Správné tempo / The Right Tempo

Zdravím Vás z Orlické přehrady. Sedím na verandě chaty jen v krat´asech a užívám si počasí a přírodu kolem. Je to tu moc krásné, ale více o tom budu psát v sobotu.Dnes jsme začali v Týnu a od začátku do konce jsem udržel průměr 4,1 km za hodinu. Trvalo to pár dní, než jsem měl pocit, že denní příprava je běžný rituál a že jsem opravdu "v tom". Včera jsem nemohl nasadit stejné tempo, protože byly nějaké překážky: hráz, jez a mělko. Dneska jsem hned nasadil pohodlné automatické tempo, které dokazuji pár hodin udržovat. Ani jez mě nenaruší. I styl je lepší (aspoň podle mě), více se do záběru naklánim a tím pádem uplavu delší vzdálenost na jeden záběr. Je to už rutina, ale v dobrém smyslu. Dneska jsem zvládnul 10,8 km za 2 hodiny 37 minut.Nejtěžší úsek je pro mě vždy první kilometr, než se pořádně zahřejou svaly. Protahuji se pořádně, ale stejně trvá chvíli, než už necítím svaly.Dorazil jsem dnes na začátek Orlické přehrady a dalších 5 dní budu přes ni plavat!

Greetings from Orlik reservoir. I'm sitting on the veranda of the cottage just in shorts enjoying the weather and surroundings. It's very pretty here but I'm going to write more about this on Saturday.
We started today in Týn nad Vltavou and from beginning to end I kept an average speed of 4.1km per hour. It's taken a few days for me to feel that the daily preparation is a standard ritual and that I'm really "in it". Yesterday I couldn't set the same tempo because there were too many hurdles: dam, weir and shallow water. Today I immediately set a comfortable, automatic tempo which I am able to maintain for a few hours. Not even a weir was able to throw me off. I also have the feeling that my style is better: I'm rolling and reaching more meaning that I'm going further with each stroke. It's become routine but in a good way. I managed 10.8 km today in 2 hours 37 minutes.
The hardest part for me is always the first kilometre, before my muscles are fully warmed up. I stretch a lot but it still takes a while before I can't feel my tight muscles any more.
I came to the start of Orlik reservoir today and it'll take the next 5 days to swim through it!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Paul Whitaker | čtvrtek 1.7.2010 21:36 | karma článku: 9,41 | přečteno: 1109x