Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pojídači kaviáru vás živí, pane Paroubku!

V tomhle státě stále existuje velmi početná část obyvatelstva, která si myslí, že peníze zřejmě rostou na stromě a taky se k nim tak chovají. Tím nejznámějším případem je ing. Jiří Paroubek a spol. Jeho prohlášení o kaviáru je toho důkazem.

ČSSD těsně před volbami burácí a útočí na bohaté. Nepřátelé číslo jedna, které je potřeba vyždímat a sebrat jim, co je jejich a přerozdělit mezi „potřebné“. Jiří Paroubek tu vytváří nepřítele, aby měl na koho ukázat prstem. Koukněte na něj, na rošťáka, vydělává víc než vy, tak mu to seberem, ať nežere kaviár, na který si vydělal. Podle JP je totiž asi každý bohatý člověk zločinec a ničema, který svého majetku dosáhl nekalými cestami špinavého kapitalistického byznysu….

 Paroubek si zřejmě vůbec neuvědomuje, že právě tihle „pojídači kaviáru“ dělají v tomhle stát naprostou většinu hdp a daní. Buď přímo, nebo skrze pracovní místa, která vytvoří. Bez nich by vůbec nemohla existovat státní správa, protože ta sama o sobě nic neprodukuje a nevydělává a musí být tedy hrazena z daní těch „pracujících mas“. Jenže pracující masy by nebyly nic, kdyby neměli továrny, podniky a firmy, kde by mohly pracovat. Představme si situaci, kdy se všichni ti, kterým patří ty firmy a společnosti, na svou práci vysrali. Proč by ne, vyděláno mají, na účtech miliony, mohou si pojídat kaviár do konce života, peníze na účtech jim budou pohodlně generovat finance i do budoucna. Myslíte si, že jejich práci přebere dělnická třída? Bez kontaktů, zkušeností, manažerských ambicí? Půjde snad sám JP řídit ty fabriky? Nepůjde. Jiří Paroubek je totiž stejný jako ti, na které cíluje. Je líný. Líný a neschopný zároveň. Svůj plat, ze kterého na to má, dostává z peněz těch pojídačů kaviáru, proti kterým teď střílí. Jiří Paroubek si dělá nepřítele z někoho, kdo ho vlastně živí, protože on nikdy nepoznal skutečnou práci, vždy ho živily daně ostatních, on sám nikdy nic kloudného nepředvedl a nevytvořil. Ať už jako úředník v RaJi, nebo jako magistrátní úředník, Paroubek je jednoduše neschopný, který jako úplná nula vyžírá státní kasu, do které sám nepřispěl ani korunou (platit daně z peněz, které dostanete od státu, to je jedna z největších ironií tohoto systému). To by si měl tenhle pán a s ním i spousta dalších uvědomit, než začnou plivat síru a dělat zloděje z těch, díky kterým si může žít, tak jak si žije. Peníze na stromě nerostou, pane Paroubku, a pokud jste to ještě nepochopil, měl byste vrátit vysokoškolský diplom, na únoru 48 se ekonomická vize stavět nedá, ať si myslíte cokoliv.

Autor: Milan Zborník | středa 26.5.2010 10:20 | karma článku: 40,79 | přečteno: 2327x
  • Další články autora

Milan Zborník

Nepalte knihy, prosím!

Pálení knih je špatné a je úplně jedno, jakým důvodem to ospravedlníte. Pálení knih také může motivovat lidi k tomu, aby pálili i něco jiného, jak už z historie víme...

10.7.2016 v 8:49 | Karma: 12,71 | Přečteno: 413x | Diskuse| Politika

Milan Zborník

Hajlující Zeman?

V době svých gymnazijních let, kdy jsem pilně studoval v pivnici Pod Petřínem a v přilehlém okolí, si vzpomínám, že v rámci svých studijních aktivit jsem sledoval i Českou televizi. V tomto médiu se jednoho dne objevil záběr tehdejšího poslance Miloše Zemana jedoucího pražskou tramvají. Ze záběru bylo jasně patrné, že Miloš Zeman, chytající se horního madla, v jeden moment vymrštil svou pravici rovně do výše cca 100 stupňů a tím tak vzdal hold vůdci třetí říše Adolfu Hitlerovi. Miloš Zeman jednoduše hajloval. Dopustil se přímé podpory nacismu, fašismu a bůhví čeho ještě. Tento muž!, kterého jinak samozřejmě velmi respektuji jako morální autoritu, obdivuji jeho ladný a elegantní styl etc. Bohužel.

15.4.2015 v 10:10 | Karma: 22,76 | Přečteno: 723x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Jsem skutečným přítelem Ruska

Již z podstaty věci se považuji za přítele Ruska, alespoň té jeho racionálnější části, které je nyní v téhle zemi k čertu pomálu. Má žena je Ruska a náš syn má české i ruské občanství. Polovina naší rodiny jsou tedy Rusové, žijí v Rusku a do Čech nás jezdí navštěvovat. Máme mnoho ruských přátel, se kterými se stýkáme a máme ještě více těch českých, kteří se stýkají s námi. Já jsem Čech jak poleno a kdyby mi před pár lety někdo řekl, že budu mít syna Rusáka, tak bych se mu hlasitě vysmál. Tolik k úvodu.

31.3.2015 v 11:40 | Karma: 29,95 | Přečteno: 1498x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Strašení Kalouskem

Po loňských volbách a vítězství současné koalice jsem se naivně domýšlel, že krom jiného konečně končí ona doba, kdy za všechno může Kalousek. Do té doby jsem měl totiž pocit, že za všechno zlé, co se mi děje, může tohle monstrum, jak se mi tehdejší opozice snažila nakukat. Teď je tehdejší opozice u moci a kdo by to byl neřekl, za všechno zlé zase může Kalousek...

8.8.2014 v 11:20 | Karma: 18,44 | Přečteno: 578x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Putin je kriminálník. 5 let natvrdo!

Věděli jste, že v Rusku platí zákon, podle kterého tomu, kdo zpochybňuje územní celistvost Ruské federace, hrozí až 5 let natvrdo?

9.5.2014 v 21:18 | Karma: 16,04 | Přečteno: 698x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Přijíždí nový slovenský prezident Pellegrini a začíná usmiřování špiček

26. června 2024  6:45

Nový slovenský prezident Petr Pellegrini přijíždí do Prahy na první zahraniční návštěvu v nové...

Ministři obrany USA a Ruska si zvedli telefon, poprvé od loňského března

25. června 2024  21:47,  aktualizováno  26.6 6:38

Americký ministr obrany Lloyd Austin po telefonu hovořil se svým ruským protějškem Andrejem...

Česko má nejvíce malých varen pervitinu v Evropě, říká zpráva centrály

26. června 2024  6:35

Česko vede v počtu malých laboratoří na výrobu metamfetaminu v Evropě. Tento způsob produkce je...

Assange je volný. U amerického soudu přiznal vinu a míří do Austrálie

26. června 2024  2:15,  aktualizováno  6:08

Zakladatel WikiLeaks Julian Assange ve středu před americkým soudem na souostroví Severní Mariany...

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2076x
Třicetiletý optimista, který je šťastný a spokojený a tím demoralizuje své okolí.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám