Pojídači kaviáru vás živí, pane Paroubku!

V tomhle státě stále existuje velmi početná část obyvatelstva, která si myslí, že peníze zřejmě rostou na stromě a taky se k nim tak chovají. Tím nejznámějším případem je ing. Jiří Paroubek a spol. Jeho prohlášení o kaviáru je toho důkazem.

ČSSD těsně před volbami burácí a útočí na bohaté. Nepřátelé číslo jedna, které je potřeba vyždímat a sebrat jim, co je jejich a přerozdělit mezi „potřebné“. Jiří Paroubek tu vytváří nepřítele, aby měl na koho ukázat prstem. Koukněte na něj, na rošťáka, vydělává víc než vy, tak mu to seberem, ať nežere kaviár, na který si vydělal. Podle JP je totiž asi každý bohatý člověk zločinec a ničema, který svého majetku dosáhl nekalými cestami špinavého kapitalistického byznysu….

 Paroubek si zřejmě vůbec neuvědomuje, že právě tihle „pojídači kaviáru“ dělají v tomhle stát naprostou většinu hdp a daní. Buď přímo, nebo skrze pracovní místa, která vytvoří. Bez nich by vůbec nemohla existovat státní správa, protože ta sama o sobě nic neprodukuje a nevydělává a musí být tedy hrazena z daní těch „pracujících mas“. Jenže pracující masy by nebyly nic, kdyby neměli továrny, podniky a firmy, kde by mohly pracovat. Představme si situaci, kdy se všichni ti, kterým patří ty firmy a společnosti, na svou práci vysrali. Proč by ne, vyděláno mají, na účtech miliony, mohou si pojídat kaviár do konce života, peníze na účtech jim budou pohodlně generovat finance i do budoucna. Myslíte si, že jejich práci přebere dělnická třída? Bez kontaktů, zkušeností, manažerských ambicí? Půjde snad sám JP řídit ty fabriky? Nepůjde. Jiří Paroubek je totiž stejný jako ti, na které cíluje. Je líný. Líný a neschopný zároveň. Svůj plat, ze kterého na to má, dostává z peněz těch pojídačů kaviáru, proti kterým teď střílí. Jiří Paroubek si dělá nepřítele z někoho, kdo ho vlastně živí, protože on nikdy nepoznal skutečnou práci, vždy ho živily daně ostatních, on sám nikdy nic kloudného nepředvedl a nevytvořil. Ať už jako úředník v RaJi, nebo jako magistrátní úředník, Paroubek je jednoduše neschopný, který jako úplná nula vyžírá státní kasu, do které sám nepřispěl ani korunou (platit daně z peněz, které dostanete od státu, to je jedna z největších ironií tohoto systému). To by si měl tenhle pán a s ním i spousta dalších uvědomit, než začnou plivat síru a dělat zloděje z těch, díky kterým si může žít, tak jak si žije. Peníze na stromě nerostou, pane Paroubku, a pokud jste to ještě nepochopil, měl byste vrátit vysokoškolský diplom, na únoru 48 se ekonomická vize stavět nedá, ať si myslíte cokoliv.

Autor: Milan Zborník | středa 26.5.2010 10:20 | karma článku: 40,79 | přečteno: 2327x
  • Další články autora

Milan Zborník

Nepalte knihy, prosím!

10.7.2016 v 8:49 | Karma: 12,71

Milan Zborník

Hajlující Zeman?

15.4.2015 v 10:10 | Karma: 22,76

Milan Zborník

Jsem skutečným přítelem Ruska

31.3.2015 v 11:40 | Karma: 29,95

Milan Zborník

Strašení Kalouskem

8.8.2014 v 11:20 | Karma: 18,44