Superpomalé Casio

Taky tak milujete zpomalené, anebo naopak zrychlené záběry čehokoliv? Semínko, které v několika okamžicích vyroste a natahuje úponky, anebo kapka vody zdánlivě beztížně plující prostorem...?

takhle ten mazlík vypadá :)internet

Casio se stalo miláčkem videoamatérů, kteří vždy chtěli zkusit vytvoření "zpomalených" záběrů, na které je jinak potřeba buď složitá technika, anebo ještě složitější doanimování v grafickém software. Někdy obojí. Tento zdánlivě obyčejný fotoaparát umí snímat videosekvence. Nuda? Ale on to umí až v rychlosti 1200 snímků za vteřinu.

Samozřejmě vzhledem k množství dat, které tak vzniká, je omezené rozlišení výsledného videa, ale i tak si myslím, že stojí za to!

Opačný postup - teda "zrychlení" času na videosekvenci je o něco jednodušší a bude stačit v podstatě jakýkoliv fotoaparát, anebo videokamera - ale, on ten foťák poskytne ve výsledku asi lepší rozlišení a práce je jednodušší. Ideální je použít stativ. Stačí "fotit" jeden snímek za každých X minut/sekund - to záleží na vašem záměru, důležité je uvědomit si, že aby byl výsledný "film" plynulý a hezký, musíte dodržet výslednou frekvenci 24 políček za sekundu - tedy každých 24 fotografií vytvoří 1 sekundu výsledného "minifilmu".... pak už jenom šikovný software, který spojí všechny fotografie dohromady a dílo je hotovo :-D

Mimochodem takhle se například "točila" reklama s plastelínovými barevnými králíky Bravia... určitě si ji pamatujete.

 

(Článek převzat z mého webu http://blog.e-hq.eu kde najdete i nějaká ilustrační videa)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Bláha | středa 27.8.2008 8:37 | karma článku: 9,82 | přečteno: 1305x
  • Další články autora

Pavel Bláha

Když už prezident lustruje

12.1.2014 v 1:18 | Karma: 22,10

Pavel Bláha

Happy já :)

6.7.2013 v 2:53 | Karma: 0

Pavel Bláha

Půjdou důchodci stávkovat?

16.4.2010 v 19:01 | Karma: 21,25