Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nesnáším pondělky

Nesnáším pondělky. Ještě méně mám rád pondělky, když prší. A taky dušené ledvinky. Dokážete si představit situaci, kdy v pondělí dostanete na oběd dušené ledvinky a nezhroutíte se z toho? Já ne.

Hádejte, co jsem dnes měl k obědu.Teda, co se mi pokoušeli k obědu naservírovat. Skončilo to urážkou na cti (číšníka), naštváním (mým) a pobavením (spolustolovníci).

Pondělí je odporný den. Všichni jsou odpočinutí po víkendu a hlavně šéfové překypují energií, novými nápady (zpravidla těmi, které ještě v pátek byly moje). No a hádejte na kom je realizace těch paskvilů - no a hádáte správně. Na mě. A to podotýkám, že mám hlad, protože druhá volba v restauraci byly játra na slanině a ty mi vadí jen o krapítek méně než ledvinky. Bohužel ten krapítek nestačil, abych něco tak odporného pozřel. Zbytek jídel byl prostě vyprodán.

Kolega v kanceláři si usmyslel že mě dnes uvrhne do totální deprese. Nevím proč, ale poslední dobou jako by to pokládal za svůj úkol dne. Dostat mě do deprese, odejít středem. A zajistit, aby každé pondělí pršelo.

Do kanaceláře nám pořídili novou kopírku. Je japonská a evidentně taky nemá ráda deštivé pondělky. Nefunguje. Poté co jsem se marně snažil donutit supermoderní stroj, aby vydal kopii mých dokumentů, jsem raději rezignoval a požádal jsem o pomoc naši asistentku. Několika superrychlými údery do ovládacích čudlíků donutila ten zarputilý kus elektroniky, aby vydal kýženou kopii.

Elektronika se zřejmě rozhodla, že mi dnešní den znepříjemní na maximum - jako by nestačily ledvinky, šéf a kolega se zálibou v mých depresích. Můj počítač začal vydávat zvláštní zvuky, ne zcela nepodobné škrabání křečka stiženého epileptickým záchvatem. Rozhodl jsem se křečkovi ulevit a tak jsem povolal IT support.

Oznámili mi, že je nejspíš něco špatně (asi tomu křečkovi) - a že se na to do konce týdne přijdou podívat. Jak mám pracovat bez toho krámu, to už mi nevysvětlili. Pokusil jsem se požádat kolegu, jestli by chvíli nešel indukovat deprese někomu jinému, pokud možno v jiné kanceláři, jiné budovy v jiném městě jiného státu - naštěstí úspěšně.

Poté co jsem si konečně otevřel svůj milovaný soubor a téměř dokončil všechny změny, které jsem stihl udělat, než křeček v mém počítači dostal onen epileptický záchvat... stalo se přesně to, co jsem očekával. Z ničeho nic - přestal jít proud. Veškerá práce, kterou jsem dnes už podruhé udělal... ztracená. Ještě že křeček v mém počítači přestal rachotit - už mi to opravdu lezlo na nervy.

Kolega se vrátil asi po deseti minutách - a říkal něco o incidentu s varnou konvicí a pojistkami. Nepřekvapilo mě to.

Doufám, že úterý už bude pohodovější.

Článek byl uveřejněn na serveru volny.cz v sekci BLOK - kde autor kdysi blogoval pod pseudonymem Brandt. Protože mnohé kolegy a kamarády pobavil, rozhodl jsem se jej s laskavým svolením volný.cz publikovat i zde..

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Bláha | středa 19.9.2007 12:06 | karma článku: 15,02 | přečteno: 1272x
  • Další články autora

Pavel Bláha

Další protest před ministerstvem spravedlnosti

Dovolím si doplnit jednu ze včerejších událostí, o které média vesměs neinformovala. Včera se před ministerstvem spravedlnosti opět konal protest několika desítek lidí. Z mého úhlu pohledu (jediné informace , které jsem v tuto chvíli dohledal) se jednalo o protest proti postupu ministryně spravedlnosti, která si do úřadu přivedla nové spolupracovníky. Především se pak zřejmě jednalo o náměstkyni Marvanovou.

