Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdeňka Svěráka zřejmě zaujalo to, že kníže je téměř stopro Cimrman, až na to, že u něj není Nývlt, zatím;-D

0 0
možnosti
JL

Chybí mi tam Bohdalová a pak ještě upozornění, že pravomoci prezidenta v otázce ekonomického směřování státu, případně jeho růstu, jsou nulové.

0 0
možnosti
Foto

Váš rozbor otázek se mi líbí, ale co se týká zneužívání společenského statusu umělci, s tím nesouhlasím. Jaký společenský status ??? 8-o Oni si vybrali své povolání, uplatnění, vše, kladné i záporné co je stím spojené. A tak prostě vyjadřují svůj postoj. Vědec zalezlý v laboratoři má také společenský status a svůj názor, akorát není tolik v hledáčku médií.

1 0
možnosti
MJ

Naši umělci ( nebo neumělci) mi připadají (ne všichni) ´jako dívky na E 55. Zajímavé je ,že před rokem 89 se většina zpěváků pravidelně účastnila politické písně v Sokolově většina herců hrála za slušné honoráře v propagandistických seriálech typu Rodáci, major Zeman apod .Prostě kam vítr ,tam plášť a kšeft je kšeft. Nyní vycítili, že se mohou předvádět na křídlech popularity knížete Schwarzenbergra, což také něco hodí, tak jdou do toho, co by ne, dnes je to in, před čtrnácti dny o něm mluvili jako o spícím staříkovi, změna je život a u našich umělců zvlášt.

0 0
možnosti
BP

Poněkud kontroversní - autor jako by nám podsouval myšlenku,že rozhodující je , se shodnout s presidentským kandidátem na ceně másla,optimální teplotě vody ve vaně při koupání a velikosti výběru jídel v závodní jídelně ... Ralativizuje a zpochybňuje nárok voliče vědět,co jeho kanditát čte, nebo co si myslí o Janu Husovi - to přečci chleba nezlevní - že ? Docela se Vám divím,že se s takovými názory exhibujete ...

3 2
možnosti
Foto

Výborný článek. Nedostavit se k těmto ponižujícím televizním debatám by asi svědčilo o cti, ale na druhé straně by to značně snížilo šance kandidáta na zvolení prezidentem. Ideální, ovšem neuskutečnitelné, by bylo, kdyby se všichni kandidáti domluvili, že se k této televizní debatě nedostaví. No a pan Svěrák? Zdá se, že je na Schwarzenbergovi existenčně závislý. Když už s národem nepíše diktáty, bude alespoň učit Schwarzenberga správně mluvit :-)

3 3
možnosti
FE

Jo, blog se mi líbí, i když nesouhlasím s názory autora. Když chci za prezidenta někoho s podobnými názory, zajímá mě,  jestli raději holky než vdolky a podobně.

0 0
možnosti
MS

Se slovy na začátku článku souhlasím. Konec je opradu od sedláka.

0 2
možnosti
PV

Vaše slova tesat do kamene.... R^

3 2
možnosti
SB

V lecčems s Vámi souhlasím, ale nevidím vůbec nic podstatného na otázce, zda by s Putinem mluvili rusky, nebo přes tlumočníka. Pokud rusky někdo umí dobře, nevidím důvodu, proč by s ním rusky nemluvil. Pokud neumí, od toho existuje povolání tlumočníka. Ruština je jazyk jako kterýkoli jiný, to znamená že její případná znalost je výhodou, její případná neznalost není tragedií v zemi, kde ruština tak důležitá, že by se bez její znalosti nedalo žít.

3 1
možnosti
SB

Oprava: Vypaadlo mi tam jedno slovo.

... kde ruština NENÍ tak důležitá, že by se bez její znalosti nedalo žít.

Ale opravdu pro prezidenta České republiky nevidím žádný podstatný rozdíl mezi mluvením rusky přímo nebo prostřednictvím tlumočníka.

1 1
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2661x
Každoroční změna věku je únavná.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy