Odebrání MS bobistů Rusku je jenom začátek, následovat musí fotbal

Víc než tisíc ruských sportovců v letech 20011 – 2015 za podpory ruského státu dopovalo.  Oznámila to Světová antidopingová agentura WADA. Toto masivní zlo musí být samozřejmě tvrdě potrestáno.

Bylo by naivní se domnívat, že jinde tento problém neexistuje. To by byla samozřejmě hloupost. Ale například v USA zákon pronásleduje dopující podvodníky, kdežto v Rusku tomu bylo donedávna naopak. Tam policie chránila toto obří svinstvo a kryla podvody s odebranými vzorky. Rusko už postihl první trest a Soči přijde v únoru příštího roku o pořádání mistrovství světa v bobech a skeletonu. S tím souhlasí i šéf českého vazu bobistů Martin Bohman a zástupci Mezinárodního olympijského výboru.  

To je správné, protože, není možné tolerovat tak obrovské zlo. Překvapit by nás to ovšem nemělo, již Karel Havlíček Borovský blahé paměti ve svých Obrazech z Rus dokonale vystihl ruskou povahu, že v této zemi není největším hrdinou ten, kdo prodává kvalitnu, ale ten kdo ošidí zákazníka a prodá mu draho mizerné zboží, čili ten kdo uspěje bez ohledu na způsoby, podvádět a šidit je dovoleno.

Nicméně je potřeba pokračovat a Rusku musí být odebráno mistrovství světa ve fotbale v roce 2018. Stejně ho získalo pomocí korupce a do dopingové aféry jsou namočeni i ruští fotbalisté. Navíc stavba mnoha stadionů je předražena, jak je v této zemi zvykem, jejich dokončení se proti původním plánům prodlužuje a chybí potřebná infrastruktura. Například Moskva a Sankt Petěrburg stále nejsou spojeny dálnicí.       

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/mezinarodni-olympijsky-vybor-privital-odebrani-ms-bobistu-rusku/1427186 

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 15.12.2016 17:57 | karma článku: 26,68 | přečteno: 748x