Benetičtí se dočkají opravené silnice

Je to malá osada u Ledče nad Sázavou, nicméně i v ní žijí lidé, kteří potřebují rovněž kvalitní cesty. Avšak silnice, která spojuje Benetice se světem, je ve špatném stavu. Nyní by jí ale Kraj Vysočina měl opravit.

V Beneticích o okrese Havlíčkův Brod žije asi jenom pětadvacet obyvatel. Jsou to však převážně staří lidé, často odkázáni na pomoc druhých, za kterými dojíždějí například auta pečovatelské služby a geriatrická sestra. A silnice, která k nim vede ze sousedních Vilémovic je poseta výmoly. Problém však je, že je nejasný vlastník této komunikace. A proto Kraj Vysočina váhal s jeho opravou. Europoslanec Tomáš Zdechovský pochází z těchto míst a proto se za Benetické přimluvil. Podařilo se mu dosáhnout toho, že Kraj tuto silnici opraví.

Někomu se to může zdát jako maličkost, ale i v Beneticích jsou lidé, kteří potřebují, aby k nim vedla kvalitní silnice. Po zmíněné vozovce jezdí auta záchranné služby, která potřebují rychle se dostat k pacientům, můžou ji potřebovat také hasiči apod.

Zdejší oblast patří k těm chudším v České republice, odkud lidé odcházejí jinam, a ti, co tu zůstávají, každou změnu k lepšímu vítají. Bylo by dobré, aby nejen kraj, ale i stát zdejšímu regionu pomohl. Nikoliv však formou sociálních dávek, ale právě investicemi do dopravní infrastruktury, do cestovního ruchu apod., což by přineslo i nová pracovní místa. Tak, aby místní nemuseli tento krásný kraj opouštět.      

http://havlickobrodsky.denik.cz/zpravy_region/kraj-slibil-ze-opravi-silnici-do-benetic-20160520.html 

Autor: Jan Ziegler | neděle 22.5.2016 12:45 | karma článku: 17,03 | přečteno: 374x