Fico kandiduje, protože se bojí vězení

Tvrdí to o něm podle webu Aktualne.cz bývalý slovenský premiér Eduard Heger, podle něhož Fico vyhrožuje, že v případě volebního vítězství zastaví policejní vyšetřování členů Smeru.

V podobném duchu se o šéfovi strany Smer-SD Robertu Ficovi vyjádřil i známý slovenský novinář Eugen Korda. Fico podle něj kandiduje proto, aby měl imunitu a nešel do vězení. Slovensko se za Fica prý také změnilo v mafiánský stát ovládaný organizovaným zločinem. Eduard Heger proti tomu zdůraznil, že jeho vláda uvolnila policii a justici ruce a umožnila jim vyšetřovat všechny zločiny bez ohledu na politický dres.

Těžko říci, pravdou, však je, že Fico jako předseda vlády s hanbou skončil poté, co za jeho vlády byli zavražděni dva mladí lidé, novinář Ján Kuciák a jeho snoubenka Martina Kušnírová. K tomuto brutálnímu činu jistě došlo také proto, že se členové zločineckých gangů cítili za Ficovy vlády bezpečně a beztrestně zastrašovali žurnalisty, kterým vyhrožovali zabitím.

O tom, že éra vlád premiéra Fica zřejmě nebyla bez poskvrny svědčí i nedávné policejní obvinění dvou bývalých šéfů vojenské zpravodajské služby, Jána Blaciara a Ĺubomíra Skuhru, z té doby, Oba jsou obviněni z masového rozkrádání veřejných peněz v slovenské vojenské rozvědce.

Volby na Slovensku jsou záležitostí Slováků, je to jejich země, a jen oni mají právo rozhodnout, o svém osudu, o tom žádná. Nám by se také nelíbilo, kdyby nám chtěl někdo zvenčí diktovat, koho máme volit.

Nicméně v případě, že by se Smer po volbách dostal do vlády, existuje s vysokou pravděpodobností nebezpečí zásahů do policejního vyšetřování kauz Fica a jeho kumpánů. To je fakt. Já bych byl nerad, aby se Slovensko po volbách změnilo v zemi, jakou je nyní putinovské Rusko, kde stát a mafie jedno jsou, justice je zneužívána ve prospěch vládnoucí moci a policie funguje jako zločinecký gang, který vybírá výpalné od podnikatelů.

Fica postavil na nohy strach z vězení. My jsme soudům uvolnili ruce, chlubí se Heger - Aktuálně.cz (aktualne.cz)

Slovenská policie obvinila dva exředitele vojenské tajné služby. Podezírá je z rozkrádání veřejných peněz | iROZHLAS - spolehlivé zprávy

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 29.9.2023 10:11 | karma článku: 25,60 | přečteno: 746x