Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Svět se točí naopak

Zasloužilá temelínská Matka neumí utrácet. Premiér jezdí v tajemném Volvu. Ex-premiér věští budoucnost z průzkumů veřejného mínění a ten co byl v křesle ještě před ním odnikud vyčaroval akcie firmy, která ho jako akcionáře nechce. Už začínáte tušit, proč tenhle titulek?

Svět se točí... divněinternet Už to skoro začalo vypadat, že nám aktuální vláda jaksi vydrží v celku, dokonce i z lidového domu se ozvalo, že kdyby snad byli modří ochotni nabídnout jejich šéfovi hezkou trafiku a příspěvek na bydlení v podobě funkce předsedy sněmovny, tak by byli ochotni přestat potápět co se dá.
Hned z kraje týdne však oznámí ministryně Kuchtová svou demisi. Za další 2 dny to vypadá, že se stejným problémem neschopnosti utrácet a čerpat peníze z evropských fondů i pan Čunek. Sotva si chudák trochu odpočinul a zmizel z titulků... už je to tady zase.

Celou zemi (aspoň to tak vypadá podle zpráv, novin a televize) momentálně nejvíce zajímá, jestli si premiér Topolánek koupil auto z druhé, či třetí ruky a kdopak zatím stál. NENÍ TO JEDNO? Copak žijeme na pavlači? Ano - souhlasím, že uplácet není hezké, ale spíše mám pocit, že jediné co za vším stojí je prostě závist jiných, že oni upláceni nejsou. Nechci tím ale tvrdit - že snad ono tajemné Volvo byl úplatek. Nevím a je mi to vcelku jedno.

Zcela jistě nikdo nemůže věřit, že si v dnešní době, kdy se dá "vyhrabat" cokoliv na kohokoliv nechá premiér "nadělit" ojeté auto jako úplatek. Nebyl by jednodušší způsob? Třeba několik "českých" na stole - a v klidu si mohl koupit auto nové, z prodejny. Ale ono by se asi zase řešilo, kdepak na to pan premiér sehnal dost peněz. Nepřipadá vám až nechutné, jak každému koukáme do kapsy? Ano, politici jsou tak trochu naši zaměstnanci, souhlasím - ale co meze lidské slušnosti?

Nejsem poslední dobou příliš nakloněn ani panu Topolánkovi ani jeho straně, poslední "výkony" členů kabinetu mě nenadchly už vůbec - ale čím dál tím více zjišťuji, že ono dost dobře není kde brát. V každé straně z politické palety, kterou u nás máme se najde "křivák" nebo aktivní blbec.

Trochu mě mrzí odchod paní ministryně Kuchtové. Je to snad první žena, které někdo vyčetl, že neumí utrácet. A přitom vlastně zapomínáme, že ve funkci je teprve chvíli a při neuvěřitelném rozměru stohu papíru, který provází jakékoliv jednání o čerpání peněz z fondů EU se není čemu divit, že to "nestihla" připravit lépe než tak, jak se začalo předtím, než do úřadu vůbec nastoupila. Opět - ani ve fan klubu zelených byste mě nenašli - ale lidská slušnost taky nějak mizí....

Jediného politika jsem si poslední dobou oblíbil... Světe div se, je to pan Paroubek. Ne, že bych chtěl investovat svůj hlas v příštích volbách jeho straně, nebo jemu samotnému. Pan Paroubek až komicky mění způsob mluvy a jednání s odezvou na "veřejné mínění". Sotva ČSSD prohlásí, že hledá novou tvář, pan Paroubek si ji také pořídil (sice ne pro sebe, změnil pouze aktuální verzi partnerky, ale to je jedno). Zaklínadlo veřejného mínění mi přijde o to komičtější, že jsem měl několik let možnost pracovat pro 2 vcelku velké agentury, které tyto průzkumy provádí. Divili byste se (a možná vlastně ani ne) jak "přesná" jsou to někdy čísla. Jak se říká, statistika je přesná věda o nepřesných číslech (nebo je to naopak?). No jsem zvědavý, co panu Paroubkovi řeknou nové průzkumy do budoucna. Je to můj nejoblíbenější komix na naší politické scéně.

Pan Gross neumí nebo nechce (jako by to bylo jedno - stejně se nakonec nic nedozvíme) říct, jak, proč a za kolik si pořídil nezanedbatelný - ale téměř bezcenný (pokud je pravda alespoň polovina toho, co se říká) podíl v energetické firmě. S jednatřiceti procenty toho moc nepořídí - do většiny daleko - zejména, pokud majoritní vlastník tak ostentativně dává najevo, že tam Standu nechce. Kdepak na to vzal? A jsme zase u toho samého. Vždyť je to přece jedno... možná půjčil strýček - možná manželka měla dobrý rok u Amway a prodala hodně mýdla... kdo ví? Vždy dostaneme nějakou krásnou a naprosto nic neříkající odpověď o které se bude zase měsíce spekulovat.
Nebude lepší počkat až skončí vyšetřování, které už policie (a podle mne je to správně) započala? Vždyť si na posouzení něčí viny a legálnosti jeho chování platíme z daní docela rozměrný aparát (s krásnými propagačními brožurami - viďte pane ministře Langere).

