Na čem rádi staví naši trenéři?

Hokej nebo fotbal, mám pocit, že co se týče nominací, vyjde to na stejno. Nominují se hráči, kteří sice mají jméno, ale třeba zrovna nemají formu, ale co, forma-neforma… hlavně že je to jméno ne? Dnes jsem to musel konstatovat při zveřejnění nominace fotbalového mužstva na EURO, to samé musím konstatovat v případě p. Hadamczika a hokejové reprezentace.

Nominace pana Brucknera byla jasná až na výjimky, dlouho dopředu. Pan Bruckner  totiž staví jen svoje oblíbence a na ten zbytek jaksi nereaguje… ale to už je věc známá a snadno předvídatelná. Tudíž si mohl fanoušek dát dohromady sestavu sám a s předstihem, nečekat na šaškárnu předvedenou v přímém přenosu ČT-4.

To p. Hadamczik je jiné kafe… ten sice nestaví na oblíbencích, ale na jménech. Obvolají se hvězdy, kdo kývne pojede, hurá za něj… když nejede, obvolají se hvězdy 2 kategorie.

To že máme kluky v lize nikoho prakticky nezajímá…. Momentálně mám na mysli pozici brankaře. Trošku jsem nepochopil, proč si trenér nevšiml mladého Mensatora. Ve finále play off předváděl stabilní/dobré výkony a přesto to není dost dobrý brankař pro MS. Prý nemá zkušenosti….  no jo, ale kde jinde je má nabrat, než na vrcholových akcích?  Připomíná mi to absolventa, co nemůže najít práci, protože nemá praxi.. ale kde jí má tedy nabrat, to mu nikdo neporadí. Nene… vsadí se na „osvědčeného“ Hniličku, ten už má jméno.. i když chytá tak jak chytá.

Zápas začíná za necelou hodinku, tak doufám pane trenére, že Vám tip na „profláklé“ hráče vyjde a pokud ne… koukněte se příště lépe do domácích vod, možná budete překvapený

 

 

Dodatek: Právě jsem zaregistroval informaci, že by měl chytat brankař Pinc, snad není pro trenéra moc mladý. Neříkám, že to je dobrá volba, prostě máme letos na formu brankařů smůlu, ale je to risk, který by v případě, že bude Pinc chytat, mohl mít smysl.

K tomu mne napadá ještě jedna maličkost, kluci z naší ligy se rádi předvedou, pokud dostanou šanci, už jenom proto, že u nás nejsou tak sledovaní a takto mají možnost se dostat do nějaké kvalitnější ligy... no dobře do NHL. Pokud šanci dostanou, můžou se xxx krát odvděčit, pokud by se chytili... ale jak si jenom udělat to jméno.. aby byli vidět???

Autor: Patrik Banga | středa 14.5.2008 18:16 | karma článku: 31,63 | přečteno: 6687x
  • Další články autora

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem

16.3.2021 v 14:40 | Karma: 39,60