Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Deset kilo tam, deset kilo sem

Tento článek se týká váhy neboli tělesné hmotnosti. Ano, takové velice oblíbené téma nás žen. Neznám příliš mužů, co řeší, kde mají faldík navíc a že jim ty předloňské kalhoty nejsou. Jak jednoduché by to bylo, kdybychom na tom byly stejně.

Jsou chvíle, kdy se pozoruju před zrcadlem, nahá či ve spodním prádle, to máte fuk. Stojím tam, koukám na sebe, zatahuju a povoluju břicho, sahám si na ruce a manžel na mě z obýváku kouká a říká: zlato, je to dobrý, neřeš to. Jenže, jako všude jinde, i u nás je to stejné. Není to dobrý, a nikdy to dobrý nebude. Je fuk, jak vypadáte, protože vždycky je to problém. Vaše váha je z nějakého důvodu i noční můrou.

Takhle jednou za měsíc jsem vypozorovala, že mám období, kdy se nevejdu do zrcadla (asi holky tušíte, které to je). No to se nesmějte, to je prostě fakt. Můj kamarád tuhle hlášku miluje, a vždycky, když mám volné kalhoty a svetr, jakoby tušil, že už jsem zase tam. V tomhle období potřebuju od manžela dennodenní ujištění, že je to ok. Ale, chytrák jeden, tady ho nedává. Vždycky se na mě podívá a zcela vážně prohlásí: hele, jestli se sobě nelíbíš, a máš pocit, že jsi tlustá, tak nejez sladký a něco dělej. Překlad pro mě: JSI TLUSTÁ. Jeho interpretace: je to ok, ale to skuhrání mě nebaví, takže buď něco dělej, nebo neskuhrej. Má pravdu kluk jeden, vím, proč jsem si ho vzala. Ale to nemění nic na tom, že to stejně neudělám.

Všechny řešíme svou váhu především v období, kdy přijdou potomci. Rapidně se totiž změní postava, některým. Zjistila jsem, že i přes to, že má váha dosahuje rafičkou tam, kam dosahovala v době, kdy jsem byla taková krev a mlíko, vypadám úplně jinak. Samozřejmě, že mi to vadí, ale jak říká moje sestra (osmiletá), když mě chce potěšit, stejně vypadám jak modelka (když má horší náladu, říká, že je mě kus, no věřte tomu dítěti, že jo?).

Když jsem byla v očekávání, gynekolog mi řekl: podívejte, můj rekord +38 kg netrhnete, tak se tím netrapte. Prý je to individuální. Tak moc, že se to nedá brát vážně. Ano, neměla byste se asi přehoupnout přes 20 kg, ale jinak, je to vcelku fuk, pokud vám to nečiní obtíže při pohybu. Po porodu je ale třeba počítat s tím, že dolů to půjde, jen když budete něco dělat. Prostě je to tak a je načase si přestat lhát. Říkat, že to půjde dolů, až začne potomek běhat, je sice krásně alibistické a dá se tím chvilku utěšovat, ale nemusí to tak být. Lhát sama sobě do kapsy jen protahuje dobu, než si člověk uvědomí, že by měl začít něco dělat. A je jedno, co to bude: omezit jídlo, tuky, hýbat se, vše je receptem, pokud se k tomu tak postavíte. Přesto….

Přesto je důležité, jak se sama cítíte. Doposud mám pocit, že i když nejsem štangle a vypadám hůř, než jsem vypadala, cítím se dobře. Klidně, příjemně a spokojená. Vím, že to není ideální a jsem také smířená s tím, že to budu muset změnit jen já sama. Přesto, vím, že dobrý pocit je v tomto případě základem úspěchu a nic nejde hned.

