Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nedávno jsem si vypůjčila knihu Líný rodič - a nedočetla jsem to. Ne,proto, že by mi názory autora na výchovu nebyly blízké, měl tam pár sympatických myšlenek- ale je to zbytečně dlouhé, zbytečně obsáhlé a nezáživné čtení.

  Pro mě je dobrá kniha ta, od které se nemohu odtrhnout:-)

1 0
možnosti
BB

Má 250 stránek a nemohla jsem se odtrhnout :)

1 0
možnosti
DP

Ve skutečnosti je to ještě krutější. Děti jsou jako savé houby a učí se nápodobou, a to všechno. Máte-li např. na nějakém místě zablokovaná záda, dítě to cítí a vzhledem k tomu, že jste mu fyzicky nejbližší, napodobí to, protože nic jiného nezná (žádná alternativa mu není nabídnuta). Nerespektujete-li sebe (nemáte-li se ráda), dítě se naučí, že je "správné" nemít se rádo.  Chcete-li upoutat pozornost dítěte, naučí se, že je správné upoutávat pozornost, což má ovšem ve svém důsledku negativní efekt - když mě nikdo neposlouchá, vztekám se nebo se bořím do sebe, včetně sebeobviňujícího nikdo mě nemá rád. A dalo by se pokračovat. Nicméně můžu doporučit hezkou knížku "Vychováváme děti a rosteme s nimi".

1 1
možnosti
BB

Tušila jsem to, ale nechtěla jsem být ještě o něco víc krutá :) Souhlasím a díky za typ, i když, teď na chvíli zas nebudu číst nic o výchově, abych toho nebyla přehlcena.

0 1
možnosti
MS

Nějak nemůžu souhlasit s bodem číslo tři. Myslím, že dětem bychom měli říkat, že jsou (pro nás) vyjímečné.....pokud dodržujeme ostatní body, nemůže je to poznamenat ničím jiným než přirozenou sebedůvěrou a vírou, že je rodiče milují.....Mě rodiče pořád sráželi do průměru a dones se s tím potýkám.

1 0
možnosti
BB

Pokud s ním souhlasíte, sebedůvěru v nich nemůžete vytvářet něčím takovým, tu musí získat samy. Stejně jako hovoří o tom, že oni musí vědět, že je máte rádi, i když se něco podaří. Ale to není o tom, že z nich děláme malé bůžky. To, co říkáte, autor nepopírá.

0 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1245x
Jsem hájící práva jakákoli, kdykoli a kohokoli (a hlavně ta svoje). Ráda bych se začala řídit heslem, že "nejlepší lék proti hněvu je odklad", ale zatím můžu vše svést na svůj věk, takže odkládat začnu později. Snažím se běžně vytvářet nějaké neměnné hodnoty a občas se taky dost nudím. Což vám dojde ve chvíli, kdy zjistíte, o čem vlastně píšu.