Problém není Reflex, problém je Paroubek

  Šéf ČSSD pokračuje v zastrašování nezávislých médií a v pátek to odnesl Reflex, schytal další žalobu za prý negentlemanský článek o těhotenství paní Paroubkové. V tomto případě však nejde o článek v časopise, ale o svobodu projevu jako takovou. Obávám se, že po vítězství oranžových v čele s Paroubkem by nastalo to, co komentátor Reflexu Bohumil Pečinka trefně nazval putinizací České republiky. Pan oranžový předseda zřejmě našel zalíbení v gangsterských metodách současného Ruska.

Mně samotného dokáže hodně článků v novinách nazvednout z kůže, týká se to například komentářů jistého brněnského sociologa, který si hraje na experta pro všechno a přitom nerozumí téměř ničemu. Ale já nad takovým materiálem mávnu rukou nebo si zaťukám na čelo a tímto končí. Dotyčný článek v Reflexu jsem četl a rozhodně není na žalobu. Každý rozumný soudce smete tuto kauzu ze stolu. Můžeme si o něm myslet co chceme, můžeme sním nesouhlasit,  co chceme, ale jak již v takových případech naznačil Jára Cimrman, to je všechno, co s tím můžeme dělat.

Nemyslím si rovněž, že kvalita Reflexu šla dolů. Kupuji si jej pravidelně a řekl bych, že v současné době je provokativnější a stále je v něm spousta dobrých věcí. Namátkou uvedu komentáře již zmíněného Bohumila Pečinky, kterého považuji za jednoho z nejlepších politických komentátorů v Česku, seriál České osudy a rovněž rozhovory  Dariny Křivánkové s hvězdami filmového nebe. 

Tady v tomto případě jde o přinucení médií k poslušnosti. Jiří Paroubek se netají svým obdivem k bývalému kágébákovi Vladimíru Putinovi, faktickému vládci Ruska. Ten násilím umlčel nepohodlné sdělovací prostředky, například tím, že jejich původní majitele přinutil k prodeji novin, televizí a rozhlasových stanic státním a proputinovským firmám. V Rusku jsou běžně přepadáni a mláceni nepohodlní novináři, někdy přímo příslušníky současné ruské politické policie FSB. Vraždy žurnalistů zůstávají v mnoha případech neobjasněny. Psát proti Vladimíru Putinovi se v současném Rusku nevyplácí.

Stav, kdy vládce ovládá všechna důležitá média, nazýváme putinizací a Paroubkovi by určitě vyhovoval. Jak v současném čísle Reflexu připomněl Marek Stoniš po Paroubkově kritice skončil v České televizi vynikající kritický pořad Bez obalu. Nezlobte se, já v takových případech na náhody nevěřím. V jiných případech zatím pan Paroubek jen hrozí žalobami, ovšem dříve už několikrát prohlásil, že se postará o přijetí zákona, který by novináře lidově řečeno umravnil.  

V touze po nekontrolované moci pak Jiří Paroubek pak využívá i zneužívá vše, co se mu může hodit včetně gravidity své manželky.

Autor: Jan Ziegler | neděle 30.8.2009 17:12 | karma článku: 42,54 | přečteno: 3447x