Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jan Berwid-Buquoy prý "vypral" Andreje Babiše

Mým heslem vždy bylo: Lidská důstojnost a soukromý majetek jsou nedotknutelné! Ovšem je nesmírně těžké se s takovým postojem prosazovat v místech, kde již po celá desetletí převládají nechutné intriky, podrazy všeho druhu, nekonečné pomluvy, skryté i zcela transparentní nekompetence a hlavně, kde i nadále je hýčkáno přesvědčení: Kdo nekrade, okrádá svou vlastní rodinu. 

Prázdná vana. Andreje Babiše už jsem vypral!

 
   Tvrzení některých lidí, že nebýt mne a mých „pracích prostředků“ použitých ve vztahu na Andreje Babiše, ANO by se nikdy do parlamentu nedostala, je fabulum. Jde samozřejmě o nesmysl, prý rozšiřovaný stranou „Hlavu vzhůru“ (Bobošíková) a ODS (Němcová). Obě dámy patrně nepochopily zásadní volební trend mimořádných voleb: Voličstvo nevolilo Babiše, nýbrž naději. Nekompetentnost tradičních politických stran dosáhla takového vrcholu, že národ se rozhodl jim již nadále nesvěřovat za tento stát zodpovědnost.
 

  Na téma Andrej Babiš jsem napsal celkem 5 reportáží, které byly zveřejněny v Aktuálně.cz a v iDNES.cz. Zde musím vyloučit další fámu: Nejen Babiš, ale ani nikdo jiný mě za to neplatil. Příčinou mého rozhodnutí zabývat se touto tématikou byla celkem prostá skutečnost: Erudovaní politici z ODS a TOP 09 začali vulgárním způsobem napadat Babiše. Předhazovali mu spolupráci s komunistickou StB, aniž by se detailně snažili zabývat se obsahem dokumentace v celé záležitosti. Coby zkušení politici museli vědět jak StB manipulovala a překrucovala vlastní agendu, aby mohla prokazovat svojí “nepostradatelnou činnost“. Mystifikační argumentace ODS a TOP 09 na úrovni “proletářské ulice“, mne animovala k tomu, se s problematikou publicisticky zabývat.

   Není vyloučeno, že kdyby neexistovalo oněch 5 reportáží, by možná počet odevzdaných hlasů pro Babiše klesl o dvě nebo tři procenta, ale tvrzení “pakliže by Berwid-Buquoy miliardáře Babiše předem nevypral, ANO by se do parlamentu nikdy nedostala“ je zrcadlením ztráty reálného myšlení a nejapná mystifikace. Těm z ODS a “Hlavu vzhůru“, kteří stavějí na premisách “Berwid-Buquoy vypral Babiše“ musím ještě jednou opakovat: Volič nevolil Babiše. Volič volil naději. Ona “naděje“ zde byla od samého počátku i bez mých 5 reportáží.
 

  Když jsem se podrobně seznámil s volebními slogany a programem ANO, připoměl mi miliardář Andrej Babiš velkoprůmyslníka Jana Baťu a jeho dílo „Budujeme stát pro 40. 000.000 lidí “ (Zlín 1937). Primitivní útoky na adresu Babiše nejsou žádnou novinkou. Podívejte se čemu musel čelit Jan Baťa v letech 1932 - 1939 (z korespondence s Janem Masarykem):
 

   „Na českých pevnostech se možná bude rozhodovat osud britského impéria, řekl jsem v dubnu 1938 politikům v Londýně, když rozumovali jak nejlépe vydat Sudety Hitlerovi, - Masaryk mi za to vynadal...Byl jsem označován za Žida nacisty, když nás chtěli v Německu vyvlastnit. Ostouzeli mne ve Francii, coby Prušáka, když chtěli zavřít naše prodejny. V Anglii jsem byl nepřítelem kolonií, do té doby než jsem s nimi uzavřel smlouvu. V Holandsku mě označili za komunistu, protože ty byli nenáviděni u protestantů i katolíků. V Jugoslávii jsem byl Rakušanem, než sjezd potvrdil naší továrnu. V Americe mě denuncovali za Hitlerova ševce, ačkoli věděli, že jsem byl zatčen předtím gestapem. Chtěli mi podrazit nohy a uvalit na černou listinu.“
 

  Volební denunciace ze strany ODS, “Hlavy vzhůru“ a TOP 09 proti Andreji Babišovi jsou ve srovnání s tím, co si musel vyslechnout průmyslník Jan Baťa, pouhou labutí písní. Pakliže bude někdo trvat na tom, že já jsem svými reportážemi “vypral“ miliardáře Babiše, tak je nutné připomenout: Miroslav Ivanov, svojí knihou (literatury faktu) “Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše“ (Vizovice 2000) „vypral“ hned oba průmyslníky - Tomáše i Jana Baťu, najednou!
 

  Ostatně i oni byli politickými nadějemi českého národa.
 Tomáš Baťa se již od roku 1931 připravoval na kandidaturu na úřad prezidenta ČSR . Jeho předčasná smrt způsobila, že se do úřadu proitrikoval socialista (resp. “polokomunista“) Edvard Beneš.
 

  Jan Baťa se měl stát prezidentem tzv. II. republiky v roce 1938 po abdikaci Beneše. Po své návštěvě Berlína v listopadu 1938, kde mu říšský maršál Hermann Göring sliboval “hory doly“, se přesto rozhodl k emigraci a ČSR opustil. Bez ohledu na přijatelné sliby Göringa, považoval Hitlera za nevypočitatelného demagoga. Na místo Jana Bati nastoupil nekompetentní a nemocí zesláblý Emil Hácha. Tragédie národa mohla začít...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Berwid-Buquoy | středa 20.11.2013 19:59 | karma článku: 22,90 | přečteno: 1496x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ?to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66 | Přečteno: 446x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 11,12 | Přečteno: 374x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma: 21,67 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,28 | Přečteno: 527x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

Rusko je, bylo a patrně zůstane chudobincem Evropy. S obrovským úspěchem se vyhýbá evropské civilizaci a ve své vnitřní perverzitě to povařuje za vítězství. Vzdálíte-li se od ruských metropolí a zabloudíte na venkov

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28 | Přečteno: 759x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Zemřela tlumočnice zpráv do znakové řeči Naďa Hynková Dingová

29. května 2024  10:45

Tlumočnice do znakového jazyka Naďa Hynková Dingová, známá i divákům zpráv České televize, zemřela...

Novela o léčivech má zajistit dvouměsíční zásoby i přehled dostupnosti léků

29. května 2024  10:37

Držitelé rozhodnutí o registraci léčiv budou nově muset zajistit měsíční až dvouměsíční dodávky...

Putin radil, kdo má vést Ukrajinu místo Zelenského. Hleď si svého, reagoval Kyjev

29. května 2024  10:30

Ruský prezident Vladimir Putin znovu zpochybnil legitimitu ukrajinského prezidenta Volodymyra...

Ortel zahraje v dětském zábavním parku. Totální přestřel, nechápou rodiče

29. května 2024  10:29

Pražský zábavní park Krtkův svět v Horních Měcholupech ohlásil na 7. července koncert. U lunaparku,...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2408x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.