Nejmenovaní vůdci zabalte to!

Asi nemá smysl se zabývat včerejší akcí DS a dalších vyholených palic v Litvínově, k tomu existují jiní, daleko povolanější lidé. Náckové se chtěli poprat, chtěli si bouchnout a tak si bouchli, nestalo se tam nic, co by se nedalo čekat. Pracovní povinnosti mi nedovolily se akce zúčastnit, proto díky všem, kdo mi podávali informace a na místo dorazili, taky díky místním Romům za to, že se do bitky nezapojili….ať si fašouni užijí to, co rozmlátili, daňový poplatník vše zaplatí. Co mne však hodně zvedlo ze židle, byly události a projevy některých „romských předáků“ před samotnou akcí.

Nikdo se vlastně nezamyslel nad tím, co se vlastně v Litvínově děje. Ano, nacisti jsou prostě nacisti, najdou si něco pokaždé. Ale není náhodou tak trošku problém samotný fakt, že mohou na Litvínov ukázat a označit jej jako ghetto? Proč tedy vlastně Češi na Litvínov ukazují?

Zúčastnil jsem se tiskové konference, kde pí. Kokyová, jedna z obyvatelek Janova prohlásila, že místní Romové trpí za několik málo problémových lidí... tak mne napadá, proč tedy samotní místní Romové nezatočí s těmi, kde podle nich dělají problémy? Asi tam nějaký problém prostě bude, musíme si to připustit a nejlepší bude s tím něco dělat.

Situaci využili někteří lidé k propagaci vlastních názorů, nad kterými zůstal chvílemi rozum stát. Aniž bych chtěl kohokoliv urazit, měl jsem při poslední tiskové konferenci, které jsem se účastnil, chvílemi dojem, že jsem se ocitl na komedii místního divadla. Souhlasím s prohlášením směřovaným k potlačení neonacistických aktivit v ČR, stejně jako jsem rád za to, že Romové dokázali demonstrovat za svoje zájmy. Prohlásit ale, že chceme vlastní území, třeba na Moravě, kde budeme mít vlastní samosprávu? Požadavek na vlastní ministerstvo? Nechci urazit p. Tancoše, který podobné myšlenky vynesl na světlo boží, ale pokud něco podobného plácnu, musím také vědět, jak věc vysvětlit. Nikdo nebyl schopný odpovědět na jednoduché otázky novinářů, co si představují, že bude ministerstvo dělat... připadal jsem si chvíli jako blbec, fakt. Sídliště se bude zvelebovat, budeme vytvářet pracovní místa!! Ale jak se to bude dělat, to už nikdo nevysvětlí. Založí někdo firmu? Bude lidi zaměstnávat nějaké sdružení? Město? Kdo tedy? A to prosím pronáší podobné výroky naši předáci?? Omlouvám se všem, ale nechci podobné předáky. Nikdo to nechce říct korektně nahlas, ale neslyšel jsem jedinou, slovy jedinou kloudnou větu za celou dobu tiskové konference, snad krom prohlášení, čteného z papíru. Neslyšel jsem jedinou kloudnou odpověď na poměrně jednoduché otázky novinářů, včetně místního, k radikálům přívětivého mosteckého deníku.

Prosil bych pány a paní předáky, aby si laskavě příště pořádně připravili to, o čem chtějí na svolané tiskové konferenci mluvit, připadal jsem si tam totiž opravdu jako blbec, zvláště pokud v novinách vidím titulek „Romové chtějí vlastní samosprávu". Je to legitimní požadavek? No dobře, ale musím umět vysvětlit, proč území chci, co tam chci dělat.... a další a další. V době, kdy existuje tolik vzdělaných Romů, se musím podobné hovadiny dočíst... Aniž bych se chtěl někoho dotknout říkám... prosím vás, zabalte to. Dejte prostor mladším lidem, kteří mají náhled někde jinde a dokážou sebekriticky přiznat, že pokud chceme normálně žít, musíme se snažit všichni, VŠICHNI!! Laciné ukazování na Čechy už je mimo mísu, zastávám názor, že pokud chceme klid, nesmí mít vyholené palice důvody na nás ukazovat, potom si totiž mohou vylít svoje komplexy na těch, na které lze snadno ukázat.

Autor: Patrik Banga | úterý 18.11.2008 6:30 | karma článku: 43,26 | přečteno: 11205x
  • Další články autora

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem

16.3.2021 v 14:40 | Karma: 39,60