Dejte mi vědět do diskuze co Vás nejvíc pobavilo v politice za poslední dobu. Určitě najdeme spoustu inspirace.


Autor: Pavel Bláha | čtvrtek 27.9.2007 12:35 | karma článku: 13,33 | přečteno: 1203x
  • Další články autora

Pavel Bláha

Další protest před ministerstvem spravedlnosti

Dovolím si doplnit jednu ze včerejších událostí, o které média vesměs neinformovala. Včera se před ministerstvem spravedlnosti opět konal protest několika desítek lidí. Z mého úhlu pohledu (jediné informace , které jsem v tuto chvíli dohledal) se jednalo o protest proti postupu ministryně spravedlnosti, která si do úřadu přivedla nové spolupracovníky. Především se pak zřejmě jednalo o náměstkyni Marvanovou.

4.3.2014 v 14:20 | Karma: 17,26 | Přečteno: 731x | Diskuse| Politika

Pavel Bláha

Když už prezident lustruje

koho mu pan skoroprimátor S. za ministra předložil, chtěl bych ctěnému čtenářstvu připomenout že se nějak pozapomnělo na jeho spolupracovníka pana Mynáře. Pan prezident s oblibou hledá kde by co mohl komu vytknout nebo čím by koho urazil. To už všichni víme a nikoho to nejspíš ani nepřekvapuje.

12.1.2014 v 1:18 | Karma: 22,10 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Pavel Bláha

Happy já :)

tak jsem po půl roce a téměř tříleté přestávce našel "klíče" od blogu. Hurá, hračka není rozbitá!

6.7.2013 v 2:53 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Miniblogy

Pavel Bláha

Je mi nevolno ze sociálních demokratů (a nejen z nich)

Už zase se mi udělalo špatně. Konkrétně po přečtení titulku: Sociální demokraté našli kličku, jak nevyplatit větší důchody. Ústavní soud svým rozsudkem zrušil redukční hranice pro výpočet důchodu. Můžeme s rozsudkem soudu nesouhlasit, nicméně to je tak jediné, co s tím můžeme dělat. Já osobně s ním souhlasím. Už zase se mi udělalo špatně. Konkrétně po přečtení titulku: Sociální demokraté našli kličku, jak nevyplatit větší důchody. Ústavní soud svým rozsudkem zrušil redukční hranice pro výpočet důchodu. Můžeme s rozsudkem soudu nesouhlasit, nicméně to je tak jediné, co s tím můžeme dělat. Já osobně s ním souhlasím.

19.4.2010 v 10:55 | Karma: 30,42 | Přečteno: 1803x | Diskuse| Ostatní

Pavel Bláha

Půjdou důchodci stávkovat?

Teď jsem se konečně přesvědčil na vlastní selský rozum, že je něco shnilého v našem důchodovém systému. Ne, že bych o tom neslýchal často a zřetelně.. - ale nikdy mi to tak nějak... nedocvaklo. Důchodce, který si za aktivního pracovního nasazení vydělával téměř 70 tisíc korun najednou spadl na "pouhých" 13,5 tisíce korun. (Částky neuvádím zcela přesně, ale to není důležité) Je to spravedlivé? Konec konců, když vydělával platil také patřičně vysoké sociální pojištění. A tady, myslím si, je kámen úrazu. Pokud se pojistím, dostávám plnění za daných podmínek. Pojistím-li se vyšší částkou - logicky mám nárok na úměrně vyšší plnění. Nicméně u důchodů to (tradičně) neplatí tak docela.

16.4.2010 v 19:01 | Karma: 21,25 | Přečteno: 1729x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Projekt Východní štít. Polsko na hranicích postaví opevnění za miliardy

18. května 2024  17:48

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení bezpečnosti své hranice s...

Kdysi ji voda nezajímala, teď jí chybí. Francii dráždí hráz Ženevského jezera

18. května 2024  17:07

Švýcarsko nemá o vodu nouzi. Jeho sousedé však ano. Francie, kterou loni zasáhla extrémní sucha, se...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Těším se na diskuzi s Vámi. Někdy, asi jako každý z nás, mám pocit, že některé věci prostě potřebuju okomentovat :) a idnes mi dal šanci. Už dávno