Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čas voleb, čas prázdných slibů

Dnes jsem cestou do práce zahlédla jeden billboard, za kterého se na mě zarytě díval Miloš Zeman a já jsem se jen tiše pousmála a v hlavě mi přelétla myšlenka: „ a je to tu opět“. Myšlenka ale bylo, zdá se málo a  z neznámého důvodu ji pronásledovala slova: „...a tváře se tam nemění, pouze tituly a příjmení a kdo má peníze vystaví svou mordu u dálnice na billboardu....“

 

Smutný se mi zdá pohled na vládu Petra Nečase, který před dvěma léty nastoupil s ambicemi vést protikorupční kabinet. Již dávno přišel o poslední zbytky mé důvěryhodnosti.

Mandátový a imunitní výbor zasedá v této vládě stále častěji a rozhoduje o vydání poslanců PČR. Zasedal a rozhodoval v případech Bárta, Rath, Chaloupka, Parkanová…..

Post ministrů vlády Petra Nečase opustili: Radek John, Martin Kocourek, Pavel Drobil, Ivan Fuksa, Jiří Besser, Vít Bárta, Radek Šmerda, Josef Dobeš a pro mne z nepochopitelných důvodů i Jiří Pospíšil.

Když se podívám na předvolební sliby ODS, musím konstatovat, že nic, co slibovali, čím se svým voličům zavázali, nesplnili. Místo nízkých daní, je razantně zvyšují a zavádějí nové, místo jedné daně, máme dvě. Podpora rodin a podnikaní žádná, místo toho již nebudou moci živnostníci uplatňovat daňové slevy na manželku a děti aj.;

Ministr Vlády Petra Nečase veřejně prohlásí, že v České republice není demokratický systém, obviní PČR z toho, že pracuje na politickou objednávku, přirovná ji k StB. Takový ministr by měl být dle mého, odvolán. Sám zpochybňuje demokracii této země.

Premiér Petr Nečas a jeho „protikorupční“ kabinet, odvolá převážnou část svých ministrů právě z důvodů na podezření z korupce. Premiéra Petra Nečase nechávají výroky pana ministra Kalouska, chladným.

Vládě Petra Nečase nevadí, že důvěryhodnost občanů klesá. Opírá se o stranu LIDEM, kterou nikdo z nás, občanů, nevolil, opírá se o „přeběhlíky VV“.

Vláda Petra Nečase schvaluje „úsporná opatření“ ministerstva financí a na druhé straně si rozdělují odměny v řádech 70 miliónů korun.

Vláda Petra Nečase je plná korupčních kauz např. hospodaření VZP, IZIP,  armádní zakázky, tunel Blanka, projekt OpenCard, manipulace při zadávání veřejných zakázek ve státním podniku Lesy ČR, předražená zakázka při našem předsednictví EU, tzv. kauza ProMoPro. V neposlední době také Církevní restituce, kdy tato vláda schválila zákon o církevních restitucích, který vykazuje závažné nedostatky.  Mám podezření, že tento zákon, kterým má být část majetku ČR (krom budov i lesy, polnosti atd.) převáděna do majetkové podstaty státu jiného (státu Vatikán), se dopouští dalších trestných činů, neboť  zákona jako takový, směřuje k porušení územní celistvosti ČR.

V případě, že vláda, která neustále zaměstnává mandátový a imunitní výbor, která má ministra, jenž pochybuje o demokratickém systému země, nezasluhuje důvěru.

Obávám se toho, že většina občanů této země vzpomíná na časy před rokem 1989. Jsem si jista tím, že komunistická strana ve volbách, které nás čekají, získá velké množství hlasů a v zahraničním tisku se budou číst titulky: Česká republika se vrátila ke komunismu.

Nejhorší na tom je fakt, že nepotřebují žádné drahé billboardy, drahou reklamu. Tu nejlepší jim dělá kabinet Petra Nečase sám. Zcela dobrovolně, zcela  zdarma a vědomě za tiché podpory prezidenta ČR Václava Klause.

 

Autor: Petra Zámečková | úterý 17.7.2012 10:50 | karma článku: 36,41 | přečteno: 1971x
  • Další články autora

Petra Zámečková

Musíme si pomáhat...

Včera jsem měla neuvěřitelný a jen těžko popsatelný zážitek. Společně s kamarádkou jsme navštívili malou Sofinku v Kuřimi....a jak jsme k ní došli? Snažíme se pomáhat, protože věříme, že Ti co pomoc skutečně potřebují se bez pomoci ostatních, neobejdou. Snažíme se pomoci tentokrát dětem a proto jsme se rozhodli, že uspořádáme koncert kapel a výtěžek z celého věnujeme právě zástupcům organizaci, které se o tyto děti starají. Bližší informace naleznete na www.rockprtatum.cz

5.9.2012 v 12:21 | Karma: 16,57 | Přečteno: 1363x | Politika

Petra Zámečková

...další absurdita ČR...

