Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Poslouchaj Vandas… co takhle protestovat před soudem?

Tak nám dělník Vandas zase vytahuje drápky, tentokrát v Krupce. Proč v Krupce je asi každému jasné, protože snad nikdo nepochybuje o tom, že směšný trest, který dostal dementní, úchylný násilník za zbití a znásilnění Patrika je spíše výsměchem, než trestem jako takovým.

Vandas a jeho parta ale nepochopili jednu podstatnou věc…. Za trest nemohou Romové a nevím o jediném, který by se jakkoliv zasadil o to, aby byl pachateli trest snížen. Ten zmetek měl totiž dostat úplně stejný trest, jako dostali náckové v případě Natálky a měl dostat takový trest, který odpovídá brutalitě a způsobu provedení trestného činu.

Ostatně… za podobné činy by měly přicházet podobné tresty okamžitě a v co nejtvrdší možné výši, bez rozdílu. Exemplární trest se v tomto případě nekonal… vlastně ani konat nemohl. Původních deset let, které pachatel dostal je totiž maximum, co zákon v daný moment dovolil. Proti rozsudku se navíc odvolal nejen útočník, ale i státní zástupce, což nebývá příliš běžné.

Horší na tom je, že nešlo jen o pohlavní zneužití, loupež, vydírání a znásilnění, ale že se šestnáctiletý Rom se svým nezletilým komplicem pokusili dvanáctiletého hocha v Krupce i zavraždit. A deset let bylo maximum, které soud mohl neplnoletému útočníkovi uložit. Deset let je proklatě málo za to, co musel mladý Patrik prožít.. a polovina je ještě méně. Proč mu trest snížili nevím, nechápu to. Ale jedno je jisté… když padají tresty na jedné straně, mají padat i na straně druhé.

Upřímně říkám, že vysoký trest by měl padnout nejen proto, že je za způsob provedení na místě, ale také proto, aby stát ukázal, že nestrpí podobně rasově motivované svinstvo. Na závěr si dovolím doporučení….

Nelíbí se Vám pane Vandas rozsudek? Běžte protestovat k soudu, kde ho snížili, sepište petici o odvolání státního zástupce, který nadržuje zmetkům.. a přísahám bůh jí podepíšu, přestože jste populistický rasista. Ale ať mi někdo vysvětlí, proč se vina hází na romské obyvatele Krupky? Co s tím mají společného? Byl to jedinec přátelé… jedinec. Tak jako byli jedinci žháři z Vítkova, nebo za ně taky může celá obec?

 

 

 

 

 

Autor: Patrik Banga | středa 6.4.2011 9:32 | karma článku: 28,05 | přečteno: 4619x
  • Další články autora

Patrik Banga

Já ho tím šípem do hlavy trefil náhodou, pane soudce…

Tak nám český Vilém Tell stojí u soudu. Jablko netrefil, zato se však trefil do hlavy. A trefený překvapivě zemřel. Vzniká legenda o tom, jak hrdina chránil svůj majetek před hordou cigánů, kteří mu vykradli dům. Žalobce to však vidí jinak, kvalifikace se podle něj (respektive podle ní, žaluje ho žena) přibližuje vraždě.

21.5.2013 v 8:49 | Karma: 31,66 | Přečteno: 9643x | Diskuse| Ostrava

Patrik Banga

Děti z ghett jsou oběťmi systému

Když jsem byl malý, chtěl jsem být muzikantem, stejně jako můj otec, děd, jeho otec a celá naše famílie. Chtěl jsem hrát na saxofon nebo klarinet, později klavír, kytaru, kontrabas, bicí jako strejda Jonko a nakonec elektrickou kytaru jako Petr Janda. Ten sice z rodiny není, ale hraje taky dobře. Když si táta koupil první škodu 100 MB De Luxe, chtěl jsem být závodníkem. Taky kosmonautem, popelářem, doktorem, hercem jako Radek Dubanský a nakonec ještěrkářem. Dostal jsem také, co se ještěrky týče, tu nejlepší školu.

5.4.2013 v 8:29 | Karma: 31,95 | Přečteno: 3962x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Romské sdružení žádá nižší trest – dočkat by se ho ale nemělo

Romští předáci z Nového Boru žádají nižší tresty pro takzvané mačetové útočníky, kteří při potyčce před čtrnácti měsíci v jednom z novoborských barů zranili několik lidí. Podle jejich názoru se nejedná o pokus o vraždu ale „jen“ o ublížení na zdraví, protože jeden z postižených létá po stavbách, není v invalidním důchodu a nemá trvalé následky. Taková drzost, hanebnost. Podivnou logiku a právní expertízu má na svědomí předseda jednoho z místních sdružení Miroslav Tancoš. Ten k dobru ještě přidává informaci o tom, že zraněný bez následků ještě zneužívá sociální dávky.

25.9.2012 v 8:13 | Karma: 35,10 | Přečteno: 3242x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Mlčeti zlato… zvláště o věcech, o kterých nic nevíte

To je zhruba můj vzkaz romským nacionalistům, kteří se rozhodli podávat trestní oznámení na hlavní aktéry kauzy v Břeclavi, která posledních pár dnů stále hýbe emocemi na všechny strany. Ta skutečně poškozená strana, tedy břeclavští Romové, prokázala charakter a podala virtuální ruku ke smíření. „Aktivisté“, kteří o břeclavské kauze četli maximálně v novinách, podávají trestní oznámení.

29.5.2012 v 9:09 | Karma: 42,51 | Přečteno: 9948x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Sociální vyloučení Romů? Za velkou část problémů si může český stát

Dalo by se říci něco jako „co vlády zasely, to nyní sklízí“. Kolegyně Ivana Karásková píše o chlapci, který nikdy neviděl svoje rodiče pracovat. Chodí na železo a žije z toho, co utrží prodejem. Strašné že? Ale předvídatelné... mnozí sociální katastrofu předvídali, ale mnozí také dělali, že se jich to netýká. Současná napjatá situace nejen na severu Čech je výsledkem.

4.5.2012 v 8:18 | Karma: 46,99 | Přečteno: 29472x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Česko nakoupí šest vrtulníků pro hašení požárů, pomohou i jinde v Unii

30. dubna 2024  16:51

Česko chce do roku 2030 nakoupit šest vrtulníků pro hašení lesních požárů. Jejich cena by byla do...

Fiala uvítal Steinmeiera v Kramářově vile. Jednali s výhledem na Prahu

30. dubna 2024  16:50

Premiér Petr Fiala z ODS se setkal v pražské Kramářově vile s německým prezidentem Frankem-Walterem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.