Monč a Barbiebaba (3.díl - Pravidla pro požití)

"Zde - koktejlíček pro vetřelkyni. Dělá to dohromady dva tisíce korun", předává na hřbitovním prostranství maličkou lahvinku shrbená stařenka, opírající se o dřevěnou hůlku. "Prosím, kolik?", ptá se překvapená Vanda.  

"Slyšíte dobře, dva tisíce korun českých. Neumíte si představit, kolik mi dalo práce rozdrtit ten ztvrdlý a navíc plesnivý nehet v hmoždíři, abych ho mohla zamíchat do lektvaru. Navíc sehnat ostatní ingredience je téměř nadlidský výkon. Jen doufám, že daný nehet opravdu pochází z těla soupeřky?", vykoulí stařena na Vandu oči.

"Za ten nehet ručím, neumíte si zase vy představit, jak jsem trpěla, abych se ho zmocnila", vyndává  Vanda neochotně bankovku z peněženky.

"Takže zaprvé  - pouze dvě kapky do jakéhokoliv nápoje - první kapka motivační. Nestoudnice bude vypadat o hodně lépe", poučuje babička.

"Tak to tedy ne!  Nedala jsem dva tisíce za plastiku i liposukci té zvrhlé poběhlice", rozohní se Vanda.

"Držte už konečně rty a neskákejte mi do mluveného projevu", napomíná Vandu stařenka a pokračuje: "Až druhá kapka je likvidační - znamená to, že dotyčná bude pro jistou věc nepoužitelná", výhružně zvedne prst.

"Myslíte pro sex", tře si s radostí ruce Vanda.

"No nejen pro to..", uchechtne se babuška.

"Proboha - nemluvíme ale o vraždě", zhrozí se Vanda.

"Zbláznila jste se, do ničeho takového bych se nenechala namočit, vaše nepřítelkyně bude jen vyřazena z toho, co vám osobně škodí nejvíce a víc už nepovím. A nebuďte zvědavá, víte, co se říká: Kdo je zvědavý, bude brzy starý" - moji XXL letitou  fasádu bych vám, děvenko, nepřála."

"Promiňte, to bych opravdu nechtěla, to by Slávek .......", sklopí hlavu Vanda.

"....začal zase pytlačit v jiném rajónu a vy byste si zase vzpomněla na mne - hřbitvní známou. Ovšem marně! Mé nápoje jsou originály, duplikáty nemíchám. Teď ale dávejte velký pozor - nejdůležitější je, že při požití nápoje se nesmí mluvit, ani slovo, slovíčko, žádný zvukový efekt z úst. Naprosté mlčení - konzumentka musí mlčet jako ryba, jinak kouzlo se zvrhne a nedokážete si představit ty důsledky", hrozí výhružně prstem stařenka.

"Á jéjej, to bude problém, to bude problém, to nevymyslím", chytně se za hlavu Vanda.

"Tak s tím vám, milá zlatá, nepomohu. Už musím jít, nejste na světě sama. Pamatujte - dvě kapky, pouze dvě a v naprostém tichu, musíte držet hubu vy i soupeřka, jinak...", stařešinka zkroutí obličej do děsuplné grimasy.

Vanda se lekne. Strašně se lekne. Málem jí ze zpocené ruky vypadne lahvička s tekutinou, která na první pohled vypadá hnusopudně.

Vandě však není špatně z tekutiny v miniláhvi, ale z plánu, který bude muset vymyslet. Nejhorší na tom všem je ta prokletá němota ženské soupeřky při pití nápoje. Vanda dobře zná chování něžného pohlaví při nápojové siestě, tak dobře zná.....

"To bude oříšek, to bude ořech", cvaká zubama nešťastná Vanda a pomalými kroky se vydává k domovu.

(Pokračování příště)

 

 

 

Autor: Irena Bátrlová | úterý 1.8.2023 14:05 | karma článku: 12,83 | přečteno: 257x
  • Další články autora

Irena Bátrlová

Jsem jen stará!

23.5.2024 v 19:52 | Karma: 18,80

Irena Bátrlová

Náročná noc

17.5.2024 v 15:25 | Karma: 9,65

Irena Bátrlová

Uplakané rande

15.5.2024 v 5:52 | Karma: 9,05

Irena Bátrlová

Naháči na voru

13.5.2024 v 5:52 | Karma: 11,24