První hráz po cestě / The First Dam along the Way

"Je to ten blázen, který plave do Prahy?" To slyšeli kluci, kteří dneska pádlovali od rybáře na břehu. Zajímalo by mě kolik lidí si myslí, že jsem blázen. Asi je lepší nevědět!Zažil jsem dneska poprvé hráz. Zdolali jsme Hněvkovickou přehradu, kde jsme vytáhli z vody loď a šli 200m pěšky, než jsme mohli pokracovat. Nepouští se voda ze shora přehrady, tak teplota pod hrázi je výrazně nižší, než před hrázi. Naštěstí voda dneska nebyla tak studená, abych potřeboval boty, rukavice a kuklu z neoprénu. Ty budou třeba asi pod orlické hrázi.Je teprvé třetí den a už se potrhl drahý neoprénový oblek. Objevila se díra a později to pokusíme zalepit záplatou na kolo.Nechcete plavat se mnou? Nemyslím fyzický, ale virtuálně. Teď na stránkach je možnost koupit kilometry mé trasy. Podaří-li se prodat 175 km (100,- Kč za km), Asistence bude mít na kompenzační pomůcky 17.500,- Kč. Zatím je prodáno 47 km. Info jak můžete km koupit najdete na www.vltava2010.cz.Dneska byl zase krásný den. Urazil jsem dalších 11,3 km za 2 hodiny 51 minut.

"Is that the loon who's swimming to Prague?" That's what the guys who were paddling heard from a fisherman on the bank. I wonder how many people think I'm crazy. I guess it's better not to know!
I experienced a dam for the first time today. We got to the end of Hněvkovická reservoir where we pulled out the boat and walked 200m before we could continue. Water is not released from the top of the reservoir so it's cold water that comes out. Fortunately, it wasn't so cold that I needed neoprene boots, gloves & balaklava. They'll probably be necessary after Orlik reservoir.
This is only the third day and my expensive wetsuit got a hole in it. We're going to try to fix it later with a bike repair patch.
Do you want to swim with me? I don't mean physically but virtually. On the website there's now the possibility to buy kilometres of my route. If we sell all 175 km (100 crowns per km), Asistence will have 17,500 crowns for compensation aids. At the moment 47km have been bought. You can find info on how to buy them on www.vltava2010.cz.
Today was another lovely day - 29 centigrade. I covered 11.3 km in 2 hours 51 minutes.

Autor: Paul Whitaker | středa 30.6.2010 20:43 | karma článku: 0 | přečteno: 843x