Politika MÁ TALENT a občan MÁ HLAS

Při pohledu na TV soutěže, kdy talentovaný člověk ve svém oboru dostane šanci, dosáhne úspěchu a kdy lidé mají možnost vybrat si a podpořit toho, kdo se jim nejvíce líbí, může být položena otázka, kdy se podobně zábavným a sledovaným způsobem začnou vybírat kandidáti na veřejné funkce a kterým média dají šanci ukázat, co vše v nich je. Myslíte, že dnes nejsou politici s odpovědnými a osvěžujícími názory, kteří dokáží nahradit současnou nezodpovědnou a apatickou politickou scénu v USA, EU, ČR či SR, jejíž kořeny sahají na počátek 90. let 20. století a které jsou plné novinové a TV zpravodajství? Podle mě jsou a rád bych Vám je zábavnější formou, v mezích blogu, představil.

Při bližším pohledu, lze rozpoznat snahu o změnu politiky a výměnu současné dominující:

post-normalizační generace politiků a jimi zavedených způsobů řešení věcí veřejných v ČR a na Slovensku za generaci totalitním systémem neovlivněnou.

nekriticky euro-nacionalistické generace politiků v západních zemích EU za generaci více euro-skeptickou.

- generace neokonzervativců v Republikánské straně USA za generaci více tradicionalistickou, ústavy se držící a libertariánskou.

 

O hlasy voličů, naplnění svých programů a s odhodláním dojít až na vrchol dnes bojují:

1) Richard Sulík (předseda Sloboda a Solidarita - SK, narozen 1968, web, facebook)

Autor článků blogu na SME.

 

2) Nigel Farage (předseda UKIP - UK, narozen 1964, web, facebook)

Nejlepší řečník současného složení parlamentu EU.

 

3) Petr Mach (předseda Strany svobodných občanů - ČR, narozen 1975, web, facebook)

Autor knihy Jak vystoupit z EU, článků blogu na IDNES a blogu na IHNED.

 

4) Gary Johnson (republikánský ex-guvernér Nového Mexika - USA, jeden z finálních kandidátů na prezidenta USA za Libertariánskou stranu 2012, narozen 1953, web, facebook)

Autor knihy Seven Principles of Good Government.

 

5) Ron Paul (republikánský kongresman za Texas - USA, jeden z finálních republikánských kandidátů na prezidenta USA 2012, narozen 1935, web, facebook)

Autor 9ti knih z nichž posledními byly: Liberty Defined, End the Fed a The Revolution: A Manifesto.

 

6) Rand Paul (republikánský senátor za Kentucky – USA, narozen 1963, web, facebook)

Autor knihy The Tea Party Goes to Washington.

 

7) Marco Rubio (republikánský senátor za Floridu – USA, pravděpodobný víceprezident USA, pokud se prezidentem USA, v roce 2012, stane Mitt Romney, narozen 1971, web, facebook)

Autor knihy 100 Innovative Ideas for Florida's Future.

 

Závěrem je vhodné připomenout, že jsou to voliči, kteří určují, který politik bude zastávat danou volenou veřejnou funkci. Nevolí ani tak stranu, za kterou kandiduje, ale volí především toho člověka. S růstem zájmu a zodpovědnosti voličů při výběru mezi kandidáty, pak bude růst i pravděpodobnost zodpovědnosti při vykonávání dané funkce zvoleným politikem.

Talentová TV soutěž z oblasti politiky se zatím v ČR ani ve světě nepřipravuje a pokud vás touto prezentovanou formou nebo z důvodu preference jiných ideologií vybraní politici nezaujali, tak pro provedení volby, která by zlepšila současný stav doporučuji také seznámit se s obecným Návodem jak odhalit politické "náboženství" a "klamy" politiků. Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží a zodpovědnou vládu si zaslouží, především díky zodpovědnému občanskému postoji a přístupu svých obyvatel, mj. při určování kandidátů na volené veřejné funkce.

Autor: Josef Zbořil | středa 2.5.2012 7:10 | karma článku: 10,71 | přečteno: 901x