Konflikt v jablonecké večerce? Ukázka degešů v praxi.

Tak jsem také shlédl video, které ukazuje konflikt ve večerce v Jablonci nad Nisou. Je z něj celkem jasně patrné, co se ve večerce událo. Divím se jen jednomu a to sice tomu, že prodavač nevzal bejzbolovou pálku hned a nevymlátil ty fracky z večerky. Asi bych to v ten moment riskl a vymlátil to ven, u klávesnice se mi to ale radí.

Totiž, rozbití nebo nerozbití večerky je až to poslední, co je na celém napadení podstatné. Na videu je jasně vidět, že dva degeši ze skupinky Romů napadnou jak zákazníka, tak prodavače. Jistě, nebyl jsem tam a proto nemá smysl psát o tom, proč ke konfliktu došlo. Možná se degešovi nelíbilo, že prodavač šel za skupinkou hned, jak mu do obchodu vešli. Třeba je znal, třeba znal jiné, ostatně proto asi v prodejně má kamery.

Na videu je ale vidět, že degeš nastartoval na prodavače hnedka, jak položil flašku na pult. Zvláštní je, že patrně nejde o alkohol, podle oka bych si troufnul odhadnout, že jde o nějakou mattonku.

Na a potom už to jede. Fracek napadne prodavače, ostatní ho odtáhnou. Další fracek napadne zákazníka, snaží se ho vytáhnout ven a vytáhne ho ven. Zákazník zjevně není bitkař, rvát se nechce. Prodavač bere bejzbolku a chce se zapojit do rvačky, mezi tím však probíhá bitka venku. Bejzbolku dává zpět, což je ta největší chyba. Najednou vlétne degeš do krámu, napadne prodavače. Ten má ale navrch, proto přibíhá další degeš a na po asijském stylu kung-fu se zapojí do rvačky. Po chvilce přibíhá zákazník a schová se do obchodu, po chvilce přinese pálku prodavači. Bohužel pozdě. Přijede policie, zatýká fracky, je po všem.

Výsledek? Z prodavače bude asijský Vandasovec. Když mu přijdou roma do krámu, bude mít pálku hned po ruce. Proč? No protože další degeša se nedokázali udržet na uzdě.

Zvláštní, neslyšel jsem o tom, že by v JNS byly nějaké potíže s Romy. Věděl jsem tam o případě, kdy naopak policisté bezdůvodně šikanovali několik Romů a psal jsem o tom. Podle mne tam je celkem klid. Najednou se objeví degeš a je to v pytli.  Jako všude jinde bude zase veřejnost posuzovat tamní romské obyvatelstvo podle toho, co jim naservíruje Nova. Nevím co s tím.

Před soud, každýmu 3-4 roky za napadení a výtržnictví a doufat, že to bude pro všechny další degeše dostatečné varování, že podobné chování se prostě tolerovat nebude, na žádné straně.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Patrik Banga | neděle 6.11.2011 9:24 | karma článku: 25,14 | přečteno: 3528x
  • Další články autora

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem

16.3.2021 v 14:40 | Karma: 39,60