Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

MDŽ po orientálsku

Byla sobota odpoledne, stála jsem na parkovišti u Plusu v Lounech a připadala si jak ve výkladní skříni. Lidi, co mně míjeli, se stíhali ještě několikrát otočit, protože takhle zmalovanou ženskou stopro v životě neviděli. Ne, nedala jsem se na prostituci, tomu, co jsem měla v sobotu na obličeji se říká divadelní líčení. Nepředpokládala jsem, že v Mnichovském Týnci, kde máme za půl hodiny s taneční skupinou vystupovat, budou mít plně vybavenou šatnu i se zrcadly, tak jsem se nalíčila doma. Ještě pět minut utrpení a už přijela Petra s novým autíčkem a vyrazily jsme. Po cestě jsme jestě nabraly Hanku a hurá směr kamsi. Po cestě jsme sondovaly, kam to vlastně jedeme. Hanka na tom byla informačně nejlíp: „Jmenuje se to nějaký Týnec a není to Panenský. Trefím až do Chožova a pak už budou cedule.“

No trefily jsme, nezabloudily a celá osmičlenná taneční skupina dorazila včas. Nikdo nezapomněl žádnou část kostýmu a dokonce i hole se sešly v plném počtu. Vypadalo to na úspěšné vystoupení. Ale nebylo. První šok nastal, když nám ukázali místnost, kde se  máme převlékat. Kdysi to byla jednota. Prosklené výlohy a zima jak v psinci. Šéfka Jana si stoupla ke staré decimálce a prohlásila: „Tak to teda ne. To fakt ne. Jedem domů. Tohle odstonáme. Si myslíte, že jsme ze Sibiře?“

Organizátor celé akce se jal prosit o slitování a slíbil, že zajistí jinou převlékárnu. Zatímco šel zajišťovat klíče od kotelny (si snad dělá srandu, ne?), my jsme začaly sondovat technické vybavení.

„Máte tu přehravač?“

Servírka hrdě ukázala na pidikazeťáček z roku raz dva, který stál na ledničce za barem.

„A přehrává to empétrojky?“

„To já nevim, co je…“

Takže asi nepřehrává. To si snad dělají srandu podruhé. Naše taneční skupina má pro vystoupení jen dva základní požadavky: Zamykatelná šatna, ve které bude zrcadlo a minimálně 26 stupňů Celsia a přehravač na MP3, pokud není, hlásit předem, přivezem vlastní.

Iva obrátila oči vsloup, sedla do auta a jela do Čenčic pro přehravač.

My mezitím obdržely klíče od „převlékárny“. Kotelna se nakonec nekonala, byla nám dočasně přidělena chodba, kterou se chodí na záchod. Teplo tam nebylo, ale lepší 15 stupňů než tři.

Drkotajíce zubama jsme poskakovaly po studených dlaždičkách a snažily se narvat do kostýmů. Černobílá kočka, která se tvářila, že k nám patří, se nám pletla pod nohama a nakonec zakotvila v Janině tašce.

„Hele, zlato, tam já mám ale podprsenku. A tu já potřebuju.“

Kočka bohorovně máchla ocasem a evidentně se nemínila pohnout. Jana chytla za konec podprsenky vyčuhující zpod kočky a zatáhla s takovou vervou, že se korálky rozletěly vzduchem.

„Tak a přišla jsem o kytičky“ litovala Jana nákladnou výšivku.

„Ještě že ne o věnec,“ kontrovala Pavlína a umlčel jí až závoj letící vzduchem.

O deset minut později jsme komplet (ne)oblečené s holými zády i rameny seděly u baru a čekaly na Ivu s přehravačem. Jana se choulila na topení, hřála si plosky bosých chodidel a potichu nadávala. Naštěstí organizátor akce dostal božské vnuknutí a před holkama přistál talíř zákusků.

„Hm, možná přece jen zůstaneme…“ děla Jana u třetího větrníku.

Konečně dorazila Iva s přehravačem a mohlo se začít. Tak, ruku podél boků, hůl na rameno, nastoupit, vpravo v bok, krok dopředu a ….stojím čelem proti zdi. Zdi mám ráda, zdi jsou dobrý publikum, na zeď se při tanci dokážu i usmívat. Zdi mne nesvlékají pohledem (nejsou pohlaví mužského) ani neprobodávají nenávistnýma očima (neb nejsou ani pohlaví ženského). Tohle vystoupení nebude zas až tak zlý….

Tak, dotančíno, úklona, vyfasovat rudej karafiát a mizíme. Čeká nás ještě vystoupení na plese v Čenčicích.

Přejíždíme z jednoho místa na druhé a jsme zticha. Já přemýšlím, jestli jsem na předchozím stanovišti nic nezapomněla, a holky na tom asi budou podobně.

V Čenčicích na nás čekala opravdová šatna a bylo v ní TEPLO. Takže opět převléknout, muzika je zařízená. Seřadit do řady, hole přes rameno…stát: „Co to máš na nohách, koukej to sundat!“

Málem jsem nastoupila v tlustých zářivě bílých froté fuseklích. TAK teplo tam zas nebylo.

Takže znova, fusekle sundat, poslední kontrola v zrcadle (ano, tady mají i zrcadlo), seřadit a pochodem vchod, všichni sborem za tím prvním volem, vyrazily jsme do jámy lvové.

