane hromadně sympatizovat s extrémisty tím, že se vyhodí oknem dalších 166 miliónů, je opravdu do nebe volající prasárna. Kam se to řítí, to nevím. Ale do poklidného soužití s Romy v jejich domu bezpečí to asi bude mít daleko. 

blogger #1195 © jan boettinger

Autor: Jan Boettinger | pátek 25.9.2009 15:45 | karma článku: 35,45 | přečteno: 2205x
  • Další články autora

Jan Boettinger

Big fat Greek divorce

Už je to přes deset let, co se slavila velká tlustá řecká svatba. Chlupatý jižan s charismatickým nosem se tehdy chytře vženil do bohaté rodiny platící eurem. Rodinka včele s francouzským tchánem a německou tchýní byla ale pěkně naivní, když se nechala obalamutit zfalšovaným výpisem z banky a báchorkami, jaký že je ten Řek dříč a jak moc že vydělává.

29.2.2012 v 9:00 | Karma: 18,01 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Potřebujeme novou válku pro Pandury!

Je zajímavé zjistit, že jsme za Pandury zaplatili trojnásobek, co Portugalci. Ale ještě zajímavější je zjistit, že jsme Pandury nakoupili do války v Afghánistánu, abychom se teď z médií dozvěděli, že pro tamní podmínky nejsou vůbec použitelné. Z Kosova se naopak pomalu stahujeme a další vhodnou válku zatím nemáme. Necháme tedy obrněnce za 14,4 miliard korun zrezivět na skládce?

2.3.2010 v 8:44 | Karma: 27,75 | Přečteno: 2522x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Odboráři loutkáři

Zdá se, že se v tomto státě někdo úplně zbláznil. Nejenže nám stále hrozí stávka ve čtvrtek, ale jestli poslanci nebudou hlasovat podle představ odborářů, přijdou další a další stávky!

2.3.2010 v 7:11 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1891x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Řekněte mi jediný důvod, proč by nezaměstnaní nemohli uklízet psí e

Tak se nám rozhořel dialog mezi rozhořčeným lidem a radnicemi Prahy o tom, kdy se odklidí exkrementy psů vystupující na světlo Boží v tajícím sněhu. Velebnosti, to je hnus, stěžuje si řadový občan a slalomuje přitom mezi polorozloženými výkaly. Volá, píše, apeluje za změnu na svých domovských radnicích. Odtamtud ale přichází rezolutní ne.

27.2.2010 v 16:53 | Karma: 43,63 | Přečteno: 7838x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Příliš drahá ajznboňácká réžíjka

Naše metropole a řada dalších velkým měst Česka jen o vlásek unikla totálnímu kolapsu běžného života v pondělí ráno. Ten hrozil ne kvůli tsunami, zemětřesení, prasečí či ptačí chřipce, ale kvůli škůdci jménem odborář. Hrozba kolapsu není ale odvrácena natrvalo, odboráři vyhrožují i nadále.

27.2.2010 v 9:15 | Karma: 32,81 | Přečteno: 2279x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Musíme to řešit rychle, říká Válek. TOP 09 má po konci Tuleji čtyři možnosti

3. května 2024  15:46

Hledá se nový ministr. Zn.: Rychle. Takový inzerát by si teď mohla dát vládní TOP 09 poté, co...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.