Politické perličky z pohledu mladého voliče

Když jsem byl mladší, tak jsem myslel, že vrcholem politické demokra-blbosti bude zážitek z jednání poslanecké sněmovny v Černé Hoře, v hlavním městě Podgorici, které jsme navštívili s Lenkou Kučerovou asi před sedmi lety. Jedná se o zákoně, poslanci diskutují, později diskutují o něco hlasitěji a najednou přistane ministryni (ale už si nepamatuji čeho… sakra) facka, jen to mlasklo, od jiného ministra. Strhne se rvačka, přítomní novináři jako jeden muž schovávají fotoaparáty, vypínají kamery… akorát jeden foťák zuřivě fotí. Nad hlavou jej drží Lenka Kučerová, mačká spoušť jako besná. Všichni na ní koukají jako blázni, co že si to jako dovoluje.

Za moment jsme byli vyvedeni… dvoumetrový Miško drží Lenku za boky, táhne jí ven. Ta chytře vyndala film, dala mi ho do kapsy, snad ho stihla přetočit. Druhý stejně vysoký maník v saku vypadající jako agent FBI na Miška pokřikuje, že jsme Češi a že máme akreditaci. Za moment se vše otočilo a Miško se snaží Lenku sbalit, to už jsme ale venku….. Dovnitř jsme se už nedostali, i přes pozvání na kafe. V té době jsem si ještě myslel, že se to u nás stát nikdy nemůže.

O tom, že to není pravda, mne přesvědčil později boxerský match Davida Ratha a Miroslava Macka, podívejte se třeba ZDE. Zvláště si všimněte činnosti jazykem, před pokusem o druhý úder pravou, kryt p. Ratha a následný kontr pravou. Škoda že se netrefil, třeba by to lépe okomentoval Rosťa Osička. Pan Macek se ukázal jako hrdinný mstitel, když Ratha plesknul po hlavě, jenom to bylo ze zadu.

Později mne přesvědčil opět p. Rath, při slovní přestřelce s premiérem Topolánkem. Asi ty Mirky prostě nemá rád… Dva politici, na vrcholové úrovni, vypouštějící z huby (ne z úst, ale opravdu z huby) cosi jako (Topolánek) „Vždyť i to největší hovado má svůj strop. Vy ho nemáte“. (Rath )„Vy nemáte jediné, ani zlomek práva o někom říkat, co kdo je, protože vy jste absolutně králem všech hulvátů, a to nejen v České republice, ale i v zahraničí. A tuto korunu máte, myslím, naprosto oprávněně, ale měl byste se alespoň v této sněmovně poněkud krotit a dávat pozor na to, co říkáte. Vrcholem ovšem bylo „A co se týče podvádění v golfu, pane premiére, nechtějte tady, abych vyprávěl příhody lidí o tom, jak hrajete golf Vy."

Záměrně jsem vynechal manželku p. Paroubka, stejně jako komedie kolem jejich svatby, to by bylo na dlouho a navíc jsem se o tom už určitě někde zmiňoval.

Přejdu rovnou k tomu, co mne pobavilo naposled.

Ležím na gauči sleduji volbu prezidenta ČR. Po dlouhém, nic neřešícím mumlání a vstupech už zjevně unaveného Moravce, kterého musela již notně bolet pusa, neb to odkecal za všechny politiky, se v televizi ukazuje kdo jiný, opět Rath, kritizující uhlazeně ODS-áky, že zdržují volbu. Všichni chtějí volit, nikdo nechce zdržovat, ale nejčastěji frekventované slovo je přestávka. Usínám… po nějaké době jsem se probudil, kouknu se na televizi… a NIC. Opět přestávka. Čekám, přestávka má končit.. a hele ho, další přestávka, tentokrát jenom patnáct minut.

Ve studiu už pomalu není o čem mluvit… hostům dochází řeč, Moravec potřebuje sprchu. Vypínám televizi, nemám na to nervy. Končil jsem pohledem na tváře obou kandidátů, ze kterých byla vidět výborná nálada.

Ráno kouknu na internet… v devět hodin nekompromisně ukončili volbu, pokračují dneska. Neměl jsem odvahou se na to dívat v televizi.

Po cestě autem se dozvídám, že prezidenta nemáme… přijedu domů, kouknu se na internet a zjistím, že prezidenta nebudeme mít ještě další týden.

Začínám se na další týden těšit, to bude teprve legrace, zvláště jestli komunisti přivedou dalšího kandidáta. V Evropě si z nás budou dělat prdel a lid český? Ten se bez prezidenta obejde ještě pár měsíců, než se kluci dohodnou…

 

Autor: Patrik Banga | sobota 9.2.2008 20:02 | karma článku: 39,90 | přečteno: 9006x
  • Další články autora

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem

16.3.2021 v 14:40 | Karma: 39,60