Babiš už ztratil veškerou soudnost

Hnutí ANO nemá žádné morální právo vyzývat politiky z jiných stran k odstoupení, když samo tolerovalo v čele vlády trestně stíhaného premiéra. V tom jsme byli opravdu unikátní.

Aféra STAN mě netěší, a je na Policii České republiky, aby ji řádně vyšetřila. Nicméně renomovaní právníci včetně Tomáše Sokola, již připustili, že k odsouzení bývalého náměstka Petra Hlubučka nemusí být dostatek důkazů. Na rozdíl od Davida Ratha chybí konkrétní peníze, ona pověstná „krabice s vínem.“ Na druhé straně znám spoustu skvělých jihočeských starostů z hnutí STAN, za které dám ruku do ohně.

Ale zpátky k expremiéru Andreji Babišovi, který nedávno v jedné televizi. prohlásil, že i kdyby ho soud odsoudil za dotační podvod, tak v politice zůstane. No, už jenom fakt, že Česká republika měla trestně stíhaného předsedu vlády, je unikum, protože v každé normální civilizované zemi člověk v takovém případě odstoupí z funkce, stáhne se z politiky, a jestliže jej následně soud pravomocně osvobodí, může se do ní vrátit. Toto jinak dodržované nepsané pravidlo pan Babiš jednoznačně porušil.

Vysloveným výsměchem je ovšem fakt, že Andrej Babiš volá po odstoupení předsedy STAN Víta Rakušana z funkce ministra vnitra, který není z ničeho obviněn, natož trestně stíhán. To je od Babiše důvodně podezřelého z dotačního podvodu neskutečná drzost. Navíc si všichni pamatujeme jeho výkřiky, „kampaň, neodstoupím, nikdy neodstoupím,“ atd. Přitom  není schopen předložit jediný důkaz o tom, že by jeho kauza byla zmanipulovaná. Napadá mně nyní citát z písně Karla Kryla Veličenstvo kat, „na rohu ulice vrah o morálce káže.“

Panu Babišovi a jeho příznivcům dále doporučuji tento biblický Ježíšův citát z Matoušova evangelia: „Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nepozoruješ? Nejprve vyjmi ze svého oka trám, a pak teprve prohlédneš, abys mohl vyjmout třísku z oka svého bratra.“

Přesně tak. Nejdříve by se měl každý člověk by se měl nejdřív zamyslet sám nad sebou a napravit sebe. Volat však po nápravě druhých a sám mít máslo na hlavě, je ono pověstné židovské chucpe.

 

Autor: Jan Ziegler | středa 13.7.2022 11:33 | karma článku: 32,35 | přečteno: 948x