Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

(1 europoslanec + 4 kola)x0,5 cm ledu = 1,2 katastrofy

Vážený pane poslanče Strejčku, přepočítala jsem Vaši rovnici (2 žáby + 1 mlok)x 2 stromy = 1 člověk. Problémem škodolibé přírody je, že pokud ji v pondělí dloubnete do žeber, nakopne Vás ve středu do brňavky. Z dost nečekaného úhlu. Ten úhel silně připomíná pověstné padající klacky z pohádky o Mrazíkovi. Protože věda je věc složitá a já nerada trápím zvířata, dovoluji si uvést následující pohádku, která sekvenci dějů způsobených takovým neuváženým dloubnutím náležitě osvětlí.   

Byl jednou jeden europoslanec. Na cestě ze Štrasburku se mu na ledem pokryté silnici smekla tříkolka a zaryla se čenichem do závěje. Byl to jinoch čacký a na vině tedy nebylo nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky, nýbrž přítomnost chráněné kolonie přidrzlých obojživelníků. S místním inspektorem přes žáby měli ti netvorové kartelovou dohodu, která zakazovala solit silnice v blízkosti jejich bahnité domovské louže, aby mohli oběti připravené klouzačky obrat o všechny drobné cennosti a nasbírané lesní plody. V oprávněném souladu s humanistickým přesvědčením, že život lidský je cennější než život žabí, europoslanec prosadil výjimku pro chemické ošetření inkriminované silnice. Inspektora přes žáby usvědčili z korupčního jednání, protože snědl v jedné nejmenované restauraci plný talíř žabích stehýnek. Voliči tleskali a silami společnými to na mítinku s levným pivem žábám pěkně wosolili. Žába je tupé zvíře a na oznámení o vystěhování do náhradních prostor loupežná tlupa nereagovala. Použitých 1,5 kg soli na 1 m2 zájmové zatáčky proměnilo zimující žáby v solné sloupky.

Přišlo jaro. Migrující čápi se podivili, protože na jejich oblíbené louce byly k žrádlu jen podivné slané žabí lupínky. Protože tam ekologičtí inovátoři zapomněli postavit hospodu s pivem, aby měli čím zobák spláchnout, emigrovali neznámo kam. Změněné situace využila strana Komáři sobě, která díky proběhlé genocidě svých úhlavních nepřátel zestonásobila členskou základnu a vyrazila se v rojích popást na krevní oběhy do blízké vesnice. Čtyři zadnice přitom těžce popíchali, dvě zhmoždili a na jednu vykousali portrét místního starosty. Protože zesměšněný činitel byl také humanista, věděl, že život komáří nemá takovou cenu jako život lidský a nenažrané insekty pokropil  DDT. Na druhém konci naší louky se zatím ze stavu strnulosti probudili mloci. S radostí seznali, že během jejich hibernace nějaký dobrý skřítek zlikvidoval konkurenční žabí bandu a všechna tělíčka komárů, nacházející se na opačné straně silnice, tak mohou sežrat sami. I vydali se na místo bohatého rautu. Cestou necestou tudy zrovna projížděl europoslanec a na procházejících mločích tělíčkách se mu opět smekla tříkolka. Svině klouzavý! Protože už bylo v kraji známo, že život lidský je cennější než život mločí, nechal v rámci kultivace krajiny lidskou činností a vzhledem k důležitosti ekonomického rozvoje v zaostalém chráněném území na místě louky postavit esteticky hodnotné nákupní centrum s bowlingem a velkým betonovým parkovištěm.   

Přišlo další jaro a s ním obvyklé povodně. Ryby z nedaleké říčky si libovaly, protože se jim díky neodtékající vodě konečně otevřel plavební kanál až na radnici. Tolik nových pracovních příležitostí! Betonové moře u nákupního centra způsobilo rozlití toho skutečného ve všech  obchodech a vystavené zboží si tak mohli prohlédnout všichni obyvatelé vesnice i louky. Mloci si například oblíbili pleťové masky a na demokracii od té doby nedají dopustit. Jen ta sůl a DDT, které povodeň spláchla do studní starostu trochu znervózňovala. Copak ryby, aspoň nám jejich svítící kůže pomáhá při nočních výlovech a jejich maso je rovnou naložené ke grilování. Ale ani jedno z dětí, narozených to jaro, nemělo standardní počet končetin. Také jejich mentální výbava sotva dostačovala k tomu, aby poznaly rybářský prut. Ale bez soli ve vodě umí žít každý, to není umění. Vodu nám stejně každý týden dodávají do obchodu v petkách, tak jaképak strachy!Starosta si poposedl na větvi, ze které sledoval tu záplavu a nerad si uvědomil, že ho zlolajná flóra tlačí do posezu. A protože život větve nemá cenu pohodlí lidského, vzal pilu a větev odstranil. Voda se nad ním zavřela a mloci se zlotřile ušklíbli.

