Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Take That se vrátili!

Už jste slyšeli pilotní song k novému albu staronové formace? Anebo viděli klip? Já ano a přišlo mi to zdařilé. Ovšem bála jsem se, že tím veškeré HALÓ vyšumí. Jak milé bylo překvapení pod vánoční jedličkou :o)

Tedy milé překvapení... především PŘEKVAPENÍ! Nikdy jsem totiž Take That pořádně neposlouchala, netoužila po jednotlivých členech oné chlapecké skupiny z devadesátých let minulého (!) století, ani nešmejdila na netu a nepřehrávala si jejich staré klipy.

Manžel mne ale obdaroval prvním CD obnovené kapely, já jsem si jej poslechla a musím říct - je to dobré! Aby bylo jasno - další hudební mlsy, které jsem v poslední době nepustila z ucha, a které patří k mé krevní skupině, jsou Dan Bárta a Trio, blues Erica Claptona, Leonard Cohen, stálicí je Sting, Pink Floyd, Rišo Müller a spousta dalších, takže Take That jasně vybočují. Snad jedině sólový Robbie, ten mi vždy přišel dostatečně sexy a dostatečně hlasově vybavený, abych o něj zavadila uchem i okem :o)

No tak konečně přejdu k tomu "zázraku": Já nedokážu zhodnotit jak moc se liší noví Take That od těch ušáků z minulého století, ale vím jistě, že album Progress je dobrým prvním krokem. Ti chlápci očividně vyzráli, mají dobrého producenta, a vlastně mi bylo celkem jasné, že na bookletu se budou opakovat jména Robbie Williams a Gary Barlow. Ale hlavně všemu musela předcházet neuvěřitelně dlouhá a pečlivá příprava. Je to už pár let, co se prý zbytek party marně snažil přemluvit pyšného Robbieho, aby se vrátil a Take That pomohl vzkřísit.

Naštěstí se to, dle mého soudu, podařilo nejen po finanční stránce, dívaje se na žebříčky prodejnosti, ale zaplaťpámbů také hudebně. Ne všech deset písní je vynikajících, to ne, ale minimálně pět si jich budu pamatovat a ostatní jsou poslouchatelné, žádná neprudí. V mnohých vokálech je výrazně slyšet nejznámější člen skupiny Robbie, ale není to jen prvoplánové. Pro mě a milion dalších je samozřejmě největším tahákem, ale je z nich také "nejvyzpívanější", nejzkušenější, pochopitelně největší jistota pro vydavatele. Důležité je, že dohromady jim to ladí, i když každá píseň je o něčem jiném, jinak pojatá, na jinou strunu. Já mám ráda, když mi album lahodí jako celek, jakože má nějakou nitku, náladu, která se vine přes všechny noty LP, od první až po závěrečnou. Tady to tak není, asi aby si každý fanoušek našel toho svého oblíbeného člena Take That, nebo svůj oblíbený rytmus, ale mně to překvapivě nevadí. Je to osvěžující.

Pod většinou textů je podepsaný Barlow, i když různým způsobem se na nich podíleli všichni členové. Ještě jsem si je nepřeložila všechny detailně, ale závěrem mohu uvést, že nejsou blbé. Některé jsou jednodušší, ale neurazí, některé verše jsou i moudré a vyzařuje z nich zkušenost čtyřicetiletého skladatele.

Progress je minimálně zajímavá deska. A určitě je progresem v pravém slova smyslu. Take That se změnili, jsou zkušení, určitě už nesázejí na to, a snad jim to ani není zapotřebí, že posluchače nakrmí pramálo melodickými nicneříkajícími odrhovačkami a shrábnou slávu. Vše dobře připravili, myslím, že tentokrát i dřeli a modlili se, aby uspěli. U mně se jim to podařilo. Navíc je na ně hezký pohled :o) Pět krásných chlapů, umí zpívat a prodat to, zatím žádný větší skandál, co víc si přát?

Já vím - aby jim to, klukům, vydrželo!!! A aby si při nadcházejících koncertech netrhli ostudu při poskakování po pódiu. To si je totiž moc představit nedokážu. Pořád je vidím jako jinochy, v dnes již trochu trapných módních ohozech, jak trsají všichni svorně levá pravá... Snad mě mile překvapí výrazovou zralostí jako u samotných skladeb, a koncerty budou zážitkem i pro oko. Přeju si to, pak bych je mohla zařadit ke svým oblíbencům se vším všudy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Barbora Tomšů | pondělí 10.1.2011 14:55 | karma článku: 6,41 | přečteno: 1466x
  • Další články autora

Barbora Tomšů

Práce ženy

Wow! Řekla jsem si ráno po přečtení magazínu z pondělních novin. Tak prý vznikl nový portál, který by mohl pomoci ženám hledat práci, a to i na zkrácený úvazek. Tak rychle, rychle! Nastartovat komp a hledat. Hledat!

18.3.2013 v 12:01 | Karma: 12,00 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Ona

Barbora Tomšů

Enom tak

Tož, moji milí, dlúho zme si nepočetli (skoro)valašsky! Tož né že by Valaši až tolik čítávali, ale dyž si nemožeme povykládat z oko v oko, toš si to napišme a počtěme.

22.2.2013 v 11:00 | Karma: 8,79 | Přečteno: 389x | Diskuse| Zlín

Barbora Tomšů

Dejte dětem palačinky!

Koukám, že než jsem se rozhoupala toto palčivé téma palačinek zpracovat, už se o tom na idnes píše :o) Článek o americké učitelce, mamince dvou dětí, mě pobavil. Ta paní vymyslela vzorec na přípravu dokonalých palačinek! A co víc - zveřejnila to a teď je toho plný gurmánský svět!

21.2.2013 v 10:20 | Karma: 15,74 | Přečteno: 1069x | Diskuse| Hobby

Barbora Tomšů

Je to jak na houpačce

Politiku, ekonomiku ani sociální problémy v tomto článku nehledejte. Nenajdete. Každý toho máme dost, netřeba o tom psát, ani to neumím.

20.2.2013 v 10:50 | Karma: 7,10 | Přečteno: 306x | Diskuse| Ostatní

Barbora Tomšů

Jak optimista prozřel aneb Jak já bych si to chtěla užít!

Sama tento příspěvek považuji za poněkud nudnou a příliš osobní úvahu bez rozuzlení, ale asi se v tom najde i někdo z vás...

15.2.2013 v 10:50 | Karma: 7,83 | Přečteno: 567x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1763x
Snažím se každým dnem růst, ale je uklidňující, že mám zatím oba rodiče, a tak jsem stále něčím dítětem.

Překročila jsem čtyřicítku, mám tři děti s jedním manželem, pracuji na půl úvazku absolutně mimo svůj původní obor a baví mě to.

Obdivuji Baťovce; skláním se před lidmi, kteří už našli svou cestu a jdou po ní aniž by omezovali své blízké; jsem moc ráda, že žiju v této zemi, ale také se ráda podívám za její hranice. Je to poučné a obohacující.