Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chlap pouze v trenclích

Venku bylo dusno, slunce pálilo a v salonu u stolu stál zpocený chlap, jen tak v trenýrkách. Zkrátka měl potřebu před stříháním si odložit své ošacení, a potom rozvěsit venku na plot.

Sluníčko ten den opětovně hodně pálilo, teploměr ukazoval více jak 38 stupňů. Já měla v salonu krásných 24 stupňů. Každý příchozí ihned chválil příjemný chládek, a potom až následovalo pozdravení. V salonu nemám klimatizaci, jak si každý myslí. Vše je dáno tlustým zdivem a umístěním salonu u potoka. Pro pejsky je místnost v letním období ideální na stříhání. Není jim zde takové nesnesitelné teplo jako venku a pejsci se rychle tlačí, jen aby už byli uvnitř. Kolikrát předběhnou i své páníčky.

Dnešní majitel pejska má silnější postavu a po pár minutách strávených v salonu u stolu se začíná hodně potit. Však jsem mu ihned na začátku nabídla, že nemusí zůstávat s pejskem a může jít zatím domů. Až bude pejsek ostříhaný, zavolám mu mobilem a pak si může Beníčka vyzvednout. Nechtěl.

Jak známo, hubenějším je více chladno než silnějším. Já mám vždy při stříhání studené ruce, že bych mohla chladit sodovky, jak si mě někteří zákazníci dobírají. U tohoto zákazníka to byl pravý opak a za malou chvíli se mě zeptal: „Paní, nebude Vám vadit, když si tady u vás sundám tričko a kraťasy? Už to mám celé zpocené a všude mě to dře do kůže. Půjdu si to pověsit zatím ven na plot, aby mi to tam proschlo, než se pes ostříhá.“ No co jsem na toto asi měla říct, že mi to vadí a kdo se má koukat na jeho zpocené tělo? Podívala jsem se na něj, jak napjatě čeká, co odpovím. „No mně to vadit nebude, ale vy budete jak sněhulák, jak se Vám na tělo budou lepit chlupy.“ Doufala jsem, že si to svlékání možná ještě rozmyslí. Byl rychlejší než má mysl. Tričko už má sundané se slovy: „No abych tady u Vás nebudil nějaké pohoršení.“ Potom si odnesl své svlečené tričko a kraťasy ven někam na plot před salon, po kterém se pne stylově jak jinak než psí víno. Já zatím otevřela okna, aby se udělal průvan.

Opět se vracím ke stříhání pudlíka. Pán si otírá rukou pot z čela, a tím si na něj dostává stále více ostříhané srsti. Za krátkou chvíli má obličej i hlavu plnou chlupů. Čím více se chce podrbat, tím více se mu chlupy lepí na celé tělo a hlavně na obličej. Únavu na sobě nedává znát a snaží se mi pomáhat, jak nejlépe umí. Sněhobílého Beníčka natáčí, otáčí, jen aby mi usnadnil práci a hlavně urychlil úpravu celého psa.

Při stříhání jsem si ani nevšimla, že mu pot z čela kapal i na psa, neboť hlavu měl pes celou mokrou a já nevěděla od čeho. Proto povídám pejskovi: „ty ses nám nějak zpotil.“ Pán se na mě uculí svým chlupatým obličejem a odpoví. „Když jste se nedívala, tak jsem se potřeboval podrbat a už nebylo čím, tak jsem zvedl psa a podrbal jsem se. Jak se zdá, tak jsem ho kapánek umočil, omlouvám se. My si pak dáme společnou vaničku, trošku se osvěžíme, viď Benďo.“

Celou dobu, co jsem stříhala, jsem se na pána moc nekoukala, jen jsem slyšela jeho mocné oddychování, a to na mou představu stačilo. Myslela jsem na to, jen aby nepřišel nějaký jiný zákazník na nákup, a neviděl, že já tam stojím pomalu s nahatým chlapem u stolu. Ještě že se stříhalo dopoledne, neboť nevím, co bych vysvětlovala manželovi, až by přijel z práce. Na plotě před salonem rozložené oblečení a uvnitř chlap. To by si mě dobíral snad až do večera. Pokud by měl zákazník na břiše pekáč buchet ze svalů, byl mladý, vysvětlování by bylo možná i více obtížné, ale o to více zábavné.

Když byl Beníček hotov, zákazník zaplatil, zapnul obojek s vodítkem a vyšli s pejskem ven. Pán sundal z plotu již usušené oblečení, do kterého se zase obléknul. Já se na ně potají dívala dveřmi a kroutila hlavou, co se to dnes zase událo za podivuhodný příběh.

Autor: Jana Aulehlová | neděle 20.9.2015 14:45 | karma článku: 16,16 | přečteno: 882x
  • Další články autora

Jana Aulehlová

Mejšle, avšak u nás jen bandory

To byla panečku chůze. Nabalené bláto ze dvorku a našlapané slepičince mi cestou domů vždy odpadávaly. Babička to pokaždé nerada viděla.

16.2.2024 v 17:58 | Karma: 17,62 | Přečteno: 348x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 13. díl - Další člen rodiny

Hrob se stal předmětem dědického řízení, jakož i starý budík, sluchátka do uší, seniorský mobil a nefunkční holicí strojek.

6.2.2024 v 20:50 | Karma: 21,61 | Přečteno: 538x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Značkování lidí i patníků

Některý pes čůrá úmyslně po lidech a jiný klidně po všem ve svém dosahu. Je mu jedno koho ocejchuje, hlavní je, že to udělal a hotovo.

28.1.2024 v 18:23 | Karma: 11,16 | Přečteno: 290x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 12. díl - Další člen rodiny

Milenka se na staříka prakticky vykašlala, neboť z něj už nic nemá. Žádné peníze, nákupy, ani popíjení vínka, natož braní věcí z jeho bytu. To my ho máme stejně rádi i po tom všem co nám udělal, neboť jsme rodina.

24.1.2024 v 11:15 | Karma: 19,49 | Přečteno: 612x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 11. díl - Další člen rodiny

Já jsem nebezpečný špion, který se bojí o svůj život. A z našeho staříka se stane na sklonku babího léta zámecký pán, kde mají potom přístup jen vyvolení.

19.1.2024 v 14:20 | Karma: 21,11 | Přečteno: 557x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Podruhé za týden. KLDR do Jižní Koreje opět poslala balóny s odpadky a výkaly

1. června 2024  16:16

Severní Korea poslala přes ostře střeženou hranici do Jižní Koreje další balóny s odpadky a výkaly,...

Nový masivní útok na ukrajinské domy a elektrárny. Střely letěly až ke Slovensku

1. června 2024  9:31,  aktualizováno  16:14

Sledujeme online Rusko v noci provedlo rozsáhlý útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Škody hlásí v pěti...

Slovenský ministr vnitra Šutaj Eštok je po Pellegrinim novým předsedou Hlasu

1. června 2024,  aktualizováno 

Vládní stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) na Slovensku nově povede Matúš Šutaj Eštok. Funkci...

Senioři chtějí technologiím rozumět, motivuje je status „cool babičky“, říká expert

1. června 2024

Premium Čeští senioři stále více používají moderní technologie a mají zájem se v tom zdokonalovat. Nástroje...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Cesta ke šťastnému životu vede přes vědomé prožívání. Stačí se dívat okolo, užívat si příjemné aktivity a ty špatné chvilky je nutné filtrovat ven. Jsem už babičkou, studuji na universitě, věnuji se své práci, také bylinkařím, píši do časopisů...

Seznam rubrik

Oblíbené stránky