Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Svět se točí ... II,.. aneb - Ano? Pane premiére?

V diskuzi na svůj předchozí "článek" jsem dostal od dvou čtenářů vynadáno. Mají pravdu, nevyjádřil jsem se dostatečně jasně. Ale chtěl jsem spíše upozornit na to, že namísto aut, bytů a dalších, spíše závistí motivovaných prkotin bysme měli hlasitě kritizovat něco jiného.

internet Dnes ráno jsem narazil na idnesu na krátký článek, který jsem v podstatě očekával - nese titulek Kuchtová odnesla český průšvih v EU (odkaz na zmíněný článek na konci textu).

V onom mém předchozím blogu jsem se pozastavoval nad tím, že naše společná typická česká závist a malost nás často odvádí od toho důležitého. Dokážeme na každého politika vyhrabat, ani ne tak špínu, ale každé smítko, ale kvůli té lupě - kterou k tomu potřebujeme nevidíme balvany, které se na nás valí.

Znovu opakuji, je mi srdečně jedno, že přítelkyně premiéra si koupila auto od spolužačky kamaráda premiérova známého. Nebo jak to vlastně je. To už abych se příště bál dostat v hypermarketu slevu, co když je ředitel spolužák některého mého známého. Ještě že nejsem politik.

Ale jsem občan tohoto státu. A jako občanovi mi záleží na tom, jak pracují politici, které jsem pomohl zvolit (je jedno, které z nich). A vláda, které platím daně ze svého příjmu.

Pan ministerský předseda se nechal v průběhu tiskové konference (na "počest" odchodu paní Kuchtové) slyšet, že by v podobném případě měřil všem stejně. A je to chlap s gulama. Ten by měl držet slovo.

Z výše zmíněného článku (Kuchtová odnesla...) jsem se dozvěděl, že ve stejném průšvihu je vlastně čtveřice průmyslu (pánové Bursík, Čunek, Řebříček a Říman - řazeno abecedně). Jediný program, který peníze do naší kasy přinese - je, světe div se, program paní Kuchtové.

Znovu opakuji, je mi srdečně jedno kde kdo koho pozval na oběd, od koho si premiérova přítelkyně koupila ojetinu, ale není mi jedno, že ze  24 programů na získání dotací z EU uspěly jen 3. Jeden z nich, je právě program odstoupivší ministryně Kuchtové.

Jste-li pane ministře chlap s "gulama" a držíte-li slovo - odstoupí i pánové Bursík, Čunek a dokonce i vaši straničtí kolegové Řebříček a Říman? Chcete přeci měřit všem stejně! Anebo byla paní Kuchtová ve skutečnosti "odejita" z jiného důvodu (temelín, radar...)?

Pojďme se přestat rozčilovat nad ojetými auty, byty a dalšími podobnými a podezřelými věcmi. Tohle nemusí zajímat nás, ale policii. Od toho si ji platíme a od toho je institut oznámení o spáchání trestného činu. To nejenom můžeme, ale dokonce je to naše povinnost. Pokud má kdokoliv pocit, že někdo spáchal trestný čin (a korupce trestným činem je) - nahlašme to, je tolik možností. Dokonce máme i speciální protikorupční linku (hehe - sice vznikla za divných okolností...) - no dobrá, raději to oznamujme policii. Ale co nás musí zajímat a kvůli čemu musíme křičet a hlásit se, jsou výsledky práce vlády, obou sněmoven a jejich aparátu.
 
Odkaz na článek Kuchtová odnesla český průšvih v EU zde

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Bláha | neděle 30.9.2007 8:15 | karma článku: 13,28 | přečteno: 1064x
  • Další články autora

Pavel Bláha

Další protest před ministerstvem spravedlnosti

Dovolím si doplnit jednu ze včerejších událostí, o které média vesměs neinformovala. Včera se před ministerstvem spravedlnosti opět konal protest několika desítek lidí. Z mého úhlu pohledu (jediné informace , které jsem v tuto chvíli dohledal) se jednalo o protest proti postupu ministryně spravedlnosti, která si do úřadu přivedla nové spolupracovníky. Především se pak zřejmě jednalo o náměstkyni Marvanovou.