Zastavit stát, vpravo vbok, krok dopředu…. a stojím u stolu, kde nesedí jediná ženská. Samej chlap, všichni už dávno minuli tělesnou kategorii „vydra“ a hrdě postoupili do kategorie „mrož“. Někteří dokonce do kategorie „keporkak“. Výš než keporkak je už jen kategorie „kursk“ a tu si ani nedovedu představit, neboť již keporkak zabírá dvě židle současně.

„Hele, máme tu blondýnu, ta je nejhezčí.“

„Dobrý kozy.“

„Celá je dobrá.“

„Ti dám kozy, debile,“ myslím si a snažím se nenechat se rozhodit. Otočka kolem hole, ruka nahoru, ruka dolů, vzdušný polibek….. Chlapi se můžou umlaskat zpátky a najednou má hůl opouští dosah mé ruky a letí mezi ty chlapy přímo kosmickou rychlostí. Ne, nehodila jsem ji schválně, prostě mi vyklouzla. Navíc jsem teď bez hole a ze sestavy zbývají jestě skoro dvě minuty. Deset vteřin tančím bez hole, než se nějaká paní slituje a podá mi ji. Děkuju, neznámá paní.

Tak dotančíno, chlapi můžou zbořit sál, žádají o přídavek. Vrhám mezi ně zlé pohledy, což je povzbuzuje k dalším „roztomilým“ poznámkám o mém vzhledu a jednotlivých částech mé anatomie zvláště.

Přídavek se naštěstí nekoná, takže mizíme domů. Pro dnešek toho mám plné zuby.

Na závěr se dozvídám, že za čtrnáct dní jsou v Lounech Elitery, že jsme přihlášené a očekává se, že uspějeme. Ach jo, doufám, že tam nebude žádnej keporkak.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Zagorová | pondělí 9.3.2009 11:36 | karma článku: 20,79 | přečteno: 2771x
  • Další články autora

Kateřina Zagorová

Nový byt, aneb tahle válka se vede na kila

Asi před třemi měsíci jsem se přestěhovala. Po maratonu vyřizování spojených se změnou adresy, jsem konečně stála uprostřed svého nového bytu.... a spousty krabic. Protože jsem veškerý nábytek zanechala ve svém původním doupěti, vrhla jsem se vstříc novému bydlení vybavena nafukovací matrací, jedním zahradním stolkem a velkou spoustou iluzí o tom, jak si to tu krásně zařídím. Ach sladká naivito, tehdy jsem, já hloupá, vůbec netušila, že tahle válka se povede na kila.

16.8.2012 v 12:01 | Karma: 40,60 | Přečteno: 8374x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Zagorová

Letecký den

Jsem bezrizikový typ. Bojím se výšek. Bojím se rychlé jízdy. Bojím se tmy a bouřky. A mravenců. Bojím se sednout cizímu člověku do auta, co kdyby to byl špatný řidič. Prostě se opatruju jako oko v hlavě.Když mne ale kamarádka lákala na Matějskou, že se spolu s jinou kamarádkou nechají vystřelit v té bungee kouli, nemohla jsem si to nechat ujít. Škodolibě jsem se těšila, jak jim bude špatně, protože do tohohle životu nebezpečného nesmyslu by dobrovolně vlezl jen naprostý šílenec. Ti bystřejší z mých čtenářů se právě škodolibě zachechtali.

31.5.2012 v 10:14 | Karma: 33,78 | Přečteno: 5513x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Zagorová

Veřejně prospěšné práce nezaměstnaných? Přemýšlejme.

Argumenty pana Drábka ve prospěch povinnosti nezaměstnaných po dvou měsících pobírání podpory odvést 20 hodin týdně státu formou bezplatných prací „pro veřejnost“ se zdají být celkem logické:

23.2.2012 v 14:35 | Karma: 48,57 | Přečteno: 28428x | Diskuse| Olomouc

Kateřina Zagorová

Připravujeme Vánoce

Normálně máme Vánoce více méně klidné. V průběhu listopadu vybádám, co by kdo chtěl naježit. První týden v prosinci ježím v obchodech a zbytek adventu jásám nad horkým čajem, jak jsem na to vyzrála. Úklid se děje ve dvou víkendech na počátku prosince vždy v sobotu, zatímco velké pečení (a uždibování) se koná v neděli. S mamkou máme manufakturu na výrobu cukroví, takže to slušně odsejpá.

22.12.2011 v 14:59 | Karma: 32,73 | Přečteno: 3073x | Diskuse| Ona

Kateřina Zagorová

Inovujeme

Od jisté doby jsem poněkud nedůvěřivá k „inovovaným složením“ a „vylepšeným recepturám“. Většinou to totiž znamená jediné:

14.12.2011 v 14:18 | Karma: 28,20 | Přečteno: 2978x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Česká televize odvysílá před eurovolbami i debatu evropských lídrů

12. května 2024

I Česká televize nabídne divákům před volbami do Evropského parlamentu předvolební debaty lídrů...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6807x
Jsem Katka. A tenhle blog se co nevidět přesune jinam. Kam? Hledejte. Pokud to bude osud, najdete mne. Pokud ne... no, mí tři čtenáři mi stačí