Umělci zneužívají společenský status a kandidáti nemají názor

Někteří naši umělci došli při volbě prezidenta za hranici etiky a zneužili tím své leckdy až přehnaně vážené publicity.

Myslím, že pokud např. Polívka, Horáček, Svěrák a spol. mají to nutkání dávat národu návody k budování zítřků, měli by to dělat prostřednictvím umění.  Poslední, koho bych se ptal na názor ohledně vedení hospodářství, by byl umělec. Pokud si zajedu na vesnici a pokecám se sedláky a řemeslníky tak lehce dostanu lepší obraz a tom jak který politik je pro ně užitečný. Sedlák i živnostník jsou vlastně takovou miniaturní republikou. Navíc je, na rozdíl od umělců, nezradí bujná fantazie. Vládu zvolenou umělci už jsme zde měli. Byla to i dokonce částečně vláda umělců a s jakým výsledkem? Máme televizní programy, divadla, hudební skupiny a sbíráme i Oskary. Ale hospodářství je rozkradené, kriminalita neklesá, vesnice umírají, lesy se rabují a dalajláma nám nepomohl. Jestli někomu ano tak ať se mi ozve, koupím mu krabici vín.

A novináři?..... Ti  v časopise Týden opět potvrdili, že děti nosí čáp a mrkev roste v supermarketech. Zadali prezidentským kandidátům otázky, podle kterých by se jako měla určit nějaká - jakási osobní kvalita prezidentského kandidáta.

Zde jsou otázky z Týdne 7.ledna, a můj názor jakožto sedláka - voliče z české díry.

Pověsil byste na hrad vlajku EU?            Otázka pro malého kluka, který se dloube v nose. Zásadní body prezidentských povinností to neřeší a vliv na naší ekonomiku vyvěšení vlajky EU vůbec nemá. Mimochodem Němci ji už dávno vyvěsili nebo fyzicky vyvěsí sami, když budou chtít.

Pozval byste do Prahy dalajlámu?          Koho ten chlápek z nějakého Tibetu zajímá? Pomůže někomu? Sníží nezaměstnanost, nebo snad konvertuje katolíky na budhisty? Co s ním má mít vůbec společného volič v ČR a potažmo jeho president? Ať se každý stará o své ovečky. Dalajlámovi rádi přenecháme ty tibetské.

Jezdil byste v českém voze?                     V jakém? My máme nějaký český vůz? Tatru vyrábí Američané a Škodovku Němci.  No a Hyundai  také u nás.. Korejci.

Vyznamenal byste bratra Mašíny?            Budou-li vyznamenaní nebo ne, pro voliče se nic nezmění. Jen lítost že těch rudoprdeláčů nepostříleli víc.

Podepsal byste Lisabonskou smlouvu?    Konečně trochu normální otázka týkající se voliče a potažmo prezidenta. Jen chci dodat – když nepodepíše tak ho stejně donutí. Novinářům uniklo, že Klaus už si tím prošel.

Pozval byste do Lán předsedu KSČM?      To je otázka spíše pro Bruce Willis – "Ano pozval, abych ho tam mohl nakopat do zadku." Prezident si samozřejmě může pozvat předsedu KSČM a třeba i z různých důvodů. Tato otázka byla nesprávně formulována.

Vetoval byste svazky homosexuálů?       Tak to je dobrá otázka i aktuální. Nemám proti ní výhrad.

Jmenoval byste soudce pod 30 let?         OK nemám výhrad proti otázce.

Bydlel byste na Pražském hradě?           Tak zde už nám probleskuje klasická česká závist tlačící kandidáta do falešné skromnosti.

Mluvil byste s Vladimírem Putinem Rusky?      OK tuto otázku beru jako pro vysokého státníka jako jednu z klíčových.

Takže skóre desítky otázek  -  6 je k ničemu. Nic nevypovídají, nic neukazují. Snad jen to, že všichni prezidentští kandidáti neměli vlastní názor, ale prokázali směrem k novinářům docela poslušnost. Mě dávat takové otázky tak je pošlu někam. "Nemáte tam něco koncepčnějšího..pisálci?"

A vy umělci, jděte se vycpat s propagandou vašich favoritů, jsou vaši - nechte si je pro sebe. Mějte na paměti, že Češí i z jiných profesí, než je umění, si opravdu i bez vás anebo… zvláště bez vás toho svého krále vždy našli. Pokud jste jiného mínění tak to beru jako zneužití vaší profese k ovlivňování voličů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Anderle | pátek 18.1.2013 8:40 | karma článku: 29,34 | přečteno: 1576x