Dva nežádoucí a zemětřesení

Zemětřesení! Katastrofální otřesy, které paralyzují moje ubohé vychtrlé tělo! Takže si pro mne, bídného červa, přišla Smrtka úplně stejným způsobem, jakým zlikvidovala dinosaury před mnoha tisíciletími před naším příchodem na svět

"Drž hubu, neřvi, nic strašného se neděje, klidně se narovnej, stůj jako voják", dává povely pan Albín a s klidem si učísne kokrhel na hlavě.

"Nic se neděje, tomu říkáte nic - těm šíleným otřesům, vždyť jsou to masakrální posuny půdy pod nohama a k tomu hlasité skřeky, teď už nám jde doopravdy o život, pane Albíne", snažím se přimět svého kolegu aspoň k nějakému činu. Marně. Ten stojí pěkně napřímen a blaženě se usmívá.

"Tahle hádka nás, Mladej, nezabije, to přežijem", chlácholí mne.

"Hajzle!" "Svině!", slyším jakoby z blízkého rozhlasu a celý se strachy rozklepu.

"No tohle?", zvednu bojácně obočí.

"Přesně tak, Mladej, vypadají rozchody. Nejdřív je to vrkáníčko, pak ťu, ťu muťu, což ti vysvětlím, až po tvé pubertě, no a končí to přesně takto - bez úrovně, bez skurpulí".

"A teď se nedívej, neposlouchej, řítí se na nás armáda tisíce ústních kulometů, které háží své jedovaté sliny přímo na nás"

"Ježkovy oči, vždyť vypadají jako my, ale je jich velikánská převaha, jsou jich desetitisíce a řvou takové sprosťárny, že to snad není možné vymyslet a chtějí se s námi dvěma bít, rvát"

"Klid, Mladej, jsou to sice hulváti, ale nemohou se, blbci, také hýbat, takže nám mohou být, jak se lidově říká "u zadnice". 

Náhle jsem uviděl v tom armádním černošedém množství jednoho starého přihrblého Šedivku, který mi z posledních sil ukazoval zaťatou pěst a cenil své ztrouchnivělé zuby. Ještě že ten jeho ústní odér k nám nedorazil", zavřel jsem raději oči a zeptal se potichu :"Už jste to, pane Albíne, zažil?"

"Jasan, není to "Její" první rozchod a nakonec bude dobře, když Křivohubka s tím svým prořídlým, plesnivým vojskem odtáhne.

"A my?"

"No, pro nás paráda, teď nastává pravý ráj, to malinkaté zemětřeseníčko při jejím brekotu a naříkání přežijeme, ale hlavně - teď po nás  "Ona" nepůjde, nebude nás hledat.  Bude totiž intenzivně přemýšlet, co udělala špatně, že vypelichaný Křivohubka vzal nadobro kramle.

"Jsme zachráněni, hurá..."

"Neraduj se, naivko, záchrana je pouze na pár dní, ale i za těch pár dní, velikánské díky!"

(Pokračování příště)

Autor: Irena Bátrlová | čtvrtek 26.5.2022 20:00 | karma článku: 13,03 | přečteno: 320x
  • Další články autora

Irena Bátrlová

Náročná noc

17.5.2024 v 15:25 | Karma: 6,95

Irena Bátrlová

Uplakané rande

15.5.2024 v 5:52 | Karma: 8,28

Irena Bátrlová

Naháči na voru

13.5.2024 v 5:52 | Karma: 10,91