Týden sedmý a týden osmý – Závěrem aneb Můj boj s diastázou 11. díl

„Mamo, co děláš?“ „Masíruju jizvu (po císaři, pozn. pro čtenáře), proč jako? Lucka říkala, že jizva není jen otázka kůže, ale i svalů pod ní.“

Dneska jsem se vrátila z lekce narvaná dobrou náladou. Endorfiny mi vydržely v těle přesně hodinu a půl, pak se vše vrátilo do starých kolejí.

 

Po zveřejnění článku „Kašlu na to“, jsme dostaly od Lucky pořádnou „nakládačku“. Lucka po soukromé diskuzi na facebooku řádila jako tajfun a některé z nás zvažovaly, že dokonce nepřijdeme na další lekci. A co bylo důvodem jejího šoku? Že jsme se nesvěřily s našimi „depkami“ a skleslými náladami. Tedy s tím, že nevidíme zatím žádný výsledek.

 

Dala nám pořádně zabrat. Sice tvrdila, že to nemáme za trest, ale že náročné cviky toho dne měly obě skupiny začátečníků. Avšak některé z nás ji podezíráme, že to máme přece jen trochu za trest.

 

Musím ale uznat, že poslední dvě lekce cítím, které cviky jsem odbývala a kdy jsem cvičení flákala.

 

Lucka nás láká, že ta, která zvládne cvik pro pokročilé, dostane od ní čokoládu. Myslím, že nás chce jen ošálit a naládovat čokoládou, aby byla v létě štíhlejší než my.

 

Taky nám oznámila, že končí se skupinovými lekcemi. Čímž mi vzala vítr z plachet. Malovala jsem si, jak v září nastoupím do kurzu pokročilých. Nebo věčný začátečník :-D

 

„Pokud nemáte promasírovanou jizvu po císaři, tak tento cvik neuděláte pořádně. Pořád vás ta jizva bude táhnout a stahovat,“ zní mi Lucčina slova v hlavě, když doma cvičím.

Vzpomenu si tedy na první lekci, kdy nám vysvětlovala, jak pečovat o zhojenou jizvu, tedy o jizvu nejen na povrchu, ale hlavně pod kůží a na svalech.

Lehnu si večer do postele a překonám jakýsi strach z toho, že jizva bude na dotek citlivá a že mi masírování bude nepříjemné. Je půlnoc, všichni spí. Tedy alespoň si myslím, že spí.

 „Mamo, co děláš?“

„Masíruju jizvu, proč jako? Lucka říkala, že jizva není jen otázka kůže, ale i svalů pod ní.“

„Neměla bys mět ty ruky ale o deset centimetrů výš…?!“

 

Děkuji všem mým věrným čtenářům. Ač nerada, tento článek na téma „Diastáza“ je z rodinných a pracovních důvodů pravděpodobně posledním.

 

Rozestouplé břišní svaly se mi „pouhým“ cvičením podařilo stáhnout až o tři centimetry. Takže pokud vám lékaři budou tvrdit, že řešením je jedině operace, najdete dobrého fyzioterapeuta nebo pohybového specialistu, a svěřte se do jeho rukou. Když se chce, všechno jde ;-).

A úplný závěrem, největší dík patří pohybové specialistce Lucce Prušanské z Břeclavi.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zuzana Horváthová | pátek 31.5.2019 21:38 | karma článku: 10,76 | přečteno: 373x