Muslimští fanatici nenávidí Izrael, ale léčí se v jeho nemocnicích

K zuřivým nepřátelům všeho židovského patří i přední palestinský vyjednávač s Izraelem Saíb Irikát. Ani on však nepohrdl při onemocnění koronavirem špičkovým zdravotnictvím Židovského státu.

Islamističtí arabští teroristé pravidelně útočí na Izrael, avšak on umožňuje Palestincům léčbu ve svých zdravotnických zařízeních. Když jsem v roce 2018 podruhé navštívil tuto zemi, tak naší skupině vyprávěl průvodce, že mnozí Palestinci, kteří silně nenávidí Izrael, se nestydí zdarma využívat špičkového izraelského zdravotnictví, které je daleko lepší než to palestinské. A pan Irikát je toho důkazem. Když mu bylo nejhůř, tak byl na žádost palestinské samosprávy převezen do jeruzalémské nemocnice.

Nádherný pohled na Jeruzalém z hory Olivetské.

Tento člověk je rovněž velkým obdivovatelem bývalého palestinského vůdce Jásira Arafata, masového vraha, který má na svědomí životy desítek tisíc lidí. Arafat byl šéfem Organizace pro osvobození Palestiny, co což byla masová zločinecká instituce, sdružují teroristy všeho ražení včetně islamistických radikálů. Ti pravidelně útočili a stále útočí na izraelské civilní cíle, při kterých umíraly a umírají i ženy a děti. Tak tomu bylo například při napadení střední školy v Maalotu v květnu 1974, při němž bylo zavražděno 21 studentů a 65 zraněno. Tyto a další podobné akce jdou na vrub Arafata a jeho přisluhovačů, mezi něž patří i Saíb Irikát. Palestinská samospráva také pojmenovává ulice, školy a nejrůznější instituce po zločincích, na jejichž rukou je krev nevinných lidí.

Palestinci fanaticky nenávidí Židovský stát a mnozí z nich stále neuznávají jeho právo na existenci. Židé je však nechávají léčit ve svých nemocnicích. Je proto hrozné, že většina rezolucí Organizace spojených národů odsuzuje Izrael, ale arabské země, které masově porušují lidská práva a tolerují teroristické útoky islamistických radikálů se ničeho takového obávat nemusí.

Na území palestinské samosprávy bují obrovská korupce, která brání jejímu rozvoji. Tamní papaláši si stavějí honosná sídla z ukradených veřejných peněz. Pak se ale nelze divit, že tamní zdravotnictví tře bídu s nouzí, a Palestincům nezbývá, než se léčit v Izraeli.

Někteří izraelští politici soudí, že by jejich země neměla být k palestinským Arabům tak velkorysá a navrhuji, že by přijímání Palestinců do izraelských nemocnic mělo být vázáno na palestinskou vstřícnost při zastavení nepřátelství proti Izraeli, propouštění zajatých izraelských vojáků a vydáváním jejich ostatků atd. S tím souhlasím. V opačném případě ať se Palestinci léčí ve svých nemocnicích.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3210298-klicovy-palestinsky-vyjednavac-je-po-nakaze-covidem-v-tezkem-stavu-leci-jej-v-izraelske?fbclid=IwAR2X7QKyIGcEFl-0tVg5TS5uUrdm45D4-e9MsEdWjsVVlDPgInHMT0HpC_U

 

 

 

 

 

Autor: Jan Ziegler | neděle 25.10.2020 18:34 | karma článku: 28,53 | přečteno: 832x