Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč se pokouším psát

Když jsem začala psát své články, naivně jsem se domnívala, že čtenáře zaujmou mé zážitky ze života, vzpomínky předků či příběhy z mého okolí. Bohužel snad kromě povídky o „Moje podivínská prateta Karla“, prošly téměř bez povšimnutí.

To ovšem neznamená, že se nepokouším dál psát o obyčejných lidských osudech, svěřovat se se svými starostmi, problémy, ale zjišťuji, že o takovou tvorbu není příliš zájem. Nevzdávám se, stále se znovu a znovu pokouším psát o běžných radostech i strastech. Ke svému úžasu jsem však zjistila, že v momentě kdy mi napadlo se podělit se svými názory na věci veřejné, čímž nemyslím pouze „veverky“, ale celou politickou scénu, dočkám se zajímavého ohlasu. Zdaleka jsem netušila, že naše společnost tak třídně rozdělena. Seznámila jsem se díky svým článkům se spoustou zajímavých lidí, ne každý napíše svůj souhlas pod článek, ale napíši mi přímo na mail. Těší mě, že jsem svým psaním někoho oslovila, kdo sdílí podobné názory a vznikají zajímavá nová přátelství. Skutečně však nechápu své odpůrce. Nedokáží vlastně vůbec argumentovat, pouze se ohání slovníkem, který ve svém repertoáru skutečně nemám. Píší, že jsem plná zloby, závisti a spílají mi do soudružek (kterou jsem skutečně nikdy nebyla). Nedokáží pochopit, že každá mince má rub i líc. Nic není pouze růžové, jak se jeví těm, kterým dnešní situace vyhovuje. Neznají vůbec základy demokracie a již vůbec nejsou ochotní uznat, že co člověk, to jiný názor. Nejvíce se bavím tím (částečně si za to mohu sama), že zesměšňují mé překlepy. Mám obě ruce po obrně a mám skutečně často problém správně stisknout tu pravou klávesu. Jsem bohužel příliš zbrklá, zde se budu muset naučit trpělivosti a své psaní skutečně znovu přečíst a ne rychle odesílat. Velmi málo zdravých lidí sršící nezdravým sebevědomím, si uvědomuje, že mezi nimi žijí lidé, pro které je problém i obyčejné psaní. Není to lenost, ale zdravotní handicap. Dostává se mi urážek, že sem alkoholička, ale již nikdo netuší, že užívám velmi silné neurologické léky, které pomáhají například mé krční páteři, mají bohužel vedlejší účinek, tedy normálně mi to myslí, ale přestávám po jejich užití ovládat veškeré svaly, dokonce i ty mluvící. Pak skutečně mohu působit jako alkoholička. Abych mohla vůbec přes den fungovat, plnit si domácí i pracovní povinnosti, beru je pouze v noci. Jenže právě v noci mám čas a klid, kdy mohu psát své neumělé pokusy. Nepokouším se nijak obhájit, pouze seznámit veřejnost, že je nás mnoho, kdo nekypí zdravím a trochu tolerance by nikomu nezaškodila. Snad jsem si tentokrát dala pozor, abych ušla výsměchu a léky si vezmu teprve nyní. Naučme se respektovat jeden druhého, děkuji.

Autor: Zdeňka Jašková | pátek 1.7.2011 23:51 | karma článku: 10,18 | přečteno: 623x
  • Další články autora

Zdeňka Jašková

Štvanice na prezidenta

Původně jsem se nechtěla vyjadřovat k neskutečně štvavé kampani na našeho pana prezidenta Miloše Zemana, která trvá prakticky od jeho zvolení ve svobodných volbách. Pan prezident ať učiní či řekne cokoliv, okamžitě se zvedne ohromná štvanice ze všech stran, tedy poražených ve volbách, masmédia a co mě obzvláště mrzí, že se k ním přidávají ministři ČSSD, tuto stranu jsem vždy volila, ale již nikdy více, protože se sociální demokracií již nemá nic společného a jejích kopání do člověka, který je vytáhl z upadání do zapomenutí, je prostě podlost. K obusmance Šabatové se odmítám vyjadřovat, protože ta nemá žádný morální kredit k zastávání tak významné funkce.

16.1.2015 v 13:37 | Karma: 38,64 | Přečteno: 2202x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Omluva prezidentu České republiky panu Ing. Miloši Zemanovi

Co mi dal a vzal 17. listopad 1989!!! Dal mi poznatek, že skutečně jde velmi snadno zmanipulovat často i velmi inteligentní lidé!!! A vzál? Veškerou víru v lepší svět!!!

17.11.2014 v 20:04 | Karma: 44,18 | Přečteno: 6137x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Strach

Často mi bývávalo k smíchu, když moje přítelkyně se bála chodit za tmy. Pokaždé spěchávala domů, nebo jsem ji doprovázívala. Nikdy jsem tuto její fobii nechápala a to jsme kamarádky od malinka a dnes jsme dávno dámy v nejlepších letech... Vždy jsem jí říkala, že tma není můj nepřítel, pouze zlí lidé.

25.7.2014 v 11:16 | Karma: 8,29 | Přečteno: 525x | Diskuse| Letní povídka

Zdeňka Jašková

Vzpomínka, trochu veselá

Bývám svými odpůrci napadána, že si na všechno jen stěžuji, nedokáži napsat nic veselého. Je pravda, že píši hodně pochmurně, ale jsou mezi mými články i veselé příběhy ze života, jenže ty jsou velmi málo čtené. Dnes v převánoční době o politice ani náhodou, spíše zavzpomínám na věci veselejší.

18.12.2013 v 19:19 | Karma: 8,03 | Přečteno: 375x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Zápisník zbytečného člověka

V dnešní až příliš přepolizované době se mi nechce přemýšlet o blížících se volbách, spíše chci psát o lidech, které jsem měla možnost za svůj život poznat. Tento příběh je jeden z prvních a pokud zaujme, budu v této sérii pokračovat. To, že používám ich formu, neznamená to, že píši o sobě, ale prostě mám pocit, že mám ke čtenáři blíže...

16.10.2013 v 20:50 | Karma: 9,74 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Počáteční nadšení pominulo. Nemocnice začaly odmítat ukrajinské lékaře

16. června 2024

Premium Těsně po napadení Ukrajiny Ruskem české nemocnice přijímaly tamní lékaře s otevřenou náručí a samy...

Navrácení dětí a mír se zapojením všech stran, vyzvali lídři na závěr summitu

16. června 2024  14:45,  aktualizováno  15:35

Sledujeme online Účastníci prvního summitu o míru na Ukrajině v závěrečném prohlášení vyzvali k návratu dětí...

ANALÝZA: EU už ví, jak na migraci. Bude platit flexibilní mechanismus solidarity

16. června 2024

Premium Země evropské sedmadvacítky mají před sebou dlouho diskutovanou dohodu o migraci. A Brusel nyní...

Vykoupit se ze zločinu? Absurdní, reaguje Rychetský na ministra Blažka

16. června 2024  14:40

Bývalý předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský nesouhlasí s tím, aby soudy primárně ukládaly...

  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Především povídky pro ženy, úvahy, které mohou zaujmout i muže.

Seznam rubrik