Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Halfunx

2. 5. 2012 7:25
Já nechci žádnýho politika.

Proč by se měli předvádět politici, natřepávat peří a vytrubovat nesplnitelné sliby. Dopadlo by to stejně trapně, jako s těmi talentovými show.

Ať podporu získá konkrétní názor, idea, směr. Zadejme společenskou objednávku, kterou zpracují skuteční odborníci podle zadání. Dnes politici s nakoupenými tituly hlasují jak jim několik vyvolených nakáže a jen s úmyslem pořádně se nakapsovat dokud to de. Dokud nám budou vládnout nemorální hladový politici pojedeme jenom z kopce.

1 0
možnosti
PP

Pavel Pátek

2. 5. 2012 11:54
Re: Já nechci žádnýho politika.

Na kolik má pojem politika dnes značně pejorativní podtext, nelze se bez ní objetivně obejít. Jakýkoli nevyhovující politický systém nelze změnit, bude-li politika ignorována. Násilí je koneckonců také druh politiky. Svět nepotřebuje žádnou revoluci. To, co je třeba, je změna filosofického paradigmatu kolektivistického pohledu na jedince a společnost. Tuto změnu ale není možné vnutit. Je ale možné dát šanci těm politikům, kteří chtějí a mohli by z pozice demokratického zvolení přesvědčit svými činy i další o výhodnosti postupného odeslání kolektivistického státu tam, kam patří - na smetiště dějin. Nahradit ho státem chránícím pouze přirozená práva všech občanů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 282
  • Celková karma 12,39
  • Průměrná čtenost 1750x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".