4.3.2014 v 14:20 | Karma: 17,26 | Přečteno: 731x | Diskuse| Politika

Pavel Bláha

Když už prezident lustruje

koho mu pan skoroprimátor S. za ministra předložil, chtěl bych ctěnému čtenářstvu připomenout že se nějak pozapomnělo na jeho spolupracovníka pana Mynáře. Pan prezident s oblibou hledá kde by co mohl komu vytknout nebo čím by koho urazil. To už všichni víme a nikoho to nejspíš ani nepřekvapuje.

12.1.2014 v 1:18 | Karma: 22,10 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Pavel Bláha

Happy já :)

tak jsem po půl roce a téměř tříleté přestávce našel "klíče" od blogu. Hurá, hračka není rozbitá!

6.7.2013 v 2:53 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Miniblogy

Pavel Bláha

Je mi nevolno ze sociálních demokratů (a nejen z nich)

Už zase se mi udělalo špatně. Konkrétně po přečtení titulku: Sociální demokraté našli kličku, jak nevyplatit větší důchody. Ústavní soud svým rozsudkem zrušil redukční hranice pro výpočet důchodu. Můžeme s rozsudkem soudu nesouhlasit, nicméně to je tak jediné, co s tím můžeme dělat. Já osobně s ním souhlasím. Už zase se mi udělalo špatně. Konkrétně po přečtení titulku: Sociální demokraté našli kličku, jak nevyplatit větší důchody. Ústavní soud svým rozsudkem zrušil redukční hranice pro výpočet důchodu. Můžeme s rozsudkem soudu nesouhlasit, nicméně to je tak jediné, co s tím můžeme dělat. Já osobně s ním souhlasím.

19.4.2010 v 10:55 | Karma: 30,42 | Přečteno: 1803x | Diskuse| Ostatní

Pavel Bláha

Půjdou důchodci stávkovat?

Teď jsem se konečně přesvědčil na vlastní selský rozum, že je něco shnilého v našem důchodovém systému. Ne, že bych o tom neslýchal často a zřetelně.. - ale nikdy mi to tak nějak... nedocvaklo. Důchodce, který si za aktivního pracovního nasazení vydělával téměř 70 tisíc korun najednou spadl na "pouhých" 13,5 tisíce korun. (Částky neuvádím zcela přesně, ale to není důležité) Je to spravedlivé? Konec konců, když vydělával platil také patřičně vysoké sociální pojištění. A tady, myslím si, je kámen úrazu. Pokud se pojistím, dostávám plnění za daných podmínek. Pojistím-li se vyšší částkou - logicky mám nárok na úměrně vyšší plnění. Nicméně u důchodů to (tradičně) neplatí tak docela.

16.4.2010 v 19:01 | Karma: 21,25 | Přečteno: 1729x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Víme, kde má Putin bunkry, tvrdí Kyjev. Šéfa Kremlu přirovnal k upírovi

24. května 2024  20:40

Známe polohu bunkrů ruského vůdce Vladimira Putina, prohlásila ve čtvrtek ukrajinská vojenská...

Výdejní boxy zahlcují města. Vizuální smog, hodnotí je radnice a chtějí nájem

24. května 2024  20:20

Otevřeno nonstop a skoro na každém kroku. Výhody, které oceňuje asi většina lidí, kteří si něco...

Na výletě žačku srazilo auto a ochrnula. Škole pojistka nestačí, není ani povinná

24. května 2024

Premium Počet školních úrazů narostl v uplynulém školním roce o šest procent. Celkem se jich stalo přes 45...

Putin chce zmrazit válku a obnovit mírové rozhovory. Ne se Zelenským

24. května 2024  14:15,  aktualizováno  19:33

Je potřeba obnovit mírové rozhovory, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. Jednání ale podle...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Těším se na diskuzi s Vámi. Někdy, asi jako každý z nás, mám pocit, že některé věci prostě potřebuju okomentovat :) a idnes mi dal šanci. Už dávno