Den ve Vltavě / The first day in the Vltava

To byl den! Hned od rána jsem byl nervózní, protože jsem chtěl, aby všechno krásně vyšlo. Dorazili jsme na start hodinu před oficiálním zahájením, abych se připravil. Už na nás čekal redaktor Českého rozhlasu ČB, ale musel počkat, protože zároveň jsme měli se zaměstnankyni Asistence živý rozhovor po telefonu s Radiožurnálem. Pak přišli další a další lidé: fotografové, novináři a dokonce televize. Byl jsem v šoku, protože jsem to opravdu nečekal, ale samozřejmě jsem byl rád - je to cíl projektu! Jsem potěšen, že média mají o projekt zájem a doufám, že to prospěje lepším výsledku pro Asistenci. Rozhovory trvaly 45 minut, tak jsem měl jen 15 minut na připravu.Navíc přijeli z Prahy někteří klienti Asistence. Tento projekt dělám pro ně a jsem hodně rád, že měli příležitost být u toho. Budou také v cíli v Praze.Cítil jsem před startem fyzicky a psychicky připraven a plavání šlo krásně. Teplota vody byla akorát na mě a proud byl svižný, ale klidný - perfektní podmínky. Snažil jsem, abych to nepreháněl první den, tak jsem plaval volně. Dnešní etapa do Hluboké byla 9,8 km dlouhá a trvala hodinu 40 minut, o 50 minut méně, než jsem předpokládal.Od zítřka budu plavat dopoledne od 10 hodin a začnu z koupaliště v Hluboké. Konec bude v Purkarci.

What a day! Right from this morning I was nervous because I wanted everything to go well. We got to the start an hour before the official commencement so that we could get ready. A reporter from Český rozhlas České Buděovice was already waiting but he had to wait more because we had a live telephone interview with Radiožurnal. Then more people came: photographers, reporters and even TV. I was shocked because I really hadn't expected that, but of course I was happy - it's an aim of the project! I'm delighted that the press is interested in the project and I hope it will contribute to a better result for Asistence. The interviews lasted 45 minutes so I had only 15 minutes for preparation. Also, some of Asistence's clients had come from Prague. I'm doing this project for them so I'm pleased they could be there. They'll also be there at the finish in Prague.
Before the start I felt physically and mentally ready and the swimming went well. The water temperature was just right for me and the current was quick but calm. I was trying not to overdo it on the first day and I swam steadily. Today's stage to Hluboká was 9.8km long and took an hour and 40 minutes - 50 minutes less than I predicted.
From tomorrow I'll be swimming from 10 am and I'm starting at the outdoor swimming pool in Hluboka'. The finish will be in Purkarec.

Autor: Paul Whitaker | úterý 29.6.2010 9:22 | karma článku: 8,72 | přečteno: 984x