Sotva otevřu ranní zprávy již na úvod na mne padne titulek: „..potřebuje dítě k životu elektřinu nebo tekoucí vodu...Určí zákon....“

19.7.2012 v 8:35 | Karma: 27,91 | Přečteno: 1906x | Politika

Petra Zámečková

Zloději pod rouškou Vatikánu - Církevní restituce

Církve mají podle vládního návrhu dostat majetek v hodnotě asi 75 miliard korun. Stát by jim měl ještě po dobu třiceti let dát 59 miliard korun navýšených o inflaci. Ještě 17 let by měl stát navíc přispívat na platy duchovních, tj. 1,5 miliardy korun za rok. Myslím si totiž, že ač si myslí někteří naši představitelé pravý opak, vlastníky majetku tohoto státu jsou jeho občané, nikoli jeho představitelé, ať už zastávají jakoukoli funkci. Ti jsou pouze správci, respektive úředníky společnosti, která se nazývá stát. A měli by být už konečně jednou této společnosti za své počínání odpovědni. A v případě takových majetkových přesunů, by měli rozhodovat o svém majetku jeho vlastníci, tedy tito vzpomínaní občané. Zejména v případě, kdy má být tento majetek k užitku pouze čtvrtiny občanů, vzhledem k počtu věřících. Ostatní si své zájmy a duchovní potřeby platí sami. Proto, pokud by naši představitelé mysleli církevní restituce poctivě, měli jejich rozhodnutí předložit referendu.

7.6.2012 v 17:22 | Karma: 37,66 | Přečteno: 2297x | Diskuse| Politika

Petra Zámečková

Kradu – kradeš – krademe, díl třetí: Radek John

Radek John byl jeden z těch, který v předcházejícím volebním období hlásal, že je zapotřebí vyplenit korupci z ČR. Se „svoji“ stranou Věci Veřejné, s předvolebními sliby dokázal „zmanipulovat“ tolik voličů, že se tato pro nás doposud nová stana dostala do vlády. Někteří z těch, kteří uvěřili těm, kdo hlásali „ pryč s korupcí“ stále věří. Neodsuzuji Věci Veřejné za svoji snahu, byť zůstala snem, ale jak říkával můj děd: pokud chceš žít s prasaty ve chlévě, musíš s nimi jíst ze stejného koryta.

30.5.2012 v 11:45 | Karma: 29,01 | Přečteno: 1850x | Politika

Petra Zámečková

Kradu - kradeš - krademe; díl druhý: Drábek versus Rath

Sociální karty pana Drábka Sociální karty mají sloužit jako průkazky pro příjemce peněz od státu, měly by se na ně vyplácet veškeré podpory, dávky a příspěvky. Na ně by podle rozpočtu ministerstva mohlo putovat asi 86 miliard korun. Na nákladech na provozování systému a vyplácení by resort ročně mohl ušetřit asi miliardu korun.

29.5.2012 v 12:45 | Karma: 36,41 | Přečteno: 2036x | Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Do europarlamentu dojel na kole. Teď zkusí v kraji sesadit „neporazitelného“

24. června 2024  13:25

Když byl Edvard Kožušník europoslancem, vyrazil do Štrasburku na jednání Evropského parlamentu na...

Trosky střel zabíjely na Krymu slunící se Rusy. Kreml hrozí USA následky

24. června 2024  12:56,  aktualizováno  13:21

Sledujeme online Podíl Spojených států na nedělním ukrajinském útoku na Ruskem anektovaný poloostrov Krym, při němž...

V jihokorejské továrně na lithiové baterie hořelo, zahynulo dvaadvacet lidí

24. června 2024  9:59,  aktualizováno  13:13

Dvaadvacet mrtvých a osm zraněných si vyžádal pondělní požár v továrně na výrobu lithiových baterií...

KOMENTÁŘ: Stačilo říct: Poučíme se. Omlouváme se

24. června 2024

Premium Od počátku je to přece jasné. Policie a Generální inspekce bezpečnostních sborů po střelbě na...

Jan Kempa: Správný muž se nestydí své ženě projevovat lásku
Jan Kempa: Správný muž se nestydí své ženě projevovat lásku

Profesionální trenér sportovců-profesionálů i hobbíků, vytrvalec a závodník, Jan Kempa, je mužem činu. Svůj život obrátil v patnácti doslova...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3068x
Státní zaměstnanec s názory, které se nenosí

Seznam rubrik