Kdo je „nejlepší“ ministr školství? Josef Dobeš

Jeho jméno zná snad každý školák či student na Plzeňských právech. Jeho jméno se vrylo do paměti i našemu prezidentovi, který v něm vidí toho nejlepšího ministra v daném resortu.

Co pan ministr tak světoborného dokázal? Především pobavit Evropskou komisy, která ministerstvu školství zamítla projekt na vzdělávání dospělých za půl miliardy korun. Údajně dle deníku Insider, nechala Evropská komise tomu nejlepší z nejlepších vzkázat, aby neztrácel čas úsilím o jeho přepracování.

Projekt OKNO, který Evropská komise odmítla jako pochybný, údajně také předražený, měl vzdělávat občany ve finanční a právní gramotnosti, ovšem za masivní podpory medií a tisku.  Pan ministr je opravdu „nejlepším“ ministrem. Možná se pletu, ale já jsem ještě nepostřehla žádného ministra školství, aby takto veřejně, peníze z těchto fondů „využil“ před podzimními krajskými volbami. To by byla propagace a zcela zdarma.

Pan Jordán z ministerstva prohlásil, ministerstvo dál pracuje na dalších individuálních národních projektech. Těch je údajně přes 30 a má z nich jít téměř 6mil. korun. Tímto nám bylo sděleno, že pokud nevyšel jeden tunel, pracují na dalším tunelu a podvodu.

To je podle mě největší ostuda, že v naší zemi může vysokým školám a vůbec školství velet člověk tohoto rozměru.

Pan ministr proto přislíbil, že do 31. března ministerstvo školství zavede účinná opatření, kterými napraví výtky komise ke spornému čerpání peněz. Se 100% úspěšným čerpáním spojil své setrvání ve funkci, se 100% čerpání již počítat nemůžeme. Pokud se tak stane a pan ministr dodrží svůj slib, měli bychom mít od 1. 4. 2012 nového ministra školství.

Kolikátý ministr se ve vládě pana Nečase změní? Neříká ona fluktuace na těch nejvyšších postech něco o naší vládě? Neříká také něco o našem premiérovi a zvítězí u pana ministra školství slovo chlapa a opravdu rezignuje, anebo zvítězí láska ke korytu?

Autor: Petra Zámečková | středa 14.3.2012 14:00 | karma článku: 20,58 | přečteno: 1174x