Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Štvanice na prezidenta

Původně jsem se nechtěla vyjadřovat k neskutečně štvavé kampani na našeho pana prezidenta Miloše Zemana, která trvá prakticky od jeho zvolení ve svobodných volbách. Pan prezident ať učiní či řekne cokoliv, okamžitě se zvedne ohromná štvanice ze všech stran, tedy poražených ve volbách, masmédia a co mě obzvláště mrzí, že se k ním přidávají ministři ČSSD, tuto stranu jsem vždy volila, ale již nikdy více, protože se sociální demokracií již nemá nic společného a jejích kopání do člověka, který je vytáhl z upadání do zapomenutí, je prostě podlost. K obusmance Šabatové se odmítám vyjadřovat, protože ta nemá žádný morální kredit k zastávání tak významné funkce.

Na prezidentova slova se zvedla další bouře od politiků, „rádoby osobností a taky odborníků“ a bečící stádo ovcí, aniž by se nad jeho výrokem trochu zamysleli. Toto je tedy tolik kritizovaný výrok: „Nejsem zastáncem názoru, že by děti, které jsou určitým způsobem handicapovány, měly být umisťovány do tříd s nehandicapovanými žáky, protože je to neštěstí pro oba,“. Podle pana prezidenta jsou děti mnohem šťastnější, pokud jsou v rovnocenné komunitě. Jinak mohou být oběťmi šikany a pohrdání. Také učitelé se nemohou v takovém případě věnovat talentovanějším dětem. Nebudu se dnes zamýšlet proč se tato kampaň vede, ale chci na svém případě ukázat, proč s panem Zemanem souhlasím. Otvírám svou třináctou komnatu svého dětství a věřte, že to není vůbec snadné. Jenom tak však mohu potvrdit výše uvedené výroky. Narodila jsem se, jako dítě handicapované, po porodu jsem prodělala rannou dětskou mozkovou obrnu. Pochopitelně jsem na rozdíl od mnoha jiných, kteří jsou na tom mnohem hůře než já, jsem v té době měla štěstí, že moji rodičé nedali odbýt neochotnou dětskou lékařkou, jména uvádět nebudu, protože píši pod jménem i obličejem, který patří mé osobě. Naštěstí se našel pan doktor, který s mou nemocí neměl nic společného, pouze obrovskou lidskost. Postaral se, abych byla léčena, časté pobyty lázních Železnice a Janských lázních, způsobily, že jsem začala chodit, sice špatně, ale na rozdíl od mnohých ne tak šťastných, chodím. Další následky ty viditelné jsou časté záškuby hlavy, obličejových svalů, co již není tak viditelné je těžká nedoslýchavost a ne příliš obratné ruce, prostě špatná motorika. V lázních jsem poznala mnoho těžce postižených, takže dobře vím, jak to pan prezident svým výrokem myslel. Díky onomu panu doktorovi, svým obětavým rodičům a tehdejšímu řídíímu učiteli sem chodila do normální školy, s jedinou úlevou, osvobozena od tělocviku. Pomáhala jsem si odezíráním a měla jsem štěstí, že jsem byla z vesnice, kde nás všichni znali a nikdo se mi neposmíval i když jsem nebyla nijak spolužáky vyhledávaná, spíše ignorovaná a jediná kamarádka ze školy je mojí věrnou až do dnešních dnů. Na střední škole to bylo v pořádku, tam již byly spolužačky inteligentní a kantoři většinou ohleduplní. Že dovedou být děti velmi zlé až kruté, ovšem poznala moje dcera, když jsme bydlely v městečku, kde se jí spolužáci posmívali, že má divnou matku. Myslím, že tím velm i trpěla i když jsme si doma vysvětlily, že se posmívají ti hloupí. Původně jsem chtěla psát o mládí, pocitu osamělosti, ale to sem nepatří. Pouze závěrem uvedu, že já i dcera jsme skoro celý život pracovaly s lidmi s různými vadami a víme, že je nám mezi ními dobře, dokáží být vděční a poznají, kdo je má rád. Takže věřte, že pan prezident je vzdělaný a dobrý člověk a ne nějaký podrazák a přeji mu, aby ty štvanice ve zdraví ustal.

Autor: Zdeňka Jašková | pátek 16.1.2015 13:37 | karma článku: 38,64 | přečteno: 2202x
  • Další články autora

Zdeňka Jašková

Omluva prezidentu České republiky panu Ing. Miloši Zemanovi

Co mi dal a vzal 17. listopad 1989!!! Dal mi poznatek, že skutečně jde velmi snadno zmanipulovat často i velmi inteligentní lidé!!! A vzál? Veškerou víru v lepší svět!!!

17.11.2014 v 20:04 | Karma: 44,18 | Přečteno: 6137x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Strach

Často mi bývávalo k smíchu, když moje přítelkyně se bála chodit za tmy. Pokaždé spěchávala domů, nebo jsem ji doprovázívala. Nikdy jsem tuto její fobii nechápala a to jsme kamarádky od malinka a dnes jsme dávno dámy v nejlepších letech... Vždy jsem jí říkala, že tma není můj nepřítel, pouze zlí lidé.

25.7.2014 v 11:16 | Karma: 8,29 | Přečteno: 525x | Diskuse| Letní povídka

Zdeňka Jašková

Vzpomínka, trochu veselá

Bývám svými odpůrci napadána, že si na všechno jen stěžuji, nedokáži napsat nic veselého. Je pravda, že píši hodně pochmurně, ale jsou mezi mými články i veselé příběhy ze života, jenže ty jsou velmi málo čtené. Dnes v převánoční době o politice ani náhodou, spíše zavzpomínám na věci veselejší.

18.12.2013 v 19:19 | Karma: 8,03 | Přečteno: 375x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Zápisník zbytečného člověka

V dnešní až příliš přepolizované době se mi nechce přemýšlet o blížících se volbách, spíše chci psát o lidech, které jsem měla možnost za svůj život poznat. Tento příběh je jeden z prvních a pokud zaujme, budu v této sérii pokračovat. To, že používám ich formu, neznamená to, že píši o sobě, ale prostě mám pocit, že mám ke čtenáři blíže...

16.10.2013 v 20:50 | Karma: 9,74 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Jašková

Chytit tak zlatou rybku…

Každý snad zná pohádku o zlaté rybce, která za své vysvobození slíbí a také skutečně splní, svému osvoboditeli tři přání. Pousmějete se, pohádky jsou nádherná iluze a lidé si je vymysleli, snad právě proto, že věděli moc dobře, že se málokdy splní. Jenže každý nějaká přání má... a někdy se uskuteční i když možná v jiné podobě, než jsme původně zamýšleli.

21.9.2013 v 15:14 | Karma: 11,05 | Přečteno: 521x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Meda a Jan Mládkovi. Milovníky umění i zvířat připomíná zámecká výstava

4. května 2024

Premium Dáma z Kampy, mecenáška, kurátorka, nakladatelka, sběratelka, ale také vegetariánka a milovnice...

Požár vyhnal z domu v Mostě dvě desítky lidí, někteří museli po žebříku

4. května 2024  16:35

Nejméně 20 lidí muselo odpoledne opustit čtyřpodlažní dům na třídě Budovatelů v Mostě kvůli požáru...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Inzerát na nového ministra pro vědu a výzkum si utahuje z tápající TOP 09

4. května 2024  16:15

Z potíží vládní TOP 09 při výměně ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové si...

  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Především povídky pro ženy, úvahy, které mohou zaujmout i muže.

Seznam rubrik