A já? Celkově by vlastně stálo za to říct, že při první příležitosti, páč jsem šíleně na sladké, si dám tady sušenku, ještě ke všemu, já prase, miluju ty speciálně nezdravá smažená jídla, pak z výčitek zařadím sem tam jablko. Mám ráda zeleninu, tu bych mohla pořád, ale to nestačí, ona vás jaksi nenakrmí. Se sportem jsem na tom asi tak normálně. Ovládám ty, které ovládají všichni, nikam pravidelně nedocházím, a pak vzteky tlačím na tvrďáka kočár do kopce několikrát denně, abych dělala aspoň něco. Tak, jakže to bude s tou mojí váhou?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Barbora Benešová | čtvrtek 10.1.2013 18:53 | karma článku: 9,56 | přečteno: 707x
  • Další články autora

Barbora Benešová

Zkáza v podobě černých teček

Asi dle nadpisu vůbec netušíte, které černé tečky mám na mysli. Mohly by to být třeba bakterie a paraziti, nebo například tmavé celé koření v jídle nebo možná černé tečky puberťaček, na které je přehršel reklam. Ale ani jedny z těchto teček to nejsou.

18.2.2013 v 17:14 | Karma: 9,70 | Přečteno: 958x | Diskuse| Ostatní

Barbora Benešová

Kontroverzní kniha o výchově; aby nám nezapadla na pultech!

Nebojte, nepůjde o suchopárnou recenzi na knihy typu „jak vychovávat svého potomka“, ale spíše o nějaké detaily z knihy, která dosti kontroverzním způsobem líčí výchovu. Autor je samozřejmě otcem, zároveň také poměrně slavným trenérem v oblasti financí a určitě toho má na kontě poměrně hodně.

11.2.2013 v 9:40 | Karma: 14,34 | Přečteno: 885x | Diskuse| Ostatní

Barbora Benešová

6+1 = 7 statečných

Tak tohle mě baví. Vymyslet si něco podle své představy a ještě k tomu dostanete zadání. I já se tedy připojuji se svými šesti oblíbenými postavami.

8.2.2013 v 19:04 | Karma: 7,72 | Přečteno: 402x | Diskuse| Ostatní

Barbora Benešová

Kočár je symbol

Ano, myslím kočár s miminkem nebo děckem (zvířátka v tomto případě na mysli nemám). A je symbolem: symbolem určitých privilegií, znalostí a schopností. A i kdyby tomu tak nebylo, všichni si to myslí. Jak to?

14.1.2013 v 9:19 | Karma: 8,90 | Přečteno: 792x | Diskuse| Ostatní

Barbora Benešová

Facebook je mor!

A je třeba si to přiznat. K tomuto radikálnímu názoru jsem došla právě dnes. Ne, že bych si předtím myslela, že je to kdovíjaká super sociální síť, ale tak nějak jsem ctila její teritorium a neřešila, k čemu vlastně je. Teď už to vím.

12.1.2013 v 18:08 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1569x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Plat 200 tisíc čistého, k tomu tučné náhrady. Co čeká na nové europoslance

8. května 2024

Premium Poslední měsíc zbývá do voleb do Evropského parlamentu. A českých 675 kandidátů, kteří usilují o...

USA pozastavily dodávky bomb Izraeli. Nechtějí krveprolití v Rafáhu

8. května 2024  10:51,  aktualizováno  19:01

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu...

Monopol skončil. Čínské satelity obsazují orbitu, znepokojují Pentagon

8. května 2024

Čína buduje svou „flotilu“ satelitů v takovém tempu, že Spojené státy ztrácejí svou dominanci ve...

Další útok na politika v Německu. Někdejší primátorku napadli v knihovně

8. května 2024  12:47,  aktualizováno  17:57

Někdejší primátorku Berlína Franzisku Giffeyovou ve středu napadl útočník, těžkým předmětem ji...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1245x
Jsem hájící práva jakákoli, kdykoli a kohokoli (a hlavně ta svoje). Ráda bych se začala řídit heslem, že "nejlepší lék proti hněvu je odklad", ale zatím můžu vše svést na svůj věk, takže odkládat začnu později. Snažím se běžně vytvářet nějaké neměnné hodnoty a občas se taky dost nudím. Což vám dojde ve chvíli, kdy zjistíte, o čem vlastně píšu.