Kdo provokuje nenávist na předvolebních mítincích

Do demokracie nepatří rány pěstí, a útok na místopředsedu ČSSD Bohuslava Sobotku byl hnusný. Násilí není argument! Ovšem je potřeba se zamyslet se nad tím, kdo zanáší nenávist do společnosti a rozeštvává lidi proti sobě?

Je to Jiří Paroubek a jeho squadra z Lidového domu jako jsou Rath, Tvrdík a další bijci. Ti pojali politiku jako boj na život a na smrt a neštítí se přitom ani nehorázných urážek a podpásových lží, ve stylu, že lidé budou platit za chřipku v případě vítězství ODS a TOP 09 3567 korun. To už je hloupost neskutečná. Paroubek šíří ve společnosti třídní nenávist, když lidi, kteří jsou šikovní a umí si vydělat peníze, představuje jako vyvrhele a darebáky, které je třeba řádně oškubat a v postatě razí heslo „Flákači všech zemí, spojte se.“

Divné bylo chování onoho útočníka, který nejdříve projevům oranžovým nadšeně tleskal a pak Bohuslava Sobotku napadl. Ten člověk byl ovšem opilý a kdoví co mu prolétlo hlavou? V jednání opilců nebývá logika.

Ano, násilí v každé podobě je odsouzeníhodné, to se týká jak mlácení politiků, tak i lidí, kteří pokojně s transparenty protestují proti politické straně a ti byli na onom mítinku rovněž napadeni.

Bývalý vekslák a kmotr Petr Benda, který shodou okolností nyní šéfuje severočeské ČSSD, okomentoval pískání, křičení a ječení davu v Moravcově televizním pořadu proti krajskému lídru ODS Petru Gandalovičovi jako legitimní protest v demokracii.

Takže já zdůrazňuji, že když v okolí mítinku ČSSD stojí pokojně lidé s transparenty kritizující politiku oranžových, případně rozdávají protestní letáky, nikoho nenapadají a neruší předvolební akci, pak je vše v pořádku, a dle slov páně Bendy to k demokracii patří. Navíc veřejný prostor není majetkem ČSSD. Naopak považuji za skandální, jestliže jsou tito lidé bezdůvodně perlustrováni policii, tak, jak se stalo v Pardubicích.

Na závěr bych jenom panu Paroubkovi připomněl, že kdo seje vítr, sklízí bouři. A znovu zdůrazňuji, že původcem nenávisti je on a nikoliv jeho politická konkurence nebo média!

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 6.5.2010 11:41 | karma článku: 41,07 | přečteno: 2725x