Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lepší, než mrtví komunisti

Tuším, že touto úvahou rozvířím diskuzi, která k mé osobě nebude zrovna nejlichotivější, nicméně po dnešních projevech komunisty Grebeníčka v poslanecké sněmovně si jí nemohu odpustit. O co jde? Vládní koalicí připravovaný zákon o odškodnění politických vězňů a disidentů minulého režimu počítá s odebráním částí důchodů lidem, kteří tento režim aktivně podporovali a jiným způsobovali utrpení. Tento zákon vnímám jen a jen pozitivně, naopak, šel bych ještě dál. Ne tak soudruh Grebeníček, který bojovníky proti totalitnímu režimu označil za teroristy.

Komunistické režimy jsou dle mého názoru naprosto totožné s těmi fašistickými, nacistickými a dalšími totalitními režimy po celém světě. Upírají lidem základní práva na svobodu slova, pohybu, podnikání, své občany vraždí a pronásledují za názory odlišné od těch oficiálních, atd. Jsou to tedy režimy teroristické. Mohl bych ve výčtu zla, které tyto režimy sebou nesou pokračovat na dalších několik stránek. Jde tedy o režimy teroristické a proti nim je třeba bojovat, třeba i se zbraní v ruce. Nechci se moc pouštět do spekulací, jak bych se choval já, kdybych v některém z takových režimů žil, nicméně zcela rozumím všem těm odbojovým skupinám, které se nebály proti těmto režimům pozvednout zbraň a nasazovat svůj vlastní život. Včetně bratrů Mašínů.

 V průběhu historie lidstva se po celém světě proti různým (nejen totalitním) režimům zvedaly vlny odporu, které s větší či menší úspěšností dokázali dělat revoluce. Charakter nově nastoleného režimu lze pozorovat hned v prvních měsících revoluce a to podle toho, jak se vypořádává se svými politickými oponenty. Komunismus nebo fašismus je popravovaly. Sametová revoluce v roce 89 je nedokázala ani poslat do důchodu. Komunisté se na chvilku stáhli do ústraní, ale nyní opět fungují jako legální strana, která pokračuje v duchu staré KSČ. Tedy strany, která byla teroristická. Nyní, více jak 20 let po pádu komunistického režimu se náš stát snaží alespoň lehce odškodnit ty, kteří se tomuto terorismu nebáli postavit a často za to zaplatili nejen zdravím, ale i životem. Jen ať si komunisti vzpomenou, jak řešili oni přechod k tomu svému režimu v roce 1948. Hromadné zatýkání, cesty na Sibiř, popravy. A my? My tu dvacet let po revoluci řešíme důchody obětí a vrahů a pokračovatelé teroristických skutků z řad KSČM na půdě parlamentu ČR naopak za teroristy označují oběti.

 Soudruzi! Chci vám sdělit toto: vy a vám podobní, co si nyní dovolujete svými výroky znevažovat bojovníky nejen protikomunistického odboje, zamyslete se. Skutky vašich předchůdců nikdy nemohou být řádně splaceny a jejich zvěrstva nelze omluvit. Držte tedy huby a buďte rádi, že vás v tom devětaosmdesátém nepostříleli, protože vy byste to v dikci své ideologie udělali bez váhání, jak jste nám již několikrát v historii nedávné předvedli. Navrhovaný zákon je pro vás určitě lepší, nemyslíte?

Více o zákonu zde:    http://zpravy.idnes.cz/zakon-o-odboji-uctiva-terorismus-rekl-grebenicek-poslanci-na-protest-odesli-1vt-/domaci.asp?c=A110211_111517_domaci_kop

Autor: Milan Zborník | pátek 11.2.2011 13:30 | karma článku: 30,86 | přečteno: 1635x
  • Další články autora

Milan Zborník

Nepalte knihy, prosím!

Pálení knih je špatné a je úplně jedno, jakým důvodem to ospravedlníte. Pálení knih také může motivovat lidi k tomu, aby pálili i něco jiného, jak už z historie víme...

10.7.2016 v 8:49 | Karma: 12,71 | Přečteno: 413x | Diskuse| Politika

Milan Zborník

Hajlující Zeman?

V době svých gymnazijních let, kdy jsem pilně studoval v pivnici Pod Petřínem a v přilehlém okolí, si vzpomínám, že v rámci svých studijních aktivit jsem sledoval i Českou televizi. V tomto médiu se jednoho dne objevil záběr tehdejšího poslance Miloše Zemana jedoucího pražskou tramvají. Ze záběru bylo jasně patrné, že Miloš Zeman, chytající se horního madla, v jeden moment vymrštil svou pravici rovně do výše cca 100 stupňů a tím tak vzdal hold vůdci třetí říše Adolfu Hitlerovi. Miloš Zeman jednoduše hajloval. Dopustil se přímé podpory nacismu, fašismu a bůhví čeho ještě. Tento muž!, kterého jinak samozřejmě velmi respektuji jako morální autoritu, obdivuji jeho ladný a elegantní styl etc. Bohužel.

15.4.2015 v 10:10 | Karma: 22,76 | Přečteno: 723x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Jsem skutečným přítelem Ruska

Již z podstaty věci se považuji za přítele Ruska, alespoň té jeho racionálnější části, které je nyní v téhle zemi k čertu pomálu. Má žena je Ruska a náš syn má české i ruské občanství. Polovina naší rodiny jsou tedy Rusové, žijí v Rusku a do Čech nás jezdí navštěvovat. Máme mnoho ruských přátel, se kterými se stýkáme a máme ještě více těch českých, kteří se stýkají s námi. Já jsem Čech jak poleno a kdyby mi před pár lety někdo řekl, že budu mít syna Rusáka, tak bych se mu hlasitě vysmál. Tolik k úvodu.

31.3.2015 v 11:40 | Karma: 29,95 | Přečteno: 1498x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Strašení Kalouskem

Po loňských volbách a vítězství současné koalice jsem se naivně domýšlel, že krom jiného konečně končí ona doba, kdy za všechno může Kalousek. Do té doby jsem měl totiž pocit, že za všechno zlé, co se mi děje, může tohle monstrum, jak se mi tehdejší opozice snažila nakukat. Teď je tehdejší opozice u moci a kdo by to byl neřekl, za všechno zlé zase může Kalousek...

8.8.2014 v 11:20 | Karma: 18,44 | Přečteno: 578x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Putin je kriminálník. 5 let natvrdo!

Věděli jste, že v Rusku platí zákon, podle kterého tomu, kdo zpochybňuje územní celistvost Ruské federace, hrozí až 5 let natvrdo?

9.5.2014 v 21:18 | Karma: 16,04 | Přečteno: 698x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Navrácení dětí a mír se zapojením všech stran, vyzvali lídři na závěr summitu

16. června 2024  14:45,  aktualizováno  15:35

Sledujeme online Účastníci prvního summitu o míru na Ukrajině v závěrečném prohlášení vyzvali k návratu dětí...

ANALÝZA: EU už ví, jak na migraci. Bude platit flexibilní mechanismus solidarity

16. června 2024

Premium Země evropské sedmadvacítky mají před sebou dlouho diskutovanou dohodu o migraci. A Brusel nyní...

Vykoupit se ze zločinu? Absurdní, reaguje Rychetský na ministra Blažka

16. června 2024  14:40

Bývalý předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský nesouhlasí s tím, aby soudy primárně ukládaly...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  14:35

V islandském Öxnadalu havaroval v pátek autobus s 20 českými turisty a jedním českým průvodcem a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2076x
Třicetiletý optimista, který je šťastný a spokojený a tím demoralizuje své okolí.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám