Izrael vyvíjí zázračný lék, Palestinci šíří nenávist

Mohl by to být zásadní úder koronavirové pandemii. Izraelští vědci podle iDNES.cz vyvíjí lék EXO-CD24, který může výrazně pomoci proti středním a těžkým formám nemoci Covid-19. Doufejme, že uspějí.
Jeruzalém z Hory Olivové

Tento přípravek sice prošel úspěšně teprve první fází testování, a odborníci správně upozorňují, že cesta k jeho masovému používání bude ještě dlouhá, nicméně první výsledky jsou slibné a já věřím v konečný úspěch týmu profesora Nadira Arbera z telavivské nemocnice. Účinný lék proti této hrozné nemoci je ještě důležitější než vakcína.

 

Mám velkou radost z izraelských úspěchů. Židé dokázali přeměnit nehostinné oblasti pomocí důmyslných zavlažovacích technologií v úrodné země, v poušti vybudovat kvetoucí města atd. To je především důsledkem toho, že v objemu financí vynaložených na technologický a vědecký výzkum v poměru k hrubému domácímu produktu patří procentuální zastoupení Izraele k nejvyšším na světě. Izraelci jsou úspěšní ve vědě a z jejich schopností těží celý svět.

Nabízí se přímo takové porovnání s Palestinci. Můžeme od nich například čekat, že by dokázali soutěžit s Izraelci ve vědě, vývoji moderních technologií atd. Nemůžeme! Oni akorát umí šířit nenávist proti Židům, pomlouvat je, podnikat proti nim teroristické útoky, a také je rovnou vraždit. Chtít však po nich nějaké výkony v mírových disciplinách? Že by si palestinští Arabové řekli, tak, když je ten Izrael je tak dobrý v lécích proti Covidu-19, tak my budeme ještě lepší? To v žádném případě, to by bylo pro ně moc namáhavé.

Naopak teď stoupenci Palestiny znovu šíří protižidovskou nenávist, když přišli s nářkem, že Izrael nechce poskytnout palestinským autonomním územím žádnou vakcínu proti koronaviru. To za prvé není pravda a za druhé, podle dohod z Osla z devadesátých let minulého století patří zdravotnictví čistě do kompetence palestinské samosprávy a to se samozřejmě týká i pořízení proticovidových vakcín pro tamní obyvatele. To, že si s tím její představitelé neví rady, je jen jejich problém. Mimochodem izraelská vláda se rozhodla bezplatně darovat Palestincům pět tisíc vakcín.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/tel-aviv-nemocnice-ichilov-testovani-prvni-faze-lek-exo-cd24-nadir-arber.A210210_125622_zahranicni_misl?utm_source=facebook&utm_medium=sharecd&utm_campaign=desktop

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | sobota 13.2.2021 14:53 | karma článku: 34,05 | přečteno: 1063x