4.3.2014 v 14:20 | Karma: 17,26 | Přečteno: 731x | Diskuse| Politika

Pavel Bláha

Když už prezident lustruje

koho mu pan skoroprimátor S. za ministra předložil, chtěl bych ctěnému čtenářstvu připomenout že se nějak pozapomnělo na jeho spolupracovníka pana Mynáře. Pan prezident s oblibou hledá kde by co mohl komu vytknout nebo čím by koho urazil. To už všichni víme a nikoho to nejspíš ani nepřekvapuje.

12.1.2014 v 1:18 | Karma: 22,10 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Pavel Bláha

Happy já :)

tak jsem po půl roce a téměř tříleté přestávce našel "klíče" od blogu. Hurá, hračka není rozbitá!

6.7.2013 v 2:53 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Miniblogy

Pavel Bláha

Je mi nevolno ze sociálních demokratů (a nejen z nich)

Už zase se mi udělalo špatně. Konkrétně po přečtení titulku: Sociální demokraté našli kličku, jak nevyplatit větší důchody. Ústavní soud svým rozsudkem zrušil redukční hranice pro výpočet důchodu. Můžeme s rozsudkem soudu nesouhlasit, nicméně to je tak jediné, co s tím můžeme dělat. Já osobně s ním souhlasím. Už zase se mi udělalo špatně. Konkrétně po přečtení titulku: Sociální demokraté našli kličku, jak nevyplatit větší důchody. Ústavní soud svým rozsudkem zrušil redukční hranice pro výpočet důchodu. Můžeme s rozsudkem soudu nesouhlasit, nicméně to je tak jediné, co s tím můžeme dělat. Já osobně s ním souhlasím.

19.4.2010 v 10:55 | Karma: 30,42 | Přečteno: 1803x | Diskuse| Ostatní

Pavel Bláha

Půjdou důchodci stávkovat?

Teď jsem se konečně přesvědčil na vlastní selský rozum, že je něco shnilého v našem důchodovém systému. Ne, že bych o tom neslýchal často a zřetelně.. - ale nikdy mi to tak nějak... nedocvaklo. Důchodce, který si za aktivního pracovního nasazení vydělával téměř 70 tisíc korun najednou spadl na "pouhých" 13,5 tisíce korun. (Částky neuvádím zcela přesně, ale to není důležité) Je to spravedlivé? Konec konců, když vydělával platil také patřičně vysoké sociální pojištění. A tady, myslím si, je kámen úrazu. Pokud se pojistím, dostávám plnění za daných podmínek. Pojistím-li se vyšší částkou - logicky mám nárok na úměrně vyšší plnění. Nicméně u důchodů to (tradičně) neplatí tak docela.

16.4.2010 v 19:01 | Karma: 21,25 | Přečteno: 1729x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Na výletě žačku srazilo auto a ochrnula. Škole pojistka nestačí, není ani povinná

24. května 2024

Premium Počet školních úrazů narostl v uplynulém školním roce o šest procent. Celkem se jich stalo přes 45...

Putin chce zmrazit válku a obnovit mírové rozhovory. Ne se Zelenským

24. května 2024  14:15,  aktualizováno  19:33

Je potřeba obnovit mírové rozhovory, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. Jednání ale podle...

Soud v Haagu nařídil zastavit ofenzivu, Izrael vzápětí v Rafáhu bombardoval

24. května 2024  15:41,  aktualizováno  19:14

Mezinárodní soudní dvůr (ICJ) nařídil Izraeli zastavit ofenzivu ve městě Rafáh v Pásmu Gazy a...

Zemřel autor dokumentu, v němž jedl měsíc pouze jídlo z McDonald’s

24. května 2024  19:01

Americký dokumentarista Morgan Spurlock, kterého před 20 lety proslavil experiment, při němž se...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Těším se na diskuzi s Vámi. Někdy, asi jako každý z nás, mám pocit, že některé věci prostě potřebuju okomentovat :) a idnes mi dal šanci. Už dávno