Výměnkář Votýpka byl bývalý kovozemědelec a po té velké vodě nevlastnil než starý traktor. Když mu europoslanec uložil, aby celou zimu pluhem silnici protahoval a sypal štěrkem, jásal, protože bude aspoň na skrovné živobytí. Když začalo padat, byl v zatáčce první. V opačném případě by s ním v hospodě nikdo piva ani rumu nepopil, protože místní štamgasti coby členové hasičského sboru zase museli tahat dalšího pražáka ze závěje a výtoč klesla. Europoslanec jedné ledové noci zjistil, že mezi Prahou a Štrasburkem jezdí dálkové autobusy. Jal se je využívat a zakrátko si vypočítal, že ušetřené peníze by mohl vložit do výzkumu alternativních posypů. Jak pravil, tak také učinil. I zaradovali se vědci, kteří již nemuseli dvě třetiny mozkové kapacity využívat pro zpracování informací, na kterou louku dnes vezmou pást svoje děti místo večeře. A když přišlo další jaro, měli na to patent a v celoročně průjezdné zatáčce u silnice žili všichni šťastně až do smrti.

Zazvonil zvonec, pohádky je konec a já doufám, že pokud se někomu rozsvítilo, není to vlivem DDT.

 

 

 

 

 

Autor: Barbora Topinková | čtvrtek 13.1.2011 6:57 | karma článku: 26,44 | přečteno: 2294x
  • Další články autora

Barbora Topinková

Modlitba za České země, verze 2.0.2.0.

Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, svatého Ducha, a kohokoliv na nebesích potkáš, krom ozónové díry, exkurze z Marsu a Artura C. Clarka! Korona eleison.

28.10.2020 v 11:54 | Karma: 12,33 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Barbora Topinková

Letecký deníky 5: Hledání bodu G (7:42 – 15:10)

Začít si dělat pilotní průkaz v době, kdy se světové letectví potácí v největší krizi od doby, co Jára Cimrman havaroval se svým kamenným letadlem v Jámách, je boj. Zvlášť, když ještě nevíte, kde máte svůj bod G.

23.10.2020 v 11:42 | Karma: 16,86 | Přečteno: 360x | Diskuse| Sport

Barbora Topinková

Popelnicová proklamace

Setkáte-li se při vyhazování odpadků s člověkem, který současně s vámi obsah popelnice s tyčí v ruce a soustředěným výrazem ve tváři prohledává, získáte dost jasný názor na dopady existující/ neexistující pandemie.

11.10.2020 v 20:01 | Karma: 17,75 | Přečteno: 568x | Diskuse| Politika

Barbora Topinková

Letecký deníky 4 – Lítá pilot wokolo, nekoukej se na něho (6:47 - 7:42)

Začít si dělat pilotní průkaz v době, kdy se světové letectví potácí v největší krizi od doby, co Jára Cimrman havaroval se svým kamenným letadlem v Jámách, je ryzí rozkoš. I když na wokruhu lítá víc pr..lí než vrabčáků.

3.10.2020 v 12:10 | Karma: 23,15 | Přečteno: 501x | Diskuse| Sport

Barbora Topinková

Letecký deníky 3: Do nebe! (4:09 - 6:47)

Začít si dělat pilotní průkaz v době, kdy se světové letectví potácí v největší krizi od doby, co Jára Cimrman havaroval se svým kamenným letadlem v Jámách, je výzva. Takže knipl a odvahu do ruky, a marš nahoru!

17.9.2020 v 10:27 | Karma: 20,04 | Přečteno: 353x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Politici AfD museli před volbou vedení přelézat zátarasy. Odpůrci obsadili ulice

29. června 2024  13:03

Alternativa pro Německo (AfD) si v sobotu v Essenu na úvod dvoudenního sjezdu vybere nové vedení, o...

Autobus hořel na dálnici D5. Evakuovaly se dvě desítky lidí

29. června 2024  12:09,  aktualizováno  12:52

V sobotu krátce po 9. hodině dopoledne vyjeli středočeští hasiči k požáru autobusu na dálnici D5....

Česko míří k 35stupňové výhni, pak vše spláchnou přívalové deště s bouřkami

29. června 2024  12:47

Přímý přenos První prázdninový víkend bude v Česku tropický. Zatímco sobotní maxima vystoupají na většině území...

Nigerijec doprovázel Polku, dostal po hlavě. Opilému Čechovi hrozí pět let

29. června 2024  12:03

Až pět vězení hrozí českému občanovi, kterého zadržela polská policie po útoku na Nigerijce na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4259x
Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz