Poslouchaj Vandas… co takhle protestovat před soudem?

Tak nám dělník Vandas zase vytahuje drápky, tentokrát v Krupce. Proč v Krupce je asi každému jasné, protože snad nikdo nepochybuje o tom, že směšný trest, který dostal dementní, úchylný násilník za zbití a znásilnění Patrika je spíše výsměchem, než trestem jako takovým.

Vandas a jeho parta ale nepochopili jednu podstatnou věc…. Za trest nemohou Romové a nevím o jediném, který by se jakkoliv zasadil o to, aby byl pachateli trest snížen. Ten zmetek měl totiž dostat úplně stejný trest, jako dostali náckové v případě Natálky a měl dostat takový trest, který odpovídá brutalitě a způsobu provedení trestného činu.

Ostatně… za podobné činy by měly přicházet podobné tresty okamžitě a v co nejtvrdší možné výši, bez rozdílu. Exemplární trest se v tomto případě nekonal… vlastně ani konat nemohl. Původních deset let, které pachatel dostal je totiž maximum, co zákon v daný moment dovolil. Proti rozsudku se navíc odvolal nejen útočník, ale i státní zástupce, což nebývá příliš běžné.

Horší na tom je, že nešlo jen o pohlavní zneužití, loupež, vydírání a znásilnění, ale že se šestnáctiletý Rom se svým nezletilým komplicem pokusili dvanáctiletého hocha v Krupce i zavraždit. A deset let bylo maximum, které soud mohl neplnoletému útočníkovi uložit. Deset let je proklatě málo za to, co musel mladý Patrik prožít.. a polovina je ještě méně. Proč mu trest snížili nevím, nechápu to. Ale jedno je jisté… když padají tresty na jedné straně, mají padat i na straně druhé.

Upřímně říkám, že vysoký trest by měl padnout nejen proto, že je za způsob provedení na místě, ale také proto, aby stát ukázal, že nestrpí podobně rasově motivované svinstvo. Na závěr si dovolím doporučení….

Nelíbí se Vám pane Vandas rozsudek? Běžte protestovat k soudu, kde ho snížili, sepište petici o odvolání státního zástupce, který nadržuje zmetkům.. a přísahám bůh jí podepíšu, přestože jste populistický rasista. Ale ať mi někdo vysvětlí, proč se vina hází na romské obyvatele Krupky? Co s tím mají společného? Byl to jedinec přátelé… jedinec. Tak jako byli jedinci žháři z Vítkova, nebo za ně taky může celá obec?

 

 

 

 

 

Autor: Patrik Banga | středa 6.4.2011 9:32 | karma článku: 28,05 | přečteno: 4619x
  • Další články autora

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem

16.3.2021 v 14:40 | Karma: 39,60