Kolaborace a vlastizrada jako v osmašedesátém

Tak nám jakýsi Michal Jurnečka napsal Vladimíru Putinovi. Jeho výtvor připomíná známý dopis 99 pragováků, kteří v roce 1968 napsali sovětskému vedení a vyzvali jej k potlačení kontrarevoluce v Československu.

Jurnečkův blábol se dá najít na webu petice.com. V podstatě tam píše za „lidi České republiky“, že jsou vlastenci, chtějí mír a odsuzují vypovězení ruských diplomatů. Tyto žvásty podepsalo téměř 1500 signatářů. Já ovšem nemohu být slušný. Pro mě jsou to úplně nekorektně obyčejní kolaboranti a vlastizrádci, a nikoliv vlastenci, protože skuteční vlastenci nešpiní vlastní zemi.

Tento odvar plný servility vůči Kremlu má svého předchůdce v tzv. dopisu 99 pragováků, kteří v roce 1968 napsali Brežněvovi a spol., že u nás řádí kontrarevoluce a ať sovětští soudruzi přijedou proti ní zakročit. Mohlo by to být bráno jaké bezvýznamné dílo pomatenců, jenomže Sověti tím zdůvodňovali srpnovou okupaci naší vlasti, se stovkami zavražděných převážně sovětskými vojáky.

V tomto případě Rusové nechali ve Vrběticích vybuchnout muničák, při kterém zemřeli dva lidé. Ono celkem osm výbuchů v muničních skladech během krátké doby v Česku a Bulharsku mohlo být těžko náhodných. Ovšem naši vlastizrádci píší formou petice patolízalský dopis bývalému kovanému soudruhovi a kágébákovi Putinovi. A i v tomto případě tím bude proruská propaganda argumentovat proti České republice. Signatářů této odporné petice je naštěstí jenom hrstka, já jimi však pohrdám stejně, jak velká majorita slušných Čechů pohrdala oněmi pragováky. Koneckonců podle průzkumu agentury STEM většina Čechů považuje Ruskou federaci za nebezpečnou pro naší zemi a 65% z nich odmítá, aby Rosatom dostavoval Dukovany. Takže Jurnečka nepíše za většinu lidí České republiky.

Ovšem souhlas s tímto dílkem bude mít pro jednoho ze signatářů vážné důsledky. Můj známý, majitel firmy, si zjistil, že tento paskvil podepsal i jeho zaměstnanec. Dotyčný samozřejmě kvůli tomu nebude propuštěn, to české zákony nedovolují, ale skončí pro porušení pracovní kázně. Podrobnosti znám, ale nechám si je pro sebe. Bude se jednat o zcela legální zákonný postup. Osobně mě takové způsoby vadí, vyhazování lidí za názory, i když na úrovni vlastizrady a kolaborace, je špatné. Nicméně známý je férový a nejdříve dotyčnému nabídne ukončení pracovního poměru dohodou. Je to prý průměrný pracant, takže jeho odchod vadit nebude. Já už jsem to tady dříve psal, že bych byl pro okamžité výpovědi bez udání důvodů ze strany zaměstnavatelů i zaměstnanců a bylo by po problémech.

Už slyším, že je to jako za komunistů, když se lidé vyhazují z práce za názory. Ale kdepak. Za socíku se dávali špatné kádrové posudky, a člověk pak o pořádnou práci nezavadil. V současnosti není problém si najít jinou srovnatelnou práci.

Autor: Jan Ziegler | neděle 25.4.2021 12:59 | karma článku: 32,29 | přečteno: 1420x