Rusko proti Ukrajině neuspělo, propagandistické lži smeteny ze stolu

Rozhodl tak soud ve Štrasburku, který se už dál nebude zabývat ruskou žalobou. Stejně se jednalo o mnohokrát vyvrácené lži o vymyšlených ukrajinských přečinech. Inu, zloděj Moskva křičí, chyťte zloděje.

Toto obvinění na údajné porušování lidských práv ruské menšiny na Ukrajině shrnula ruská stížnost na deset přečinů, jak uvedl web Seznamzpravy.cz. V Kremlu však jaksi zapomněli na to, že Evropský soud pro lidská práva nepatří k jeho propagandistickým hlásným troubám šířícím nesmysly, ale řídí se právem. Proto tato ctihodná instituce vyrazila s moskevskou demagogií dveře. Inu, putinovci dopadli, jak ti naši sedláci u Chlumce. Nutno konstatovat, že pravda a láska v tomto případě zvítězily nad lží a nenávistí.

Komické rovněž je, že Rusko uznává verdikty Evropského soudu pro lidského práva jen tehdy, když se mu to hodí. Už dříve totiž rozhodlo, že se jimi nemusí řídit. Docela jej chápu. V Putinově říši dochází k masovému porušování lidských práv a už mockrát mu tento soudní tribunál nařídil zaplacení odškodného pro oběti tamní zkorumpované a režimu poplatné justice. Kdyby to tak pokračovalo dál, tak by Ruská federace nakonec mohla snad i zkrachovat.

Kouzlem nechtěného toto rozhodnutí potvrzují i bývalí zaměstnanci Prigožinova mediálního imperia, které dotyčný před časem rozpustil. Do něj patřily i trollí farmy v Sankt Petěrburgu, v nichž jeho pracovníci vystupovali na sociálních sítích pod vymyšlenými účty a šířili proputinovské lži. A tito lidé na ruském webu Bumaga uvedli pozoruhodné okolnosti o podvodných metodách kremelské propagandy. Podle nich měli v mnoha případech sehrát scény, které jakoby dokazovaly brutalitu ukrajinských ozbrojených sil na Donbase najatí komparsisté. Stejně tak se nikdy nestal dříve tolik šířený hoax o tom, že Ukrajinci prý ukřižovali tříletého chlapce. Také vražda desetiletého děvčete, k níž mělo dojít v roce 2015 ze strany vládních jednotek na východe Ukrajiny, patří pouze do říše pohádek.

Je také skoro úsměvné, i když spíše tragické, že Rusko bagatelizovalo svoje válečné zločiny na Ukrajině tvrzeními, že se jednalo o herce, například v Buči. Nyní se však zdá, že na Kreml a putinovskou teroristickou bandu platí známé přísloví, podle sebe soudím Tebe, nebo ještě výstižnější, zloděj křičí, chyťte zloděje.

Evropský soud pro lidská práva smetl ze stolu žalobu Ruska vůči Ukrajině - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

"Papír" (paperpaper.io)

Autor: Jan Ziegler | středa 19.7.2023 13:54 | karma článku: 25,01 | přečteno: 528x