Aktivní boj s extremismem – dejme Romům 160 miliónů

Normálnímu člověku už se z toho začíná točit hlava. Problém s extremisty se prý vyřeší tak, že se Romům zdarma opraví barák, který sami zničili.

Romové v Chanově získají svůj vysněný tzv. „Bezpečný dům “.  Na sídlišti se předělá nejméně zdevastovaný barák, který dostane nové vstupní dveře, světla, zvonky, okna či dveře ke sklepům. Akce spolkne 350 tisíc korun. „Nájemníci“ budou prý pak muset v domě dodržovat pevně stanovený domovní řád. Kdo na to bude dohlížet a jak nájemníky donutí, aby se chovali jako lidi a ne jako zvířata, už se ale neřeší. Neřeší se ani, jak se usvědčí zloději těch zvonků a světel, nebo vandalové, kteří prokopnou dveře a rozbijí okna. Nikdo už taky neříká, co se ale stane, jestli tito „nájemníci“ nebudou platit nájem. Vyhodí se na ulici? Bude po nich požadována náhrada? Půjdou do vězení? Dost sotva. Kdokoliv, kdo se jen odváží upozornit na jejich vandalství, bude nazván rasistou. Těch 350 tisíc je ale jen zrnkem písku v chystaném megaprojektu „Úsvit“. Naše vláda do projektu nalije milión korun. Z Evropských peněz však připutuje dalších 160 miliónů na rozvoj lokality. Pár drobných! „Naším úkolem je snížit podporu veřejnosti extremistickým stranám a přesvědčit majoritní společnost, že situace v lokalitách osídlených Romy je řešitelná," prohlásil Jiří Komorous, náměstek ministra vnitra.

Pan náměstek si asi myslí, že jsme v naší republice všichni pitomci! Za sto šedesát miliónů je řešitelná situace v každé lokalitě! Co je to ale za řešení, když se zdarma opravují baráky těm, kteří ty baráky sami rozmlátili?! Nechápu, jak někdo může předpokládat, že lidé začnou milovat Romy, když se jim místo potrestání za devastaci domů dostane odměny v podobě rekonstrukce zdarma! Právě naopak, ještě více lidí začne Romy nesnášet a s extremisty sympatizovat.

To ale není všechno. Na nechvalně známém sídlišti taky začnou působit terénní pracovníci projektu Mentor. Každý bude mít na starosti dva až tři Romy a bude je učit, jak vyplnit formuláře, doprovázet je na úřady a pomáhat hledat práci. Navíc ministerstvo prohlásilo, že mentorem bude vždy Rom, protože dokáže se členy své komunity pracovat lépe než ostatní. To je v řeči pseudohumanistů jasná diskriminace. Jak může někdo tvrdit, že Rom bude lepší v nějaké práci než příslušník jiné rasy? To diskriminuje všechny, kteří se na podobnou pozici kvalifikovali svým vzdělání a předešlou prací s romskou komunitou. Předpokládám, že v poměru 1:3 bude potřeba vyškolit stovky Romů, aby se naučili pracovat s formuláři, a orientovat se na pracovním trhu. Kde se ale vezmou ty stovky Romů, kteří jsou specialisté na hledání práce, to už je mi záhadou.

Politici z nás dělají opravdu pitomce. Tvrdit nám, že se přestane hromadně sympatizovat s extrémisty tím, že se vyhodí oknem dalších 166 miliónů, je opravdu do nebe volající prasárna. Kam se to řítí, to nevím. Ale do poklidného soužití s Romy v jejich domu bezpečí to asi bude mít daleko. 

blogger #1195 © jan boettinger

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Boettinger | pátek 25.9.2009 15:45 | karma článku: 35,45 | přečteno: 2205x